Czy ktoś coś wie o tym szkle - voigtlander 20mm/3.5 SL-II z mocowanie EF ? a może ktoś testował? jakoś nie mogę znaleźć zbyt wielu informacji na jego temat a interesowało by mnie małe "szerokie" szkło
Czy ktoś coś wie o tym szkle - voigtlander 20mm/3.5 SL-II z mocowanie EF ? a może ktoś testował? jakoś nie mogę znaleźć zbyt wielu informacji na jego temat a interesowało by mnie małe "szerokie" szkło
test na optycznych Miałem w ręku, solidnie wykonany, ostrość na brzegach zależy od Twojej tlerancji dla pojęcia "ostre", wg mnie na granicy uzywalności.
5d, 50d, stałki, zoomy
Fotograf Bydgoszcz
Dysponuję studiem fotograficznym w centrum Bydgoszczy, 36m2, szukam chetnych!
kenrockwell przetestował i doszedł do pozytywniejszych wniosków dla tego szkła niż optyczne.pl
Dałbym dużo za szkiełko o takich parametrach, które miałoby w miarę sensowne brzegi, własnie z uwagi na jego kompaktowość, nieocenioną przy wyprawach w dsalekie strony. Jesli ktoś ma sample to niech zamieśći, jestem baaardzo ciekawy jak jest z powtarzalnością w odniesieniu do jakości obrazu.
5d, 50d, stałki, zoomy
Fotograf Bydgoszcz
Dysponuję studiem fotograficznym w centrum Bydgoszczy, 36m2, szukam chetnych!
http://www.photozone.de/canon_eos_ff...nder20f35eosff
wypada raczej średnio - największą zaletą tego szkła jest jego wielkość (a raczej niewielkość)
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Piękne, reszta Sącza też, więc chyba jeszcze tam wrócę .
Blisko tam masz... chyba nawet bliżej niż ja![]()