Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1559

Wątek: Canon EOS R6

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie Odp: Canon EOS R6

No i wylądował w torbie
    Ależ Canon zrobił ukłon w kierunku miłośników 5d. Pierwsze wrażenia. Mam wszytko to czego brakowało w R po przesiadce z 5d3. Guziczkologia, korekty kółeczkami, miodzio!

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    No i wylądował w torbie
    Ależ Canon zrobił ukłon w kierunku miłośników 5d. Pierwsze wrażenia. Mam wszytko to czego brakowało w R po przesiadce z 5d3. Guziczkologia, korekty kółeczkami, miodzio!
    Potwierdzam dodam, że można lepiej skonfigurować AF. Normalnie single point+joy a pod AF-ON eyeAF z od razu włączonym servo. Niby niewielka zmiana, ale przez to duuuużo lepiej używa mi się tego body niż R.

Na minus gorsza jakość wizjera i ...może to zabrzmi śmiesznie, ale R miało ciekawszy design a tak poza tym to body idealne
    Miłego dnia
    moja www

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Potwierdzam dodam, że można lepiej skonfigurować AF. Normalnie single point+joy a pod AF-ON eyeAF z od razu włączonym servo. Niby niewielka zmiana, ale przez to duuuużo lepiej używa mi się tego body niż R.

Na minus gorsza jakość wizjera i ...może to zabrzmi śmiesznie, ale R miało ciekawszy design a tak poza tym to body idealne
    Ustawienia Af... jak by ktoś czytał w myślach Jeszcze fps i dźwięk migawki i rawy w c1... ale jednak eRka lepiej leży w ręce,to fakt. Raczej leżała, bo juz nie
    Pierwsze wrażenia - jak małe dziecko z lizakiem

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Nie wiedziałem że aż tak fajnie można AFa ustawić, teraz mam na to body jeszcze większą chrapkę Gdyby tylko jeszcze asysta AF (ten kwadracik pokazujący bliżej-dalej) działała z obiektywami bez styków...

Pod jakimi względami gorszy wizjer? Chodzi tylko o to, że 0.76 zamiast 0.71 przy takiej samej rozdzielczości, czy coś jeszcze? Mocno widać tą różnicę?
    1300D → 80D + R
    10-400/1.4-6.3 Canony, Sigmy, Tamrony...

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez Tmwstw Zobacz posta
    Nie wiedziałem że aż tak fajnie można AFa ustawić, teraz mam na to body jeszcze większą chrapkę Gdyby tylko jeszcze asysta AF (ten kwadracik pokazujący bliżej-dalej) działała z obiektywami bez styków...

Pod jakimi względami gorszy wizjer? Chodzi tylko o to, że 0.76 zamiast 0.71 przy takiej samej rozdzielczości, czy coś jeszcze? Mocno widać tą różnicę?
    Aż mnie zmusiłeś żeby sprawdzić tą rozdzielczość Byłem przekonany, że evf w R6 ma niższą niż R. Nie wiem może to kwestia tego powiększenia albo softu. Czasami mam wrażenie, że na niektórych krawędziach jest takie jakby ząbkowanie. Ogólnie różnica i tak jest bardzo subtelna. Ten wizjer jest bardzo OK. Np. w Sony a7III jest wiele poziomów gorszy.
    Co do ostrzenia na manualach to bardzo polecam włączyć sobie picture style B&W. Wtedy super widać ten kolorowy peaking.
    Miłego dnia
    moja www

Pełne uzależnienie
    Miasto

Aż mnie zmusiłeś żeby sprawdzić tą rozdzielczość Byłem przekonany, że evf w R6 ma niższą niż R. Nie wiem może to kwestia tego powiększenia albo softu. Czasami mam wrażenie, że na niektórych krawędziach jest takie jakby ząbkowanie. Ogólnie różnica i tak jest bardzo subtelna. Ten wizjer jest bardzo OK. Np. w Sony a7III jest wiele poziomów gorszy.
    W obydwu modelach aparatów montowany jest ten sam typ wizjera:

https://www.canon.pl/cameras/eos-r/specifications/

https://www.canon.pl/cameras/eos-r6/specifications/

Natomiast jego obsługa przez obydwa modele aparatów jest różna.

W największym skrócie:

EVF blackout in the R6 vs the EOS R's freeze frame / pause - The EOS R is better in that regard.
    EVF Update is slower on the R6 than the EOS R in scenes requiring higher ISO.
    Ten wyżej cytowany fragment posta pochodzi z tego wątku https://www.canonrumors.com/forum/th...houghts.39244/ opublikowanego na początku września 2020 roku, gdzie znajdziesz znacznie więcej dokładniejszych informacji w tym temacie.

Uprawnienia umieszczania postów