Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Cytat Zamieszczone przez kardwa Zobacz posta
    dni EF nie są jeszcze policzone.
    Dni EF są już mocno policzone. Canonowi bardzo obsunęła się sprzedaż DSLR FF więc kierunek jest tylko jeden: RF. W 2019 zobaczymy przynajmniej 3-5 szkieł RF i (pierwszy raz w historii) żadnego EF. Spodziewam się też 2 korpusów R. Przyznaję jednak, że w tej chwili decyzja pomiędzy DSLR a EOS R nie jest łatwa i najlepiej przeczekać około rok.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Dni EF są już mocno policzone. Canonowi bardzo obsunęła się sprzedaż DSLR FF więc kierunek jest tylko jeden: RF. W 2019 zobaczymy przynajmniej 3-5 szkieł RF i (pierwszy raz w historii) żadnego EF. Spodziewam się też 2 korpusów R. Przyznaję jednak, że w tej chwili decyzja pomiędzy DSLR a EOS R nie jest łatwa i najlepiej przeczekać około rok.
    Zacytuję to tak gdzieś w połowie przyszłego roku .... będzie ubaw .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Zacytuję to tak gdzieś w połowie przyszłego roku .... będzie ubaw .
    Ja zacytuję już na początku przyszłego roku (luty?), gdy pojawi się raport Canona za 4 kwartał 2018. Obawiam się, że nie będzie wesoło. Przewiduję, że Eos R nie okazał się remedium na spadki w segmencie lustrzanek. Możliwe, że będą nim kolejne puszki z bagnetem RF, ale to się okaże właśnie bliżej 2020. Warto też spojrzeć sobie w raport za 2017, gdzie były prognozy na 2018 i jak to się ma do rzeczywistości. Najwyraźniej trudno było przewidzieć efekt A7 III...

Nadal dobrze sprzedają się APS-C Canona, w tym wyśmienicie M50. Tylko z tego nie ma aż takich zysków (odsyłam do raportu za Q3).
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 21-12-2018 o 13:43

Uprawnienia umieszczania postów