Częściowo guzik prawda. Dawniej, przy aktywacji telefonicznej takie klocki wychodziły. Systm generował inny numer i prz stawianiu systemu ze zmianami konfiguracji były kłopoty. Teraz takowych nie ma! Znacząco modyfikowałem 4 komputery (nawet wymiana płyty z procesorem w jednym) i wszystko przy aktywacji, przez internet, poszło sprawnie. Konsultowałem się z ludźm z MP. Legalne są windowsy jeśli na kompie jest naklejka i posiada się rachunek/fakturę zakupu. A co sobie pozmieniasz w środku kompa to Twoja sprawa.
30D; 17-40/4L; 70-200/4L; 50/1,4; 580
To ciekawe, bo podczas rejestracji windows wiaze sie z nr. seryjnym plyty...
nie chodzi o to że nie mozna go zainstalować i aktywować, tylko że to prawnie już nie będzie orginalana wersja OEM, co do faktury to jak kupisz z myszką to bedziesz miał rachunek na tą myszkę i windowsa OEM do tej myszki, jak kupisz z kompem, i fakturę masz na komputer o określonej konfiguracji i windowsa OEM do tego kompa o tej własnie konfiguracji, jeżeli coś zmienisz to już będzie inny komputer , tak kiedyś było a jak jest teraz to nie wiem czy coś się zmieniło
Tako rzecze Watson.
There are no stupid questions, just stupid people.
Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
a jak to jest z plikami mp3? ja osobiście wiele mp3 które mam na kompie samemu kompresowałem z płyt CD aby móc je słuchać w aucie. jak wygląda sprawa posiadania plików mp3 z oryginalnych płyt? mam pokazywać płyty policji? przecież rozszerzenie mp3 nie jest zakazane. a jak powiem, że np oryginalne płyty pożyczyłem koledze co wtedy?