Strona 6 z 141 PierwszyPierwszy ... 456781656106 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 1559

Wątek: Canon EOS R6

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Odp: Canon EOS R6

Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Na konferencji mówili o innym rodzaju filtra na matrycy. Może po prostu obrazek nie będzie tak ostry jak w 1dx III, albo na odwrót, albo taki sam tylko produkcja tańsza

Wg mnie canon przeorganizował swoje serie sprzętu:
    R5 - zastępuje 5dsr i 1dx
    R6 - zastępuje 5d
    R - zastępuje 6d
    a RP - xxd, która już od 60d jest małym, fajnym aparatem bez aspiracji do PRO.
    Miłego dnia
    moja www

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Na konferencji mówili o innym rodzaju filtra na matrycy.
    No tak to też możliwe.

Tu się nie zgodzę, R5 to na pewno nie jest ostatnie słowo Canona w ML, a odpowiednik 1Dx dopiero będzie.

sv
    Guest

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    No tak to też możliwe.

Tu się nie zgodzę, R5 to na pewno nie jest ostatnie słowo Canona w ML, a odpowiednik 1Dx dopiero będzie.
    Czekamy na mityczną trójkę :-) R3 brzmi nieźle.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Czekamy na mityczną trójkę :-) R3 brzmi nieźle.
    Ja myślę, że to jednak będzie R1. A jak wyjdzie, to będziemy wiedzieli, że to koniec EF.

Pełne uzależnienie

moim zdaniem R1 się kiedyś pojawi, wysokorozdzielcza wersja R5 również i jeszcze się zdziwimy ile megapikseli nasza ulubiona firma uzna za "dużo megeapikseli", R6 powinien nazywać się R7 i byłoby spójniej, R to protopyp, a RP został wyprodukowany w celu amortyzacji maszyn produkujących starsze matryce - taki mentalnie (cel produkcji ten sam tylko grupa docelowa inna) 4000D w wersji bezlusterkowego fullfrejma
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 11-07-2020 o 22:56

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Na konferencji mówili o innym rodzaju filtra na matrycy. Może po prostu obrazek nie będzie tak ostry jak w 1dx III, albo na odwrót, albo taki sam tylko produkcja tańsza

R6 - zastępuje 5d
    R - zastępuje 6d
    ja bym to widział inaczej (czyli pozycjonowanie modelowe, bez względu na matrycę APS-C, czy FF. Ze względu na możliwości , stopień zaawansowania puszki, AF oraz docelowych odbiorców) :

RP - 60D,70D,80D,90D
    R - 6D II
    R6 - 7D II
    R5 - 5D IV
    ... - 1Dx III (tu dopiero wyjdzie jakiś R3/R1 w przyszłości)
    Ostatnio edytowane przez candar ; 11-07-2020 o 22:47
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Pełne uzależnienie
    Miasto

R6 - zastępuje 5d
    R - zastępuje 6d
    To może wyglądać trochę inaczej.

R5 - połączenie modelu 5DS (bo R5 posiada filtr dolnoprzepustowy https://www.canon.pl/cameras/eos-r5/specifications/ tak samo jak 5DS) i modeli z linii 7D

R6 - połączenie modeli z linii 6D i 7D

Poważnie? No poważnie. "The R6 basically has a sensor based on the technology that we had in the EOS-1D X Mark III and that gives it really really amazing low light performance, and amazing low light AF. Basically it's an amalgamation of our EOS 6D and 7D lines that brings the full frame sensor and the high speed that we had in these APS-C cameras." (Źródło: https://youtu.be/D_8YCWMgIuY?t=1128)

R - niczego nie zastępuje, pozwala wygonić zapasy magazynowe matryc z 5D Mark IV

Ma być jeszcze sprzedawany w 2021 roku "The camera will remain current to the EOS R lineup into 2021 we were also told." (Źródło: https://www.canonrumors.com/new-firm...e-canon-eos-r/), a co dalej z nim nie wiadomo.

RP - niczego nie zastępuje, pozwala wygonić zapasy magazynowe matryc z 6D Mark II

Może zostać zastąpiony nowym modelem w 2021 roku "The EOS RP could get a replacement, a new low-cost EOS R body. Perhaps an “EOS R9”." (Źródło: https://www.canonrumors.com/two-more...g-in-2021-cr2/)
    Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 12-07-2020 o 14:46

R6 - zastępuje 5d
    R - zastępuje 6d
    Nie.
    R5 owszem, zastąpi 5Dsr, ale nie 1 dx
    R1 - będzie na razie brak
    R6 - zastępuje 6D
    R - zastępuje 5D, dziwne że nie dali tu żadnej cyferki
    RP nie zstępuje body cropowych, to półka niżej niż 6D. Body na start.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

No, ale te nowe aparaty mają AF i szybkostrzelność z 1dxIII. Grip zawsze można podpiąć. Czego jeszcze brakuje? Wiadomo każdy ma na to swoje zdanie.
    Obstawiam jeszcze tylko zastąpienie R i RP jednym aparatem, któremu będzie bliżej do tego drugiego.
    Miłego dnia
    moja www

Strona 6 z 141 PierwszyPierwszy ... 456781656106 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów