Strona 10 z 32 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 317

Wątek: Łapanka Policji w związku z nielegalnym oprogramowaniem

Początki nałogu Awatar Diabeł
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pst Zobacz posta

EDIT
    czy tego winxp musialbym zainstalowac na tym kompie z ktorym go kupiłem? bo to chyba byłby bezsens....
    jezeli byś kupił z myszką lub dyskiem twardym to zawsze przy kompie musi być ta myszka lub dysk twardy. Jeżeli kupiłeś OEM z kompem to musi być zainstalowany na tym kompie, teoretycznie jak zmienisz coś w konfiguracji komputera z którym kupiłeś OEM to już jest lipa

Początki nałogu
    Miasto
    Anaberg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Diabeł Zobacz posta
    jezeli byś kupił z myszką lub dyskiem twardym to zawsze przy kompie musi być ta myszka lub dysk twardy. Jeżeli kupiłeś OEM z kompem to musi być zainstalowany na tym kompie, teoretycznie jak zmienisz coś w konfiguracji komputera z którym kupiłeś OEM to już jest lipa
    Częściowo guzik prawda. Dawniej, przy aktywacji telefonicznej takie klocki wychodziły. Systm generował inny numer i prz stawianiu systemu ze zmianami konfiguracji były kłopoty. Teraz takowych nie ma! Znacząco modyfikowałem 4 komputery (nawet wymiana płyty z procesorem w jednym) i wszystko przy aktywacji, przez internet, poszło sprawnie. Konsultowałem się z ludźm z MP. Legalne są windowsy jeśli na kompie jest naklejka i posiada się rachunek/fakturę zakupu. A co sobie pozmieniasz w środku kompa to Twoja sprawa.

30D; 17-40/4L; 70-200/4L; 50/1,4; 580

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

To ciekawe, bo podczas rejestracji windows wiaze sie z nr. seryjnym plyty...

Początki nałogu Awatar Diabeł
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JSK Zobacz posta
    Częściowo guzik prawda. Dawniej, przy aktywacji telefonicznej takie klocki wychodziły. Systm generował inny numer i prz stawianiu systemu ze zmianami konfiguracji były kłopoty. Teraz takowych nie ma! Znacząco modyfikowałem 4 komputery (nawet wymiana płyty z procesorem w jednym) i wszystko przy aktywacji, przez internet, poszło sprawnie. Konsultowałem się z ludźm z MP. Legalne są windowsy jeśli na kompie jest naklejka i posiada się rachunek/fakturę zakupu. A co sobie pozmieniasz w środku kompa to Twoja sprawa.
    nie chodzi o to że nie mozna go zainstalować i aktywować, tylko że to prawnie już nie będzie orginalana wersja OEM, co do faktury to jak kupisz z myszką to bedziesz miał rachunek na tą myszkę i windowsa OEM do tej myszki, jak kupisz z kompem, i fakturę masz na komputer o określonej konfiguracji i windowsa OEM do tego kompa o tej własnie konfiguracji, jeżeli coś zmienisz to już będzie inny komputer , tak kiedyś było a jak jest teraz to nie wiem czy coś się zmieniło

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JSK Zobacz posta
    Legalne są windowsy jeśli na kompie jest naklejka i posiada się rachunek/fakturę zakupu. A co sobie pozmieniasz w środku kompa to Twoja sprawa.
    Czyli pod żadnym pozorem nie zmieniać obudowy?
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wats0n Zobacz posta
    Śmiej się śmiej... dokładnie tak

Uzależniony Awatar Routlaw
    Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wats0n Zobacz posta
    Informacja z Infolinii Microsoftu z przed kilku miesiecy:
    "System Windows jest przypisany do płyty głownej zakupionego komputera."

Tylko nie bardzo wiem co zrobić jak mi płyta główna padnie, albo zmienie na lepszą...
    14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Routlaw Zobacz posta
    Tylko nie bardzo wiem co zrobić jak mi płyta główna padnie, albo zmienie na lepszą...
    To bardzo proste. Każdą wątpliwość tego typu M$ interpretuje na własną korzyść
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Routlaw Zobacz posta
    Informacja z Infolinii Microsoftu z przed kilku miesiecy:
    "System Windows jest przypisany do płyty głownej zakupionego komputera."

to moze poczekaj z zakupem oryginalnego windowsa do czasu zakupu lepszej plyty a na razie uzywaj pirata
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

a jak to jest z plikami mp3? ja osobiście wiele mp3 które mam na kompie samemu kompresowałem z płyt CD aby móc je słuchać w aucie. jak wygląda sprawa posiadania plików mp3 z oryginalnych płyt? mam pokazywać płyty policji? przecież rozszerzenie mp3 nie jest zakazane. a jak powiem, że np oryginalne płyty pożyczyłem koledze co wtedy?

Strona 10 z 32 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów