Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 84

Wątek: 500-1000 packshotów do katalogu ile wziąć ??

Domyślnie 500-1000 packshotów do katalogu ile wziąć ??

Pytanie nie wiem czy umieszczone we właściwym miejscu chyba raczej do profesionalistów. Dostałem zapytanie ile wezmę za zrobienie fotek do katalogu chodzi o standardowe fotki w namiocie będzie tego z 500 1000 szt niech mi ktos podpowie ile za to mogę wziąć chętnie bym się tego zadania podjoł i niechce policzyc za wiele a za bezcen też mi sie nie usmiecha robić.

Dzięki za odpowiedzi.

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

To trochę roboty jest.
    Wiem z doświadczenia, bo jestem właśnie po katalogu jesiennym dla mojej firmy (274str A4, ponad 3000 zdjęć).
    Niestety, jestem na etacie i nie mam pojęcia ile bierze się za takie zlecenia. Mogę Ci jedynie poradzić byś poświęcił jeden dzień tytułem próby i policzył ile czasu Ci to zajmie, włącznie z postprocessingiem dla całości. Potem policzyć za ile Ci się opłaca podjąć tą robotę.
    C-F-K - forever

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Tutaj masz tabele MINIMALNYCH wynagrodzeń >> http://www.zpaf.pl/pl/content/prawa_aut/tabele.php

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    Tutaj masz tabele MINIMALNYCH wynagrodzeń >> http://www.zpaf.pl/pl/content/prawa_aut/tabele.php
    Zgodnie z art. 109 tej Ustawy postanowienia umowne mniej korzystne dla twórców niż wynikałoby to z Tabel, o których mowa w art.108 ust.3, są nieważne, a ich miejsce zajmują odpowiednie postanowienia tych Tabel. Oznacza to, że strony nie mogą skutecznie określić w umowie wynagrodzenia niższego niż wynikające z Tabel.
    Z ciekawości: co za to (wspólne ustalenie kwoty niższej niż, hehe, "minimalna") grozi? Od razu do pierdla, czy tylko grzywna i dozór prokuratora?

Domyślnie

Tabele zpaf u to ja znam tylko pisałem że niechcę stracić tego zlecenia a po tamtych stawkach to raczej tym sie to skończy

Bywalec
    Miasto
    Wawa-Szmulki

Domyślnie

Wg tabel najtanszy packshot to 120zl. Fakt, przy 1000 zdjec troche grosza by wyszlo. W takim razie moze powiedz polowe tej kwoty (60zl). Wszystko zalezy od ilosci zdjec i czasu na pozniejsza ich oborbke. Nie chcesz przeciez, aby za caly dzien roboty wyszlo Ci np. 200zl.

Domyślnie

Tak patrze na te ceny niektore to sa naprawde smieszne, gdyby w calej PL bylo 100 fotografow to oki, ale tak hmmm :/
    Canon EOS 40D;Sigma 50 F1.4 EX DG HSM
    dzooma, ja też tak czytałem... w ogóle ja pięćdziesiątką to bym wszystko fotografował
    nie rozumiem po co inne obiektywy wyprodukowali ;D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roni Zobacz posta
    Wg tabel najtanszy packshot to 120zl. Fakt, przy 1000 zdjec troche grosza by wyszlo. W takim razie moze powiedz polowe tej kwoty (60zl). Wszystko zalezy od ilosci zdjec i czasu na pozniejsza ich oborbke. Nie chcesz przeciez, aby za caly dzien roboty wyszlo Ci np. 200zl.

Oj chciałbym tylko np w warszawie takie packshoty robią za 15 20 zł od fotki i gdzie bym miał przebicie ??

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Przy 50 fotkach po 20zł wychodzi 1000zł za dzień pracy. Nie jest to taki tragiczny pieniądź. Jak to nie są opony traktorowe, a jakaś drobnica to warto się zastanowić.
    C-F-K - forever

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Przypuszczam(logicznie wnioskujac na podstawie polskich pensji) ze przy takiej ilosci zdjec (1000 - czyli jakies 300 produktow?) nie zaplaca Ci wiecej niz 2-3zl od sztuki(jesli z wstepna obrobka to pewnie +1zl mozna dodac).

Ja osobiscie bym w raczki calowal za taka robote i zrobil za 1000zl calosc wiec mysle ze taki pracodawca by smiechem wybuchl slyszac 20zl od sztuki(10-20k pln - oszaleliscie?)
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 27-06-2008 o 02:35

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów