Musiałbyś do @Jacek_Z napisać. Nie powinien robić problemów. Ale jak chcesz być całkowicie pewien, to musiałbyś tutaj napisać coś w stylu "KAowiec pupa" albo poprosić Jasia o chwilę merytorycznej dyskusji, wtedy samo wyjdzie.
Musiałbyś do @Jacek_Z napisać. Nie powinien robić problemów. Ale jak chcesz być całkowicie pewien, to musiałbyś tutaj napisać coś w stylu "KAowiec pupa" albo poprosić Jasia o chwilę merytorycznej dyskusji, wtedy samo wyjdzie.
Ja czekam z niecierpliwością, aż @Jacek_Z odniesie się do Twojego postu https://www.canon-board.info/threads...=1#post1450858. Bo jak do tej pory to odniósł się tylko do fragmentu motoryzacyjnego. Pozostałe merytoryczne uwagi delikatnie mówiąc pominął. Czyli zrobił identycznie jak Jan.
Ostatnio edytowane przez MstrG ; 19-07-2023 o 12:09
I jeszcze zniżkę na nowego S24
A tak poważanie to od roku mam rozwód z Samsungiem (niestety tylko pracodawca mnie zmusza do jakiegoś g... modelu, który po zainstalowaniu profilu firmowego stał się nieużywalny) i używam Pixel 6 Pro od Google. Syn Xiaomi, a żona właśnie S10e, ale musimy pomyśleć nad czymś dla niej, bo bateria już jest na wykończeniu. W Samsunga raczej nie pójdziemy, będą ją namawiał na któregoś mniejszego Pixel-a, pewnie 6a, bo my nie mamy ciśnienia na nowości (od pewnego czasu nauczyłem się nie kupować premier).
Ostatnio edytowane przez Bangi ; 19-07-2023 o 12:12
Jasne. Dla nas tak. Oprócz przecież tej 1" matrycy masz też te mniejsze.
Patrząc na pokolenie obecnych 10cio latków obawiam się, że smartfon będzie dalej głównym medium. Osoba biorąca fotografię bardziej na poważnie wybierze takiego smartfona z dodatkową 1" matrycą i możliwością przypinania obiektywów. Oby to nie poszło w tym kierunku.
--- Kolejny post ---
Ciekawe co się zmieni w 8 i 8 Pro względem siódemek. Ja żonie planuję kupić 7a.
Chyba zbyt daleko idące nadzieje pokładasz w forum
A tak na poważnie, to pewnie w moich słowach zabrzmi to dziwnie, ale @Jacek_Z nie musi odpowiadać na te posty. Chłop ogarnia dwa fora, na których pełno czubków (piszę też o sobie)i na jego miejscu na pewno nie chciałoby mi się ciągle odpisywać na wszystko. Sądzę natomiast, że zdanie ma podobne. I to mimo, że uważam iż obiektywny nie jest. Co do szacownego autora wątku, to sprawa jest inna. Założył wątek, powrzucał banialuki, okrasił je banialukowatymi zdjęciami i tradycyjnie nikomu nie udziela odpowiedzi na zadane pytania. Lub też odpowiada nie na temat. Ale tak zawsze z nim było, w każdym wątku i w każdym temacie. I jak ktoś powyżej słusznie napisał, gdyby go w tym wątku ignorować, to dyskusja nawet mogłaby czasem wchodzić na dobre tory (albo zwyczajnie w ogóle być dyskusją). A tak, dzięki w głównej mierze autorowi, mamy w większości wątek komediowy nadający się do działu fotograficzny humor.
O... jaki interesujący wątek.
To już za pół roku smartfony przewyższą jakością obrazu bezlusterkowce Sony?
Tak mówią na mieście. Konkretnie mówią ci, którzy wprowadzali do Polski fotografię cyfrową i odesłali do muzeum fotografii aparaty analogowe i są to ci sami, którzy niedawno całkiem przeskakiwali z DSLR Canona, na ML Sony, bo ten prześcignął jakością Canona, który jechał autostradą do muzeum fotografii, ale pojawiła się karawana, przy której biegnące psy miały do ogonów przywiązane ML Canona, który jednak nie trafił samodzielnie do muzeum, ale przez te psy, które szczekały cała karawana łącznie z koszami pełnymi DSLR i ML i fotografią optyczną w ogóle zaczęła też biec do muzeum fotografii, bo zaczął ich gonić Samsung z czterema obiektywami w jednym obiektywie, który fotografował obliczając. No i w sumie okazało się na końcu, że na wycieczkę do Turcji z biurem podróży to dwa ML Sony z Batisami czy tam GM, oba na paskach Peak Design, jeden z boku, drugi obok, to jednak może być ciężko. I jeden pan z Japonii, a jemu wierzyć trzeba, powiedział że w koreańskim S24 Ultra będzie w 2024 lepiej i lżej. No i wyszło jak wyszło, a w telewizji różnicy nie widać.
No i tak to wygląda na dzień dzisiejszy. Czy dobrze streściłem wątek?
Jak Sony pozwala mówić takie rzeczy prezesowi i dyrektorowi generalnemu Sony Semiconductor Solutions
https://xtech-nikkei-com.translate.g..._x_tr_pto=wapp
to znaczy że przedkładają interes SSS i sprzedaż matryc do smartfonów różnym producentom*
nad swoje własne bezlusterkowce.
*bo Sony Xperia to plankton w zestawieniach udziału w rynku smartfonów wrzucany do worka "pozostali"