no to Nikon ma 10Mpix-owa wydmuszke. dla odmiany od 400D przynajmniej z porzadnym wizjerem. fakt, ze po ekranie spinacze lataja, ale jak dla cioci Wandzi to nawet calkiem w deche
ten sloik to ma byc kitowy do D40x, czy cos nowego w ogole?
Z tym "porządnym wizjerem" to chyba żartujesz sobie.
Dla mnie to bezsens wypuszczanie co chwilę nowego trabanta. W sumie pozbywają się modelu, który miał rekordową sprzedaż w niektórych zakątkach świata. O tyle jednak można usprawiedliwić Nikona, że w pewnym sensie byli do tego zmuszeni.
W sumie to dobrze, bo to powinno spowodować obniżkę ceny 400D.
Ze zmian to jeszcze: będzie miał zakres iso 100-3200 i seryjne 3 kl/s a nie 2.5.
Jak będę miał jakieś rzetelniejsze informacje na jego temat to zapodam.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
ech... sorki, zapomnialem, ze w D40 akurat jest male powiekszenie
chyba, ze traktujesz to jako plynna zamiane.
uchhh.... groza powialo. talibow spod zoltego sztandaru, dowodzacych, ze i D40 nada sie do sportu... czy jak to tam szlo![]()
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner