@Jacek-Z z całym szacunkiem, ale jednak mnie nie rozumiesz. Ja nie mówię o żadnej niszy, o żadnych artystach. Nie mówię też o fotografii komercyjnej. I jeśli uważasz, że cała dwudziestowieczna fototgrafia, reportaż, fotografia amatorska, pamiątkowa i również artystyczna, to było coś, co robiła "wąska wyspecjalizowana grupa koneserów", to to jest nieprawda. Uderzasz w nisze, w wysoki "art", w komercję, po to, by za wszelką cenę "ominąć" to, co stanowiło jeszcze do niedawna 90 procent całej fotografii. Cóż... Oczywiście masz do tego prawo
@Kolekcjoner, nie życzę sobie takich bezpodstawnych oskarżeń. Zacytuj mi zdanie, w którym użyłem "personalnego epitetu". Nie, że napisałem o kimś, że "gada głupoty, albo powtarza brednie". Mam nadzieję, że rozumiesz, czym jest "personalny epitet". Jeśli mi nie zacytujesz takiego mojego zdania, to proszę nie oskarżaj mnie publicznie, bo nie masz do tego najmniejszego prawa. Jesteś moderatorem, a nie strażnikiem moralności i sędzią. Więc jeśli NIE ZŁAMAŁEM regulaminu, to zachowaj swoje światłe uwagi dla siebie, z łaski swojej.