Cytat Zamieszczone przez RafalK Zobacz posta
Urban też o SLD cały czas pisze źle. Poza krótkimi okresami, kiedy uznaje, że SLD to jednak, z jego punktu widzenia, mniejsze zło jest. A czytelnicy jego gazety i tak wiedzą, kogo popierać. I tak to jest z tymi Górskimi, Wielomskimi Kosami etc. Niby krytyczni, ale jakby PiS zaoferował miejsce na liście, to wnet okazałoby się, że jest całkiem do przyjęcia i w ogóle nie lewicowy.
A wcześniej byli na liście PO. Tzw. realna polityka. Przynajmniej nie grupują się z SLD jak tzw. demokraci. Na prawde, śmieszne to, że wg Ciebie gazeta, która w poprzednich wyborach reklamowała jak mogła listę konkurencyjną, popiera PiS

A co do celów możliwych i niemożliwych. Myślę, że prawidłowym jest maksymalizm celów i zarazem realizm środków. Niezależny od rządu bank centralny jest wartością, którą można osiagać w sposób realistyczny (nadając mu konstytucyjne gwarancje i następnie broniąc tych gwarancji) i nierealistyczny (marząc o konserwatywnej rewolucji, która doprowadziłaby do prywatyzacji tegoż, zarazem kładąc lachę, na planowanym przejęciu banku przez etatystów).
Rząd/Sejm ma zapewnić niezależność NBP od Rządu/Sejmu. Kpina w żywe oczy.

Jako ekstremiści zawsze byli krytykowani. Nie wolno ich krytykować? Są nadludźmi?
Wolno, przecież nie napisałem, że posty krytykujące to skandal i hańba.

Czytałeś akta? Nie.
Znasz szczegóły sprawy? Nie.
Brałeś udział w rozprawach? Nie.
Znasz się na prawie? Nie.
Czytałem inkryminowany fragment ksiązki. Znam się na prawie. Znam się na moralności.

Nie dokonuj ocen rzeczy o których nie masz najbledszego pojęcia.
Vice versa.

W tej chwili najbardziej mi żal pewnej grupy biedaków z USA, którzy uważają, że to Słońce krąży wokół Ziemi (ostatnio gdzieś o nich czytałem).
Cytując: Nie dokonuj ocen rzeczy o których nie masz najbledszego pojęcia. Słońce krąży wokół Ziemi, tak samo jak Ziemia wokół Słońca. Różnica jest w czymś zupełnie innym.

I kiedy potem czytam na forum Twoją pochwałę maccarthyzmu, myślę sobie, że już bardziej nie można. Ale potem stajesz w obronie kłamcy oświęcimskiego...
Człowiek żyjący w świecie zakłamanym cały czas dziwi się, gdy usłyszy prawdę. Norma.

będę bronił Twojego prawa do ich głoszenia.
Zgoda, byle to prawo ograniczało się do głoszenia tych tez za własne pieniądze, a nie za cudze środki. Np. jak chcieliby niektórzy zboczeńcy lub zdegenerowani pseudoartyści