Strona 7 z 18 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 176

Wątek: Canon 70-200 L IS vs. 70-200 L

Początki nałogu Awatar Saurus
    Miasto
    okolice Łodzi

Domyślnie

Ten drugi obraz w podanym linku, po najechaniu myszką to obraz z obiektywu BEZ IS, a więc wypada na korzyść stabilizowanego.
    Saurus

Prawo Murphy'ego: "Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy"
    "Sztuczna inteligencja jest niczym przy prawdziwej głupocie" - Elbert Hubbart

Galeria WWW

arigato
    Guest

Domyślnie

częściowe wyjaśnienie sprawy:
    "The image stabilizer and great build quality are enticing, but the highest importance for me lies in the image quality. And the Canon EF 70-200mm f/4.0 L IS USM Lens delivers superbly in this area. The f/4 IS lens adds 2 elements and 4 groups to the non-IS lens. From what I can see, the additional glass has not adversely affected image quality.

This lens is extremely sharp wide open and from corner to corner even on a full frame body. There is little improvement when stopping down - the f/4 IS starts out sharp wide open.

The non-IS 70-200 f/4 is similarly sharp in the center over the mid and long portion of the focal length range, but the f/4 IS is sharper in the center through 85mm or so and is noticeably sharper in the corners over most of the focal length range. These two lenses are most similar at 200mm. These differences are reduced as the subject distance is increased (the non-IS lens performs more similarly to the IS lens). The f/4 IS and f/2.8 IS 70-200mm L lenses are similarly sharp at the same aperture and focal length settings."

i nadal w kropce

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tylko co z tego wszystkiego wynika? Konkurencja i tak nic ciekawego w tym temacie nie pokazuje (poza Sigmą 100-300/4) więc pozostaje kupić to co jest potrzebne do danego typu fotografii. Co wynika z tego że np. szkło z IS będzie trochę mniej ostre jeśli IS jest potrzebny?

Bywalec Awatar krzy
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Saurus Zobacz posta
    Ten drugi obraz w podanym linku, po najechaniu myszką to obraz z obiektywu BEZ IS, a więc wypada na korzyść stabilizowanego.
    Cześć
    też wybieram między tymi obiektywami i zgodnie z postem Saurusa ob. IS wydaje się ostrzejszy!
    Według MFT canona też nie można powiedzieć że bez stabilizacji jest lepszy.

czy nikt nie miał jeszcze tego obiektywu w rękach?
    albo trafił na poważne testy?

pozdrawiam

Początki nałogu Awatar maxbmx
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

ten serwis jest jakis dziwny.... nie sadze zeby sigma 70-200 (2.8) na f8 była gorsza niz canon 70-200 (f4) na f4 ....

i 17-50 tamron lepszy niz 17-40 L??? http://www.the-digital-picture.com/R...CameraComp=396 .....
    Ostatnio edytowane przez maxbmx ; 19-01-2007 o 14:56
    Moje zdjęcia
    RIP: Canon 40d, Tokina 10-17 Fisheye, Canon 70-200L f4, Canon 17-40L f4, Canon 50 f1.4, 6x Sunpak 555+2x Quantum Battery Pack, 3x PocketWizard MultiMAX (sprzęt skradziono w Krakowie, numer seryjny Body: 0930516228)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maxbmx Zobacz posta
    17-50 tamron lepszy niz 17-40 L???
    Tamron jest ostrzejszy ale na pewno nie jest lepszy.

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Niedawno rzucałem sample porównawcze z jednego i drugiego. Nie ma praktycznie różnicy w jakosci.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Bywalec
    Miasto
    usa

Domyślnie

Uzywalem obu, roznic nie zauwazylem !
    Canon 1D Mk.IIn, 24-70/2.8L, 70-200/4L IS, itd itp

Bywalec Awatar krzy
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Chwilka,
    wskazany temat dotyczy zoomów "L" 2,8 a dyskusja była raczej o wersji lżejszej (wagowo i cenowo) ze światłem 4.

To chyba ważne porównanie bo chodzi o znany i lubiany obiektyw 70-200/4 L USM i nowy model(!) 70-200/4 L IS USM. Tego ostatniego jeszcze tak dokładnie nie przetestowano i raczej mało o nim wiemy.
    Uważam, że będzie trochę inny od wersji bez stabilizacji - nowsza elektronika przekazująca odległość, różnica czasu w projektowaniu: tylko czy ulepszyli czy poszli na ekonomię?

co o tym myślicie?

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzy Zobacz posta
    nowy model(!) 70-200/4 L IS USM. Tego ostatniego jeszcze tak dokładnie nie przetestowano i raczej mało o nim wiemy.
    ja zrobiłem kilka fotek(tylko JPG niestety) na szybko tym obiektywem z właczonym IS i bez ale niestety bez poruszyłem ale takie zupelnie nie przmyslanie(miałem go raptem w rękach niestety tylko chwile) jak ktos chce to moge wysłąc na maila bo nie mam nigdzie konta by je w necie wystawic
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Strona 7 z 18 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów