Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 56

Wątek: Nikon D40X - nowy/stary model u konkurencji.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emisiaczek Zobacz posta
    Jaka konkurencja dla 400d Ludzie tu porownuja 400d do d80 ... dopuki nikon bedzie siedzial w ccd i swojej dziwnej plastyce jpg doputy canon moze spokojnie spac .... nikon najzwyczajniej doszedl do wniosku ze ludzie sa jacy sa i kupia to co ma wiecej megapixeli ... kazda epoka ma swoje slogany - megapixele, AS, teraz wysokie iso w kompaktach ... na szczecie zdjecia da sie robic nawet a60 chyba ze ma sie kompleksy
    No i właśnie o tych megapixelach mówimy. Bo przeciętny "Kowalski" nie siedzi i nie analizuje szumów, plastyki itd. tylko patrzy na cenę i ilość Mpx ew. na jakieś dodatkowe ficzery. W tym zakresie D40x będzie konkurentem 400D jak najbardziej i Canon prędzej czy później będzie musiał zareagować.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emisiaczek Zobacz posta
    Jaka konkurencja dla 400d Ludzie tu porownuja 400d do d80
    a nie D200? bo matryca w sumie ta sama

nie no... litosci... jakos w czasach "kliszowych" nikt nie probowal EOS-a 300-tki porownywac z F80 Nikona, ze o F100 nie wspomne... chociaz "matryca" w srodku byla ta sama :-D
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No i właśnie o tych megapixelach mówimy. Bo przeciętny "Kowalski" nie siedzi i nie analizuje szumów, plastyki itd. tylko patrzy na cenę i ilość Mpx ew. na jakieś dodatkowe ficzery. W tym zakresie D40x będzie konkurentem 400D jak najbardziej i Canon prędzej czy później będzie musiał zareagować.
    taaaa jest... 3000D nadchodzi. w sam raz na majowe komunie
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 06-03-2007 o 00:48 Powód: Automerged Doublepost
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wygląda na to że Nikon dostał jakiejś biegunki z nowymi aparatami. Nie mają do zaoferowania nic ciekawego w jakości obrazu to pakują do puszek wszystko inne co się da. Tylko co wpakują do następcy D80 czy D200 jeśli Sony nie da nowej matrycy?

Uzależniony

Domyślnie

Mysle ze problem jest bardziej zlozony, canon ma swoja linie produktow i czas wypuszczania nowych ... niczym sie nie przejmuje jak pokazal z 40d bo i nie musi. Nikon mysle tak samo zyje w swoim swiecie oni nie zwalczaja sie tak jakby to sie nam wydawalo. Rynek reaguje wolno i roznie w innych miejscach inaczej juz dobry kawalek czasu mielibysmy wszyscu puszki z IS czy AS. Inaczej bedzie patrzyl na to gosc zarabiajacy 10funtow na godzine a inaczej polak zarabiajacy 5zl na godzine. Ten pierwszy bez zastanowienia kupi to co ma wyzszy slupek popularnosci na dpreview i paresetek naszych pln ktore zarabia w dzien-dwa sa dla niego niczym.

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Wygląda na to że Nikon dostał jakiejś biegunki z nowymi aparatami. Nie mają do zaoferowania nic ciekawego w jakości obrazu to pakują do puszek wszystko inne co się da. Tylko co wpakują do następcy D80 czy D200 jeśli Sony nie da nowej matrycy?
    Oszczędzają. Nie opłaca się dalej produkować 6MP matryc, bo koszt podobny ja 10MP. A wiadomo, że jak aparat ma dużo megapikseluf, to się lepiej sprzeda

Uzależniony

Domyślnie

Ostatnio jakis nowy czlonek puscil fotki z d200 z iso 1600 i 3200 potem jeszcze poprawiane, odszumiane ... dziekuje bardzo za to co zobaczylem wolalbym miec 300d niz d200.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

ej no... to co z ta wydmuszka? tylko Ken Rockwell ja zapowiedzial czy jednak Nikon ma cos z tym wspolnego?
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

ja po uzytkowaniu swego czasu w pracy D100, wolalem zlecenia w firmie robic 300D.
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ej no... to co z ta wydmuszka? tylko Ken Rockwell ja zapowiedzial czy jednak Nikon ma cos z tym wspolnego?
    Ale ja to wiem nie od Kena .

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Oszczędzają. Nie opłaca się dalej produkować 6MP matryc, bo koszt podobny ja 10MP. A wiadomo, że jak aparat ma dużo megapikseluf, to się lepiej sprzeda
    Wiesz to może by było wytłumaczenie gdyby sami te matryce trzepali. Po prostu Sony się to nie opłaca. A oszczędność dla Nikona to raczej kiepska wziawszy pod uwagę koszty wprowadzenia nowego modelu na rynek.
    Może się zwróci przez to, że będzie bardziej konkurencyjny.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Pod Tatrami
    Kapitan Wagner

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów