Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 56 z 56

Wątek: Nikon D40X - nowy/stary model u konkurencji.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mruczek Zobacz posta
    Myślę, że ta cena specjalnie jest podniesiona aby sprzedawcy mogli się wyzbyć starszych d40. Przy różnicy 100zł chyba nikt by nie kupił mniejszej matrycy.
    Za kilka miesięcy, po wyzbyciu się d40, d40x będzie kosztować tyle co teraz d40.
    Możliwe ale obecnie jest bardzo mało konkurencyjna. 400D w niektórych sklepach można kupić za niespełna 2.5 kzł /i jeszcze -310 zł/. Alfę także można dostać taniej. Za kilka miesięcy sytuacja się może na tyle zmienić, że D40x nadal nie będzie konkurencyjny. Cena jak na tak okrojony aparat jest IMO za duża.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

odiss
    Guest

Domyślnie

W kwestii D40/D40x nikona wypowiem się pod kątem wygody. Miałem go ostatnio w ręku i próbowałem pstrykać fotki. Próbowałem - to najlepsze określenie. Nie wiem jak Nikon mógł wypuścić coś tak fatalnego. Może to dlatego że mam już canonierskie łapy i odruchowo szukam tam gdzie zawsze, ale bawiąc się D40x miałem ogromną ochotę rzucić nim o ścianę ! Jak dla mnie to poważny mankament, zniechęcający mnie poważnie do ewentualnej przesiadki na system Nikona.

Nie żebym zamierzał, ale niedługo zakupy trzeba będzie zrobić, więc patrzę i cenowo i jakościowo na obie marki

Początki nałogu

Domyślnie

Nikon D40/40x to świetny aparacik i sprzedaje się jak ciepłe bułki. Zwłaszcza teraz przed Świętami Dziennie idzie kilka sztuk. Wiadomo, że to sprzęt zamiast kompakta i ci co go kupują nie robią zdjęć zawodowo. Rzadko wychodzą poza program "zielony". I rzadko dokupują jakieś inne obiektywy poza parę 18-55 + 55-200. A teraz jeszcze dostają gratis 2x1GB - kto jak kto, ale nikon dba o swój marketing

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez odiss Zobacz posta
    W kwestii D40/D40x nikona wypowiem się pod kątem wygody. Miałem go ostatnio w ręku i próbowałem pstrykać fotki. Próbowałem - to najlepsze określenie. Nie wiem jak Nikon mógł wypuścić coś tak fatalnego. Może to dlatego że mam już canonierskie łapy i odruchowo szukam tam gdzie zawsze, ale bawiąc się D40x miałem ogromną ochotę rzucić nim o ścianę ! Jak dla mnie to poważny mankament, zniechęcający mnie poważnie do ewentualnej przesiadki na system Nikona.

Nie żebym zamierzał, ale niedługo zakupy trzeba będzie zrobić, więc patrzę i cenowo i jakościowo na obie marki
    Moze miales jakis inny aparat w rece? Zastanow sie!
    czesc.Ch.
    Analog ma "dusze".

Bywalec
    Miasto
    kraków

Domyślnie

znowu bawicie się w archeologów odkopując stare tematy ;p

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chomsky Zobacz posta
    Moze miales jakis inny aparat w rece? Zastanow sie!
    czesc.Ch.
    Popieram - jakbyś ponosił trochę 1D + 85L, to pokochałbyś "lekki, zwarty i gotowy" D40x + 18-200VR... - a ekstrapolując (czyli naciągając z lekka) testy Jacka_Z można zaryzykować stwierdzenie, że w 90% przypadków nie zobaczyłbyś różnicy na zdjęciach
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez k4cper Zobacz posta
    znowu bawicie się w archeologów odkopując stare tematy ;p
    Oj, to podrzuć jakiś nowy
    Choćby taki OT: http://www.dpreview.com/news/0712/07...a700review.asp
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 19-12-2007 o 23:19 Powód: Automerged Doublepost
    EOS - conditio sine Kwanon...

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów