Strona 12 z 32 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 317

Wątek: Łapanka Policji w związku z nielegalnym oprogramowaniem

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Ok, to zapytam podchwytliwie: sprzatasz kupy po swoim psie? I to nie jest zart - to tez jest lamanie prawa ;-)
    a co maja kupy psa do nalotow policji i nielaglnego softu?
    zdarza mi sie sprzatac kupy - ale moj pies nie robi ich na chodniku, nawet nie robi ich w parkach lub tam gdzie chodza ludzie(dzieci), poprostu wokol mojego domu jest duzy teren gdzie jest na to miejsce, na nawozenie i uzyznianie

pozatym sprzatanie kup to niejest kwestia smietnikow, a w centrum jest ich calkiem sporo, a jakie "fikusne" sa sprzety do sprzatania kup ... naprawde pomyslowe - w bialych rekawiczkach ;-)

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac Zobacz posta
    a co maja kupy psa do nalotow policji i nielaglnego softu?
    Ano to, ze lamanie prawa, to lamanie. Nie wazne czy to kupy czy pliki mp3. Ok, sa rozne wykroczenia i przestepstwa. Jednak i w jednym i drugim przypadku chodzi o pewna swiadomosc/podejscie do sprawy tego co lamie i tego co do tego lamania posrednio doprowadza

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Ano to, ze lamanie prawa, to lamanie. Nie wazne czy to kupy czy pliki mp3.
    Racja! I o ile jestem w stanie zrozumiec tego, ze komus raz na rok zdarzy sie, z jakichs przyczyn (nie wiem, spieszy sie na samolot ;-)) tej kupy nie sprzatnac, to jakby ktos zaczal sie tlumaczyc ze nie sprzata, bo nie ma na worki albo ze nie ma smietnikow w okolicy, to sie tak samo zjeze ;-)

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Racja! I o ile jestem w stanie zrozumiec tego, ze komus raz na rok zdarzy sie, z jakichs przyczyn (nie wiem, spieszy sie na samolot ;-)) tej kupy nie sprzatnac, to jakby ktos zaczal sie tlumaczyc ze nie sprzata, bo nie ma na worki albo ze nie ma smietnikow w okolicy, to sie tak samo zjeze ;-)
    To nie jest takie proste i dlatego moznaby na ten i inny temat dlugo pisac. Zasada jest taka - nie krasc, bo to jest zle. Zasada tez jest taka, ze sa ludzie, ktorzy nie lubia byc okradani i oszukiwani. A jesli ich system okradl (i okrada nadal) i sa na tyle sfrustrowani, ze maja w d....e prawa legalnosci plikow mp3 - to ja ich tez rozumiem choc nie mowie, ze popieram :wink:

Miasto
    Zürich

Domyślnie

A jesli ich system okradl (i okrada nadal) i sa na tyle sfrustrowani, ze maja w d....e prawa legalnosci plikow mp3 - to ja ich tez rozumiem choc nie mowie, ze popieram :wink:
    A tych ktorzy nie sprzataja po pieskach (z jakiegokolwiek powodu, zawsze cos sie znajdzie ) juz nie rozumiesz?

Albo jeszcze inaczej: kogos, kto stwierdzi "nie stac mnie na mercedesa bo mnie okrada system" i pojdzie rabnac go na sasiednia ulice, tez rozumiesz? (pamietaj, rozmawiamy nie o dobrach pierwszej potrzeby, ale o r-o-z-r-y-w-c-e!)

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Widzę, że robi się fajny OT dotyczący psich kup To się dopiszę:

1. W Polsce właściciele psów muszą/powinni obowiązkowo płacić podatek od posiadania czworonoga. Skoro ten podatek dotyczy tylko psów a nie np. kotów, to jaki jego cel? Na rozum, wydaje się, że te pieniądze powinny być przeznaczone na sprzątanie odchodów po naszych milusińskich. Wiadomo - koty załatwiają się w kuwecie, więc nie brudzą trawników - ergo nie trzeba za nie płacić. Logiczne.

2. Ogólnie jestem zwolennikiem, że po sobie, swoich dzieciach i zwierzakach jednak powinno się sprzątać. Brak w pobliżu miejsca, gdzie można się pozbyć nieprzyjemnego bagażu jest jednak moim zdaniem okolicznością w pełni usprawiedliwiającą. Wyobraźcie sobie, że podczas 2-godzinnego spaceru nie macie co zrobić z tym, jakże uroczym pakuneczkiem. Dziękuję bardzo! Jeżeli czegoś się wymaga od obywateli, to powinno się także stworzyć odpowiednie warunki.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    1. W Polsce właściciele psów muszą/powinni obowiązkowo płacić podatek od posiadania czworonoga. Skoro ten podatek dotyczy tylko psów a nie np. kotów, to jaki jego cel? Na rozum, wydaje się, że te pieniądze powinny być przeznaczone na sprzątanie odchodów po naszych milusińskich.
    Na rozum to mogloby sie wydawac ze abonament TV powinien byc przeznaczony na "misje" telewizji publicznej Albo ze podatki powinny byc w ogolnosci sprawiedliwie i rozsadnie uzywane na polepszenie (bla bla bla...). Tyle mozesz zrozumiec "na rozum"

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Ano to, ze lamanie prawa, to lamanie. Nie wazne czy to kupy czy pliki mp3.
    tak tylko trzeba zobaczyc jaka jest szkodliwosc czynu i co sie z tym wiaze ;-)
    psia kupa nie wyzaca nikomu szkody (nie mowie o tych na chodniku i w parkach)
    a kradziez to zabor mienia - pozbawienie kogos jego wlasnosci a zciaganie mp3 jest rownozanaczne z kradziezami zdjec od kogos ze strony

. W Polsce właściciele psów muszą/powinni obowiązkowo płacić podatek od posiadania czworonoga.
    place, całą złotówke - nawet w tym roku dostalismy numerek 1000 8)

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

No, ale kradzież mp3 nie ma całkiem szkodliwości. Dla muzyka nie ma różnicy, czy nie kupie i nie będę miał, czy nie kupie i ściągnę. Co więcej, jak ściągnę, to może kiedyś kupie, albo pójdę na koncert
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    No, ale kradzież mp3 nie ma całkiem szkodliwości. Dla muzyka nie ma różnicy, czy nie kupie i nie będę miał, czy nie kupie i ściągnę. Co więcej, jak ściągnę, to może kiedyś kupie, albo pójdę na koncert
    Tomek, co jak co ale po Tobie to się takiej logiki nie spodziewałem :-?

Strona 12 z 32 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów