Strona 22 z 32 PierwszyPierwszy ... 122021222324 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 317

Wątek: Łapanka Policji w związku z nielegalnym oprogramowaniem

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Właśnie się dowiedziałem, że u mnie na wsi (skąd pochodzę) jest mega akcja z odwiedzinami policji gospodarczej na prywatne chaty. U 'sąsiada przez pole' byli . Ponoć mają informacje, kto kupował niedawno kompa bez Windy - tych odwiedzają.
    Brat dziś dzwonił, żebym kupił gdzieś w W-wie Windę bo u nas nie można dostać już. Są zapisy w sklepach :grin: Ludzie w panice chowają płytki po tapczanach

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

No to następny argument, coby do kraju nie wracać...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez olekbuszka Zobacz posta
    http://wiadomosci.onet.pl/1441519,18,item.html
    Jastrzębie i 100 skonfiskowanych komputerów. 200 kolejnych czeka na kontrolę.
    Hehe, sam siebie cytuję

No i zaczeło się od Jastrzębia, a teraz już w całym regionie - od kilku dni o niczym innym się nie mówi. W knajpach, autobusach, w domu - tylko jeden temat. Kupienie Windowsa graniczy z cudem. W sklepach trzeba się wpisywać na listy oczekujących, a dostawy znikają w ciągu kilkudziesięciu minut. Podobnie moje płytki z Linuxami są rozchwytywane

Artykuł z regionalnej gazety.

Wszyscy siedzą w domach i udają, że w domu nikogo nie ma. Światła pogaszone, psy spuszczone ze smyczy biegają po posesjach, nikomu nie odtwiera się drzwi...

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

I czy te nerwy warte są tych 300 pln za OEM Winde? Oczywiście nie
    Tyle, że przeważnie w domach nie tylko Windows piratem stoi

God bless Linux and Linus Torvalds
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dentharg Zobacz posta
    I czy te nerwy warte są tych 300 pln za OEM Winde? Oczywiście nie
    Tyle, że przeważnie w domach nie tylko Windows piratem stoi

God bless Linux and Linus Torvalds
    ad 1. do podstawowego zestawu domowego dolicz jeszcze PSa, łOFFIsA i MAkROMEDIĘ

ad 2. jakby to było takie proste, dziecko w szkole programu nie zrobi bez Worda a licencja edukacyjna droga, oj droga....
    | http://www.wizjer.net | dobre chęci i żadne umiejętności | body xxD na końcu i kilka szkieł USM IS coś tam w plecaku a ostatnio częściej w torbie | lampę ze statywem, filtry też mam, bo pisali, że tak trzeba |

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Open Office, Gimp... Jest sporo darmowego softu, ktory z powodzeniem mozna wykorzystac do tworzenia tak prostych rzeczy jakie wiekszosc robi PS'em czy innymi kombajnami.
    ...

Początki nałogu
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

panowie idziecie w zla strone. polacy sa biedni. soft to koszmarny wydatek. rozumiem firmy jak ktos zarabia na sofcie jak najbardziej. ale takie lazenie po domach i szukanie frajerow. te sk.... sa jak milcjanci z fotoradarami na autostradzie 4 pasmowej z ograniczeniem predkosci do 40km/h. IMHO to jest paranoja. jak mojemu kumplowi zrobili wlama do sklepu i on sam znalazl zlodzieja (kolo wystawial sprzet na gieldzie) to po tel. na 997 gliniarze mu powiedzieli ze po 15:00 juz nie pracuja. a tu latwa kaska, wpiepsz nie dostana bo od kogo? od 13 latka. niech sie zabiora za dresiarstwo, prochy itp. a nie za spokojnych ludzi siedzacych w zaciszach domowych przy kompach za ostatnie zlotowki i starajacych sie czegos nowego nauczyc. Mam wraznie ze ci z ZOMO sie przekwalifikowali i robia teraz u MS.

zastanawiam sie czy POLICJA znalazla chociaz 1 skradziony aparat??? nabijaja tylko kase kutasom z USA i leja na polskiego obywatela. a obywatel ich oleje i spiepszy do GB i ciekawe kto bedzie placil na ich pensje i wczesniejsze emerytury.

A i jeszcze jedno imho bardzo wazne. najpierw ustawodawca sra ze szczescia jak pojawia sie w kraju bill i daje do szkol jedyny sluszny system operacyjny za 5zl kopie i uzaleznia mlodych od tego systemu. Nastepnie wiekszosc nie mysli o alternatywnych systemach operacyjnych bo jak sie nauczyl na ms w szkole.... to po co szukac zamiennikow. no i nasze kochane panstwo znowu moze zebrac kaske za nielegalny soft.

co do wersji windows oem - to z tego co wiem to mozna ja zakupic tylko z nowym kompem i dopiero wtedy jest legalna. a jesli sie ma kompa squadak hand made to trzeba lyknac wersje pudelkowa.

ja bylem za panstwem policyjnym, ale jak widze cos takiego to sklaniam sie w kierunku CHWDP. nie wiem jak w was ale we mnie wzbiera agresja jak widze cos takiego.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adam1004a
    A i jeszcze jedno imho bardzo wazne. najpierw ustawodawca sra ze szczescia jak pojawia sie w kraju bill i daje do szkol jedyny sluszny system operacyjny za 5zl kopie i uzaleznia mlodych od tego systemu.
    O, i to jest chyba pierwszy sensowny argument... nie tyle może za samym piraceniem, bo to jest be i tyle, ale za tym, że coś tu jest nie tak, i że nie jest to wyłącznie wina ludzi, którzy programy kradną. Choć te porównania do ZOMO to mogłeś sobie darować...

A ograniczenie do 40/h (zakładając, że nie jest jakieś perfidnie schowane itp.) jest chyba po to żeby go przestrzegać, nie? ;-) Także jakoś nie widzę problemu w obecności policji, która tego przestrzegania będzie pilnować :-P

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Trochę racji w tym jest.. Patrząc przez pryzmat "Płatnika" i uzależniania obywateli od państwowego widzimisię... Polska ostatnio niestety robi się państwo "sk..wiałe". W dosłownym tego słowa znaczeniu w oparciu o ostatnią aferę polityczną.
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Strona 22 z 32 PierwszyPierwszy ... 122021222324 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów