Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar candar
    Miasto
    Chrząszczyrzewoszczyce, Powiat Łękołody

Domyślnie Odp: Canon EOS R

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Po raz kolejny piszesz bzdury. Ja nie kupuję aparatów do "niedzielnego fotografowania", a mimo to wolę EOSa R, od całego systemu Sony, o Fuji nie wspominając. 1/32.000 s? Naprawdę żyć bez tego nie możesz? Takie pierdoły ważne są tylko dla amatorów pałujących się porównaniem specyfikacji w stylu "kto ma większego". W realnej pracy kompletnie bez znaczenia. Dla mnie Sony to kompletna porażka ergonomiczna i im szybciej wrócą do produkcji telewizorów, tym lepiej.

Dla mnie ważne jest, że R-ka wyostrzy w takich warunkach gdzie twoje Sony/Fuji z braku światła, będziesz mógł schować do torby. 1/32.000 :-) naprawdę to jest argument? O bateriach w kontekście sony lepiej nie wspominaj, bo to oznacza, że 2 pierwsze generacje tego systemu były bezużyteczne. O przycinaniu w Sony też można by książkę napisać: wizjer i wyświetlacz LCD w A 7 III to jakaś pomyłka. Jak chcesz lepszy, to zostaje Ci A7RIII, albo absurdalnie drogie A9.
    No i w tym momencie widać, że dalsza dyskusja z Tobą nie ma żadnego sensu. Przykro mi. Było mi bardzo miło poznać.

Odnośnie czasów, których R nie ma i mieć nie będzie ze względu na adapter z filtrem ND za 2000 zł zamieszczę małe info:

Parametry techniczne:
    Aparat: FUJIFILM ; Model: X-T2; Przysłona: f/1,2; Czas ekspozycji: 1/18000 s; ISO: 200; Ogniskowa: 56 mm;
    http://www.foto-kurier.pl/galerie/pr...42,dorota.html

Zaręczam, że zdjęć na czasach 1/18.000 - 1/25.000 mam duuuuuuużo więcej. ISO 200 w X-T2 to ISO natywne.
    Ostatnio edytowane przez candar ; 11-11-2018 o 12:50
    Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6 obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com

Uprawnienia umieszczania postów