Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
Czy ja wiem? To jednak ogór który czyni wszystko dosyć problematycznym pod względem mobilności i kompaktowości, a to jest IMHO najważniejsza zaleta smartfonów w fotografii. Pomijam już kwestię że za tę czerwoną kropkę to pewnie kupisz całkiem niezłego bezlusterkowca razem ze szkłem ...
Jasne. Dla nas tak. Oprócz przecież tej 1" matrycy masz też te mniejsze.
Patrząc na pokolenie obecnych 10cio latków obawiam się, że smartfon będzie dalej głównym medium. Osoba biorąca fotografię bardziej na poważnie wybierze takiego smartfona z dodatkową 1" matrycą i możliwością przypinania obiektywów. Oby to nie poszło w tym kierunku.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
I jeszcze zniżkę na nowego S24
A tak poważanie to od roku mam rozwód z Samsungiem (niestety tylko pracodawca mnie zmusza do jakiegoś g... modelu, który po zainstalowaniu profilu firmowego stał się nieużywalny) i używam Pixel 6 Pro od Google. Syn Xiaomi, a żona właśnie S10e, ale musimy pomyśleć nad czymś dla niej, bo bateria już jest na wykończeniu. W Samsunga raczej nie pójdziemy, będą ją namawiał na któregoś mniejszego Pixel-a, pewnie 6a, bo my nie mamy ciśnienia na nowości (od pewnego czasu nauczyłem się nie kupować premier).
Ciekawe co się zmieni w 8 i 8 Pro względem siódemek. Ja żonie planuję kupić 7a.