Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: KIT od 300D naprawa czy kupno?

Coś już napisał Awatar gokyu
    Miasto
    Silesia City

Domyślnie KIT od 300D naprawa czy kupno?

pytanie do obeznanych w cennikach, temacie i... zyciu: kitowy obiektyw do 300D - najprawdopodobniej uszkodzona przyslona w obiektywie (ekspertyza na telefon od fachmana) - naprawa czy wymiana?

na allegro nowka - 199 zeta, 2-3 miesieczne - w granicach 150 zeta... fachman nie do konca potrafil okreslic koszt naprawy...

pozdrawiam i dzieki
    nie polemizuj z glupcem, najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu... a pozniej pokona doswiadczeniem...

30d + kit, 50 1/8,
    420 EX
    , plus troche fajnego badziewia na m42

Domyślnie

Nowe kitowce sa do kupienia juz za 110zl na Allegro. Przy tej cenie chyba nie warto bawic sie w naprawy. Natomiast czesc korpusu wraz elektronika, mozna wykorzystac np. do ewentualnego zlozenia adaptera EOS/P-SIX z potwierdzeniem ostrosci, lu sprzedac jako zlom za 20zl.
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Kupuj nowy -niewiele więcej a masz gwarancje - nawet nie ma się nad czym zastanawiać

Początki nałogu

Domyślnie

Onlyyyyyy neeeeeeeew
    Mordo Ty moja !

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VomitroN Zobacz posta
    czesc korpusu wraz elektronika, mozna wykorzystac np. do ewentualnego zlozenia adaptera EOS/P-SIX z potwierdzeniem ostrosci,
    lub samą elektronike wykorzystać do potwierdzenia ostrości z adapterem EOS/M42, EOS/Nikon lub jakimkolwiek innym.

Cytat Zamieszczone przez VomitroN Zobacz posta
    lub sprzedac jako zlom za 20zl.
    szkoda sprzedać za tyle, skoro sam chip (dendalion czy jak mu tam) kosztuje około 200zł.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Bywalec Awatar brzoza
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gokyu Zobacz posta
    kitowy obiektyw do 300D - najprawdopodobniej uszkodzona przyslona w obiektywie
    Dawno temu tak miałem, przysłona zacinała się w momencie naciśnięcia migawki i wyskakiwał jakiś ERR na wyświetlaczu (chyba 99).

Z czystej ciekawości zapytałem w serwisie, ile by mnie to kosztowało, gość powiedział że jakoś około 200 zł, zapytał się też od razu, czy jestem pewny, że chcę go naprawiać

Kita nie opłaca się naprawiać, co by w nim nie padło (samo rozebranie nierzadko wyjdzie drożej), nie opłaca się nawet kupować oryginalnej osłony p-słonecznej, bo kosztuje prawie tyle samo co cały obiektyw

pozdr.

Coś już napisał Awatar gokyu
    Miasto
    Silesia City

Domyślnie

wielkie dzieki koledzy - tak tez myslalem... zastanawia mnie propozycja przedmowcy by czesc elektroniki wykorzystac do adaptera z potwierdzaniem ostrosci - pomysl zaiste nieglupi - pozdrawiam
    nie polemizuj z glupcem, najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu... a pozniej pokona doswiadczeniem...

30d + kit, 50 1/8,
    420 EX
    , plus troche fajnego badziewia na m42

Uprawnienia umieszczania postów