Strona 55 z 1000 PierwszyPierwszy ... 545535455565765105155555 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 541 do 550 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Początki nałogu Awatar stratus
    Miasto
    Warszawa/Ochota czasem Hajnówka:)))

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez schabu Zobacz posta
    nie przesadzaj z ta ostroscia. przede wszystkim dlatego ze mlodzi na odbitkach(na ktorych fota wyglada lepiej)nie zwroca zupelnie na to uwagi. przynajmniej jak chodzi o 16-35/2.8
    Jeśli chodzi o wydruki to w zupełności się zgadzam ale mimo to uważam że lepiej jest mieć zapas światła niż go nie mieć i wnioskuję że dlatego też masz 16-35/2.8 a nie 17-40/4 - drugi miałem, a pierwszy może kiedyś będe miał

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

pierwszym robilem ale osobiscie nie posiadam. chociaz ten stan za dwa miesiace ma sie zmienic
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emisiaczek Zobacz posta
    tak czytam ... co wlasciwie daje te 2,8 czy 1,8 skoro canon czy tamron na tym daje mydlo i trzeba pojechac pod 4 jak nie dalej ... mozna to zrzucic na zmiekczanie filtrem w body ale efekt jakby nie bylo zawsze gorszy niz chocby w nikonach
    Po pierwsze zawsze jest z czego przymknąć. Zwykle w tych szkłach po przymknięciu wiele się poprawia i nie mówię tu tylko o ostrosci. Po drugie z niektórymi body (np. 30D) lepiej działa AF (f=2.8 i więcej). Także wbrew pozorom nie jest to bez znaczenia. No i jeszcze masz troszkę jaśniejszy obraz w wizjerze .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

...jak wiesc gminna niesie zmiekczanie jest wynikiem filtra przed matryca.
    Czyli nic innego jak doradzic Canonowi aby filtr usunal, a fotki beda zyleta ;-)

Uzależniony

Domyślnie

gdyby canon sluchal rad to by 400d nie wygladal jak zabaweczka dla lalek

fakt faktem jest z czego zjechac przy 2,8

nadal jednak uwazam ze foty z cyfrowego d70s + 50/1.8 sa wyraznie ostrzejsze niz output canona

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

gdyby canon sluchal rad to by 400d nie wygladal jak zabaweczka dla lalek
    (...)
    Tijaa... i sprzedawałby się 3x gorzej. Już ja myślę, że lepiej speców od marketingu Canona nie poprawiać .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaqi Zobacz posta
    nie rozumiem o czym ty teraz piszesz czy o sprzecie czy o usludze.

bo ja mowilem o usludze i jak by ci ja mieli przywiezc jak ty milabys ja swiadczyc za odra

a vat co ma piernik do wiatraka ja i moja zona tez prowadzimy firmy
    vat tez mozna odliczyc sobie z faktor wystawionych za granica tylko potrzeba NIPu europejskiego co sie przekłada na dodatek pl przed nim

a wiec jesli mowisz o sprzecie to i tak sie oplaca na firme jechac za granice i tam kupic i sobie tu odliczyc
    tośmy się shaqi nie zrozumieli - zgadza się mówiłem o sprzęcie - czasem czytam b. pobieżnie a potem taka skucha...

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

nadal jednak uwazam ze foty z cyfrowego d70s + 50/1.8 sa wyraznie ostrzejsze niz output canona
    a fotki z Tamrona 28-75 sa ostrzejsze od 24-70L itd. itp. ...

Dlatego dobrze, ze kazdy z nas ma wybor

Początki nałogu Awatar shaqi
    Miasto
    Wodzisław Śl.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    tośmy się shaqi nie zrozumieli - zgadza się mówiłem o sprzęcie - czasem czytam b. pobieżnie a potem taka skucha...
    no problema
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Po drugie z niektórymi body (np. 30D) lepiej działa AF (f=2.8 i więcej). Także wbrew pozorom nie jest to bez znaczenia. No i jeszcze masz troszkę jaśniejszy obraz w wizjerze .

specyfikacja mowi ze punkt af srodkowy czyli # działa od skiel 2,8 i jasniej jak masz ciemniejsze szklo to ten najczulszy punkt af działa jak pozostałe
    Ostatnio edytowane przez shaqi ; 13-02-2007 o 12:33 Powód: Automerged Doublepost
    Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
    Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
    A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaqi Zobacz posta
    specyfikacja mowi ze punkt af srodkowy czyli # działa od skiel 2,8 i jasniej jak masz ciemniejsze szklo to ten najczulszy punkt af działa jak pozostałe
    ale nie wiem dlaczego, piszą,że z ciemniejszymi szkłami środkowy i tak działa lepiej

Strona 55 z 1000 PierwszyPierwszy ... 545535455565765105155555 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów