Strona 11 z 21 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 203

Wątek: Jednak Canon 5D.

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

Jac wiedziałem że będziesz ciągnął w tym kierunku

Tylko że takie foty to można zrobic stawiając aparat na statywie i przyklejając gume do żucia na spust

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

ech... jak dzieci ..... jeśli komuś odpowiada i stać go na 20d to proszę bardzo... jeśli komuś odpowiada i stac go na 5d to proszę bardzo... jesli komuś odpowiada i stać go na 1ds mkII to proszę bardzo.... i po co i o co tyle zamieszania
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Driver Zobacz posta
    Jac wiedziałem że będziesz ciągnął w tym kierunku

Tylko że takie foty to można zrobic stawiając aparat na statywie i przyklejając gume do żucia na spust
    no to przyklej i zrob

Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
    ech... jak dzieci ..... jeśli komuś odpowiada i stać go na 20d to proszę bardzo... jeśli komuś odpowiada i stac go na 5d to proszę bardzo... jesli komuś odpowiada i stać go na 1ds mkII to proszę bardzo.... i po co i o co tyle zamieszania
    no niby tak z tym sie zgadzam, ale mowienie ze 20D robi zdjecia jak kopmakt jest raczej spora pomylka, tak 5D jest lepsze ale nie zawsze ;-)

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

5d jest lepsze u lepszego fotografika.... a gorsze u gorszego. 20d jest lepsze u lepszego fotografika a gorsze u gorszego.... jeszcze dziś postaram sie wrzucić do mojej galerii zdjęcia z wypadu nad Narew i Biebrzę, będzie albo w www.graphia.pl, albo w galerii na CB (wszystko będzie z 5D) zobaczymy czy umiem robić zdjęcia
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Uzależniony Awatar Silent Planet
    Miasto
    Poznań / tu nie ma plenerów CB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AndrzejS Zobacz posta
    Poniżej link hipcio i fragment 1:1 jego oczka bez jakichkolwiek obróbek
    http://img314.imageshack.us/img314/1384/hipcio2jh.jpg
    http://img314.imageshack.us/my.php?image=oko9cj.jpg
    Mnie to przekonało.
    Jeśli drugie zdjęcie to 100% bez obróbki, to jestem pod bardzo pozytywnym wrażeniem.
    EOS is SILENCE
    "Enjoy the silence."
    ---
    Wróciłem...!
    analog & digital / black & white / calm & easy...

Bywalec Awatar antonjo
    Miasto
    Fotograf Warszawa

Domyślnie

Warto wiedzieć że EOS 5d ma inna głębię ostrości niż "crop-camera" i to jest podstawowa różnica, cała reszta jest tak naprawdę bez znaczenia. Jeśli ktoś nie widzi tej różnicy, czy nie umie jej wykorzystać, lub widzi w niej wadę zamiast zalety - to nie ma sensu brać się za aparty z matrycami pełno klatkowymi. pozdrawiam .

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Warto jeszcze wziąć pod uwagę fakt, że czasami robi się zdjęcia kiedy one po prostu muszą wyjść;-) , bo jeżeli nie wyjdą to się po prostu nic nie zarobi. A prawdopodobieństwo wykonania dobrych zdjęć rośnie wraz z możliwością zastosowania pogardzanego przez niektórych szybkiego AF, użytecznych wysokich iso, skutecznego IS-a, 8fps itd. Mam wrażenie, że właśnie o tym min. pisze JAC. Druga sprawa to czas poświęcony na obróbkę i tutaj bardzo zależy to od potrzeb, bo czasami duża matryca to zaleta, a czasami wada. Także warto chyba wziąć pod uwagę, że w zależności od potrzeb dane narzędzie może być albo dobre albo zaledwie wystarczające:grin:. Dochodzi jeszcze kwestia wielkości i ciężaru sprzętu (kompakt w niektórych sytuacjach może być zbawienny). To nie wszystko jest tak jednoznacznie ustalone.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A prawdopodobieństwo wykonania dobrych zdjęć rośnie wraz z możliwością zastosowania pogardzanego przez niektórych szybkiego AF, użytecznych wysokich iso, skutecznego IS-a, 8fps itd.

Czytając was mozna dojść do wniosku że niektóre gatunmi fotografii powstały kilka - kilkadziesiąt lat temu. A wszystko wczesniej to była fotografia widokowa. No bo jak oni bez tych AFów , klatek i Bóg wie czego jeszcze dawali rade Prezcierz jak to coponiektórzy twierdzą że "tego się ABSOUTNIE , ale to pod zadnym pozoram nie da wykonać sprzętam z niższej półki"

P.S. Tylko plisss nie każcie mi szukać kto i kiedy tak pisał bo mi się nie chce szukać, ale wieszcie mi takich "nie da się tym zrobic" to było już tu na kopy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

To nie o to chodzi, że się nie da ale jak inni posiadają te AF-y, fps-y i inne, a Ty nie to po prostu jesteś w gorszej sytuacji niż reszta i masz mniejsze szanse na zarobek i tyle. W dawniejszych czasach też był wyścig tyle, że na inne wynalazki.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 03-09-2006 o 22:11
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Ale ja mówie o tych którzy więdzą na pewno że sie nia da. nie da się i juz.

Cytat Zamieszczone przez Jac Zobacz posta
    ale nie kazdy aparat nadaje sie do okreslonych "zadan"

Strona 11 z 21 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów