Strona 292 z 296 PierwszyPierwszy ... 192242282290291292293294 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 911 do 2 920 z 2954

Wątek: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Uzależniony Awatar Heldbaum
    Miasto
    Glasgow

Domyślnie Odp: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.

Coś Wam powiem, Panowie "Mistrzowie". @Leon007 , @mirror , @Karlbuk , @tomfoot , @zdebik , @atsf (z tego co się zorientowałem, to wszyscy zaliczacie się do kategorii hejterów dokuczających JP. Włącznie ze mną).

Już od dawna o tym mówię, ale dziś się przekonałem ostatecznie. Ten wątek to świadomie zaplanowana i utrzymywana za wszelką cenę AKCJA MARKETINGOWA. Nie przekonują mnie argumenty typu " bo ty to wszędzie widzisz marketing". Fakty są nieubłagane. Niby oficjalnie, panowie administratorzy nawołują do pokoju, do wzajemnego poszanowania, a w rzeczywistości po prostu robią wszystko, żeby wątek się utrzymał i ta głupia dyskusja razem z nim. Niedługo będzie 300 stron. A już jak zobaczyłem tekst, że "jedna osoba na safari robiła zdjęcia aparatem i wszystkim przeszkadzał trzask migawki", to przypomniał mi się "Folwark zwierzęcy" i przemówienia świń... Te rzekome "dowody", przykłady, zmierzające do uzasadnienia żałosnej teorii o "wypieraniu aparatów przez smartfony", są tak naiwne, że nie wiadomo, czy rżeć ze śmiechu jak koń, czy upić się z rozpaczy...

Dlatego uważam, że jakakolwiek DYSKUSJA nie ma najmniejszego sensu. Zdradził się sam JP, bo bez względu na to, czy jesteśmy (mówię w imieniu swoim i wymienionych kolegów, żeby mi nikt nie zarzucał nieuzasadnionego użycia słowa "wszyscy") złośliwi, czy się pieklimy, czy jesteśmy kulturalni i wysuwamy same rzeczowe argumenty, JP traktuje nas tak samo. Czyli nas IGNORUJE. To nieprawda, co mówi @Jacek_Z , że "JP się po prostu broni przed jakimś hejtem". Bo na początku wszyscy byli bardzo uprzejmi. Ponawiali tylko prośby o jakieś zdjęcia, na poparcie wysuwanych przez JP tez. Tu chodzi po prostu o to, żeby wątek żył, a my jesteśmy frajerami, którzy go przy tym nędznym żywocie utrzymujemy. O nic innego.

Dlatego ja nie zamierzam już nic udowadniać, argumentować, ani w ogóle się odzywać. I Kolegom sugerowałbym to samo. Bo naszych argumentów nikt NIE CHCE. JP i admini, chcą wyłącznie naszych głosów. Naszych wpisów. Nie ważne na jaki temat. Żeby można było się wykazać, raportując swoje sukcesy szefom marketingu samsunga. I pomyślcie, czemu post jednego z kolegów, na temat smartfonów Sony, został usunięty... Przecież tam nie było żadnego "hejtu"...
    Ostatnio edytowane przez Heldbaum ; 18-07-2023 o 21:09
    http://glebsky.pl/ Mój blog fotograficzny, oraz http://flickr.com/photos/197047644@N07/ dla tych, którzy z jakichś powodów chcieliby zobaczyć moje zdjęcia

Pełne uzależnienie

Słońce musiało dziś mocno przygrzać...

Miasto
    Glasgow

Chyba Ciebie. Bo u mnie jest 14 st i mżawka...
    http://glebsky.pl/ Mój blog fotograficzny, oraz http://flickr.com/photos/197047644@N07/ dla tych, którzy z jakichś powodów chcieliby zobaczyć moje zdjęcia

Cytat Zamieszczone przez Heldbaum Zobacz posta
    [...] JP i admini, chcą wyłącznie naszych głosów. Naszych wpisów. Nie ważne na jaki temat. Żeby można było się wykazać, raportując swoje sukcesy szefom marketingu samsunga.[...]
    Nie szefom, a towarzyszom. Nie zapomnij jeszcze wyzwać od zasmarkanych trolli.

Miasto
    Glasgow

Uderz w stół, a nożyce niewątpliwie się odezwą. Jakie to przewidywalne...

Cytat Zamieszczone przez Heldbaum Zobacz posta
    Uderz w stół, a nożyce niewątpliwie się odezwą. Jakie to przewidywalne...
    Przecież ja nie jestem adminem

//edit
    Ja już tak się wykazałem, że jestem zarobiony do końca życia. Bangi dostał nawet list pochwalny z Korei za ten post z S10e. Jacek dostał naganę za ten filmik z Nikonem P1000.
    Ostatnio edytowane przez MstrG ; 18-07-2023 o 22:14

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    Ja już tak się wykazałem, że jestem zarobiony do końca życia. Bangi dostał nawet list pochwalny z Korei za ten post z S10e. Jacek dostał naganę za ten filmik z Nikonem P1000.
    To kompletnie niesprawiedliwe, bo ja dostałem tylko 3 punkty za muła. A przecież podkręcam ten wybitny wątek!

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    To kompletnie niesprawiedliwe, bo ja dostałem tylko 3 punkty za muła. A przecież podkręcam ten wybitny wątek!

Punkty dostałeś za nick TomFoot, bo prezes jest stópkarzem. Przypominam, że czeka nadal na to obiecane zdjęcie modzeli.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez MstrG Zobacz posta
    Nie wiem co będzie za rok, dwa lata, pięć lat. Jednak kategoryczne stwierdzenia, że smartfon to "pseudoaparat" już dawno stało się nieaktualne.
    Okaże się jeszcze, że faktycznie powstaną smartfony z wymienną optyką oraz 1" matrycą, które całkowicie wykończą i tak niszowe już m4/3. Koncept już powstał:

Załącznik 14039

Wystarczy podpiąć gimbal lub kontroler podobny np. do takiego DJI i będzie też wygodnie, jeszcze tylko monokl do podglądu tego co widzi matryca
    Zaletą każdego flagowego smartfona w porównaniu do aparatu będzie procesor, ram, system operacyjny i związane z tym możliwości.
    Czy ja wiem? To jednak ogór który czyni wszystko dosyć problematycznym pod względem mobilności i kompaktowości, a to jest IMHO najważniejsza zaleta smartfonów w fotografii. Pomijam już kwestię że za tę czerwoną kropkę to pewnie kupisz całkiem niezłego bezlusterkowca razem ze szkłem ...
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Ja też chce za stwierdzenie, że wielkość ma znaczenie.

Strona 292 z 296 PierwszyPierwszy ... 192242282290291292293294 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów