Strona 13 z 32 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 317

Wątek: Łapanka Policji w związku z nielegalnym oprogramowaniem

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac Zobacz posta
    a kradziez to zabor mienia - pozbawienie kogos jego wlasnosci a zciaganie mp3 jest rownozanaczne z kradziezami zdjec od kogos ze strony
    Masz racje - a idac dalej: jesli z mojej pensji zabierane jest np. 3000pln na skladki zdrowotne, emeryture itd. a ja ide (odpukac) do szpitala i leze (jak dobrze pojdzie ) w tym samym pokoju z 8 lozkami z ludzmi, ktorzy placa minimalne skladki, a na operacje czekam 2 miesiace, to to nie jest podatek czy skladka, tylko haracz albo kradziez - tylko w imie prawa

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Driver Zobacz posta
    Tomek, co jak co ale po Tobie to się takiej logiki nie spodziewałem :-?
    Przecież nie zamieściłem tam żadnej oceny moralnej, tylko fakty.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    to nie jest podatek czy skladka, tylko haracz albo kradziez - tylko w imie prawa
    Tak jest! A w kwestii piractwa - dlaczego w Polsce piractwo jest powszechne? Bo ceny nawet "zwykłych" programów (=do powszechnego użycia, a nie profesjonalnych kombajnów typu ArchiCAD) mają się nijak do pensji. Dlaczego fałszuje sięwódkę, paliwo, papierosy, ubrania,... ? Z tego samego powodu. Nielegalny przemyt alkoholu z Ukrainy/Białorusi znacząco spadł po tym jak u nas obniżono ceny wódki (poprzez obniżkę akcyzy) - o prostu przestało się to opłacać!
    Nie znajdzie się ani jeden mądry decydent, który to samo zrobi z softem?
    (mam tutaj na myśli np. Billa. Bill wpada na coraz lepsze pomysły w stylu abonamentu na Windows )
    Canon 30D | obiektyw do KITu | Praktica MTL5 | Zenit 12XP

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fotograffik Zobacz posta
    Tak jest! A w kwestii piractwa - dlaczego w Polsce piractwo jest powszechne? Bo ceny nawet "zwykłych" programów (=do powszechnego użycia, a nie profesjonalnych kombajnów typu ArchiCAD) mają się nijak do pensji...
    Chyba troche demonizujesz, windowsa kupujesz za okolo 400zl, Openoffice masz za free (czyli cala biurowke masz zalatwona). Obrobka zdjec - podstawowy soft masz z aparatem, nie wystarcza? masz gimpa. Soft do diaporam to okolo 100zl, przegladarka grafiki? faststone za free itd itp.
    Nie odpowiadaja ci parametry takiego softu albo komfort pracy - sorry to wtedy plac.

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Masz racje - a idac dalej: jesli z mojej pensji zabierane jest np. 3000pln na skladki zdrowotne, emeryture itd. a ja ide (odpukac) do szpitala i leze (jak dobrze pojdzie ) w tym samym pokoju z 8 lozkami z ludzmi, ktorzy placa minimalne skladki, a na operacje czekam 2 miesiace, to to nie jest podatek czy skladka, tylko haracz albo kradziez - tylko w imie prawa
    jeszcze ZUS do tego wplatujesz?
    Tak to juz jest - ze niektore rzeczy w szpitalu kosztuja 3k a niektore 300K i wtedy nikt cie nie pyta czy im to zapalacisz - jest wspolna pula pieniedzy ktore sa dzielone na wszytkich w/g potrzeb i mozliwosci - jesli ci sie to nie podoba to sa prywatne kliniki gdzie sie placi znacznie wiecej i za wsytko - masz wybor ;-) a w zus mozesz placic stawke minimalna majac wlasna firme ale wtedy nie licz na jakas konkretna emeryture ;-)

Kradziez to kradziez - jesli ktos zarabia na tym sofcie to powinien go kupic - jesli sie tylko uczy to nich siedzi cicho ze go ma ;-) i sie nie chwali

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac Zobacz posta
    Tak to juz jest - ze niektore rzeczy w szpitalu kosztuja 3k a niektore 300K i wtedy nikt cie nie pyta czy im to zapalacisz - jest wspolna pula pieniedzy ktore sa dzielone na wszytkich w/g potrzeb i mozliwosci - jesli ci sie to nie podoba to sa prywatne kliniki gdzie sie placi znacznie wiecej i za wsytko - masz wybor ;-)
    Tak? rok temu osc stanela mi w gardle na sylwestra. Pojechalem do szpitala... a w nim JEDEN lekarz przyjmujacy na CALA WARSZAWE
    Wyjecie jej to nie 4000pln, a jednak trzeba bylo jechac do prywatnej, bo zanim bym sie doczekal na swoja kolejke, to moglbym sie udusic od spuchnietego przelyku
    A emerytura...? Chyba zartujesz, ze za 40 lat jak komus juz teraz zabieraja (i zabierac beda przez 40 lat) 3000pln, to emeryture taka dostanie To co - ma sie cieszyc, ze nie dostanie 800pln tylko 1800pln ????? To nie kradziez??? A gdzie reszta Twojej forsy nie mowiac o odsetkach

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Hehe, jakbyś średnią składkę emerytalną ZUS odkładał na konto, to na emeryturze mógłbyś żyć z odsetek i kapitał jeszcze przeszedłby na dzieci, które też by nie musialy pracować. Do tego prawie połowa mężczyzn nie dożywa emerytury: wiek emerytalny 65 lat, średnia życia 67 lat...
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

FoFot.pl
    Canon IRC

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    Hehe, jakbyś średnią składkę emerytalną ZUS odkładał na konto, to na emeryturze mógłbyś żyć z odsetek
    Pełna zgoda. Tylko nie bierzesz pod uwage jednej spraw. Zdarza ci sie ( tfu, tfu oby nikomu ) fatalny wypadek po roku czasu odkąd zacząłeś odkładac kase na konto ( masz 30 tysi powiedzmy ).
    Jak myslisz na ile ci to wystarczy ?

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

no jak to gdzie? panstwo przeciez kosztuje i kto za to placi? przeciez nie rzad,tylko podatnicy - a za co placa za wszystko rowniez za nieubezpieczonych za kominowe pensje, za wiezienia, na wojsko na wszystko, a czy to idzie z zusu czy z innych podatkow to mi wszystko jedno - wazne dla mnie jest to ile oddaje i co dostaje w zamian - dlatego ludzie wyjezdzaja tam gdzie im moze byc chic nie musi byc lepiej - a ja zostaje ;-), i nie dlatego ze mi sie tu podoba syt ekonomiczna kraju - niestety zyjemy w takich czasach a nie innych ale to naprawde nie jest powod zeby krasc soft i czyjas tworczosc !!!

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Driver Zobacz posta
    Pełna zgoda. Tylko nie bierzesz pod uwage jednej spraw. Zdarza ci sie ( tfu, tfu oby nikomu ) fatalny wypadek po roku czasu odkąd zacząłeś odkładac kase na konto ( masz 30 tysi powiedzmy ).
    Jak myslisz na ile ci to wystarczy ?
    Ale to nie jest składka emerytalna, tylko rentowa! Dużo niższa zresztą.

FoFot.pl
    Canon IRC

Strona 13 z 32 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów