Cytat Zamieszczone przez chuckyy Zobacz posta
Szukam tych powodów
powod jest tylko jeden... eLka jest lepsza i to bezwzglednie a scierania sie o to nie ma naprawde sensu... to tak jakby twierdzic ze opel vectra 2.2 Dti jest lepszy od mercedesa C klasy 220 Cdi bo akurat jeździ z podoba szybkoscią, odrobine mniej pali a przeciez też ma 5 miejsc i w sumie wiekszy bagaznik nawet... a ile tańszy... a ze jakos wykonania nie taka i materiały nie takie...

Kurcze, chyba mam wyjątkowo dobry egzemplarz, bo naprawde nie mam problemów z AF
może nie wiesz jeszcze ze masz problemy z AF... mnie sie też tak wydawało dokąd nie pouzywałem eLki uwierz widac róznice w AF

Chcesz sample z 2.8? Nie widzę problemu, żeby go przymykać, oczywiście - jesli to zrobię to już inna bajka i przy 4 to jest miód
Sampli to kilkdziesiąd maga na kompie bo mialem tamrony kilka miesiecy stąd własnie mam porównanie i wiem o czym pisze...

Do krajobrazów ten obiektyw jest za wąski, więc nie widzę sensu rozpatrywania go pod kątem tego zastosowania
powiedz to ludziom z canona bo zrobili to szkło jako krajobrazowe... w tym rzecz choc zbyt wiele osob tego nie pojmuje i chyba nalezysz do tej grupy...

Dlaczego mam przepłacać? Jeśli nie potrzebuję super wytrzymałości na extremalne warunki? Po to, żeby mieć eLkę i móc szpanowac?
przepłacac? obiektyw w tym standarcie wykonania tyle kosztuje bo jakosc zawsze kosztuje i albo cie na nią stac albo nie, a jesli uwazasz ze kupuje sie eLke dla szpanu to stary masz chory system wartosci albo ciezkie kompleksy...

O niczym nie świadczy - to chyba logiczne, że Canon robi testy na swoich obiektywach, a nie obiektywach konkurencji...
prawda o niczym ? bo przeciez canon ma tylko ten obiektyw i musiałby siegac do produktów konkurencji... ja mówie o wyborze szkieł własnej produkcji...

podsumowując napisze jeszcze raz to co wczesniej napisałem... kupisz kiedys albo dostaniesz od kogos do pouzywania na tydzien dwa a nie bedziesz chciałwiecej uzywac tamrona...

nie znam nikogo kto miał tą eLke i sprzedał ją by kupic tamrona bo doszedł do wniosku ze tamron jednak jest lepszy... za to wiele przypadków przejscia w drugą strone.