ja równiez pracowałem 300D z tamronem 17-50/2.8 i nie było większych pomyłejk i tu swięte słowa "Tomasz1972 - chociaż czasami brakuje precyzji i szybkości canonowskiego USMa ."to fakt.
Jednak za te pieniądze to jest bdb szkiełko.
ja równiez pracowałem 300D z tamronem 17-50/2.8 i nie było większych pomyłejk i tu swięte słowa "Tomasz1972 - chociaż czasami brakuje precyzji i szybkości canonowskiego USMa ."to fakt.
Jednak za te pieniądze to jest bdb szkiełko.
to jest takie gadanie...."obiektyw do ślubu" a tak naprawdę to wszystko zależy od zastanych warunków i formy zdjeć jakie się chce zrobić...
ja na takie imprezy zabieram szkła od 10-20,17-40,24-70,70-200....lampę 580EX czasami 2 i 2 lampy z softboxami 300-500WS
najwiecej problemów mam z tym że szeroki obiektyw jest ciemny
pozdrawiam
Czesto powtarzane jest to zdanie.
Moje jest odmienne. Nie pamietam juz kiedy uzylem przyslone f/3.5 i wiecej w kosciele. Max to f/2.8, a czesto f/2.0 i do tego uzywam pelnej klatki gdzie GO jest jeszcze mniejsza. Bardziej mi zalezy na nastroju niz na GO.
No ale u mnie max to ISO 400. Przy ISO 1600 juz te f/4 daje to samo.
dla mnie calkiem niezlym zestawem na sluby bylby 24-105 + ff + jasne stalki i pomalu zestaw zaczynam kompletowac![]()
dla kazdego wedlug jego potrzeby, ale ja potrzebuje przynajmniej jedno szklo z 2.8 i mniej![]()
proponuje stalki 20 f1,8 30 1,4 85 1,8![]()
i 50/1,2 po drodze zgubiles![]()
Pojawił się wczoraj na forum taki link, gdzie jest pięknie napisane i pokazane czym i jak fotografować ślub:
http://studiomacgal.com/pl/blog/?p=388
Ladnie pokazane, a co jest jasne niech bedzie naprawde biale :-)
Widac teraz taka moda w cyfrowym swiecie.
Dobrze ze napisal te max 50 zdjec w kosciele, bo przez cyfro niepewniakow ksieza zaczynaja narzekac na fotografow - ostatnio jeden mi mowil ze para profesjonalistow zrobila mu dyskoteke w kosciele ciagle blyskali zamiast zrobic kilkanascie zdjec.
Jeszcze bym dodal ze dobrze jest uzywac w plenerze filtra polaryzacyjnego po to aby wytlumic ewentualne blyszczenie sie skory.
Ostatnio edytowane przez szwayko ; 05-09-2006 o 11:24
no 50 1,2 do FF i wtedy wywalic 30 1,4