Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Zakup Sigmy bez zbędnego "bałaganu"

Domyślnie Zakup Sigmy bez zbędnego "bałaganu"

Witam!
    Proszę wybaczyć pytanie??:
    Gdzie najpewniej kupić Sigmę 50 f/1.4 EX DG HSM do Canona.
    Chodzi o to, żeby nie było tego całego "bałaganu" z FF/BF oraz ewentualną kalibracją body/szkło.
    Szkło ma być pod Canona 5D.
    Z góry dziękuję i pozdrawiam!
    K.M.Ż

Coś już napisał
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kołaj Zobacz posta
    Witam!
    Proszę wybaczyć pytanie??:
    Chodzi o to, żeby nie było tego całego "bałaganu" z FF/BF oraz ewentualną kalibracją body/szkło.
    Szkło ma być pod Canona 5D.
    Z góry dziękuję i pozdrawiam!
    Nikt ci tego nie zagwarantuje i musisz sam podjąć decyzję. Chyba że kupisz używkę od kogoś zaufanego. Ja sam kupowałem własnie Sigmę 30 mm f1.4 i z dwóch w sklepie wybrałem moim zdaniem lepszą, choć i tak dla pewności dam do kalibracji. Próbowałem tam też Sigmę 50 mm ale była jeszcze gorsza.

Początki nałogu Awatar ArekLodzPl

Domyślnie

Raczej nie ustrzeżesz się kalibracji w przypadku Sigmy.
    Pomyśl może o Canonowskiej 50 1,4. Wygląda na 5D trochę jak zabawka, ale jest dużo lepsza i tańsza. Sam miałem dylemat jak kupowałem 50-tkę. Wybór padł na Canona i nie żałuję - 1,4 mam w pełni użyteczne.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

A tam, gadanie. Nie zawsze trzeba kalibrować. Podpinałem 3 sztuki 50/1,4 - trafiały ok.
    Kupiłem 150 marco w ciemno - trafia bezbłędnie.
    Kupiłem od kolegi 24/1,8 - następnego dnia odesłałem, bo miała wielkiego FFa. Na jego 2 szt. 5D były ok i z tego co wiem inny nabywca jest również zadowolony.

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kołaj Zobacz posta
    Kupowałem ostatnio Sigmę 17-50/2,8 w salonie w Szczecinie i od sprzedawcy wiem, że właśnie 50/1,4 jest najczęściej kalibrowanym szkłem. Ile w tym prawdy? Nie wiem. Powtarzam co usłyszałem, a że dużo nowych szkieł trafia do serwisu przez sklep to opinia może być miarodajna...
    Zresztą popróbowałem dwie, dla sprawdzenia. I powiem Ci że w obu FF był okrutny.
    300V, 50D, S 17-50/2,8, S 70-200/2,8, czarny plecaczek, którego nie noszę ;-)

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Sigma ProCentrum najbliżej twojego miejsca zamieszkania albo jakiś Foto-pajacyk

Coś już napisał
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gadget_zary Zobacz posta
    Sigma ProCentrum najbliżej twojego miejsca zamieszkania albo jakiś Foto-pajacyk
    W Sigmie ProCentrum to mozna ją kupćc. Niestety tam nie kalibrują szkieł i trzeba i tak wysyłać do Gdańska. Można to zrobić też porzez sprzedawcę.

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dapp Zobacz posta
    W Sigmie ProCentrum to mozna ją kupćc. Niestety tam nie kalibrują szkieł i trzeba i tak wysyłać do Gdańska. Można to zrobić też porzez sprzedawcę.
    Oczywiście że kupić. Tylko że możesz spokojnie posiedzieć tam dłuższy czas i wybrać taką, która nie będzie miała problemów. Bierzesz laptopa, puszkę i jedziesz :-). Nikt Cię ze sklepu nie wygoni...
    300V, 50D, S 17-50/2,8, S 70-200/2,8, czarny plecaczek, którego nie noszę ;-)

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ArekLodzPl Zobacz posta
    Raczej nie ustrzeżesz się kalibracji w przypadku Sigmy.
    Pomyśl może o Canonowskiej 50 1,4. Wygląda na 5D trochę jak zabawka, ale jest dużo lepsza i tańsza. Sam miałem dylemat jak kupowałem 50-tkę. Wybór padł na Canona i nie żałuję - 1,4 mam w pełni użyteczne.
    W czym Canon 50/1,4 jest dużo lepszy od Sigmy?Jedynie AF.Cała reszta poprzez budowę,obraz,ostrość,kontrast od 1,4 jest lepsza w Sigmie.Kalibracja kosztuje jedynie przesyłkę do serwisu Sigmy.
    Ostatnio edytowane przez Richie ; 12-07-2011 o 14:09
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Richie Zobacz posta
    W czym Canon 50/1,4 jest dużo lepszy od Sigmy?Jedynie AF.Cała reszta poprzez budowę,obraz,ostrość,kontrast od 1,4 jest lepsza w Sigmie.
    Jest znacznie mniejszy, lżejszy, , tańszy, potrzebuje filtrów o mniejszej śrenicy i ma znacznie większą CA. :-)

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów