Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4133

Wątek: Canon EOS R - dyskusja ogólna.

Widok wątkowy

sv
    Guest

Domyślnie Odp: Canon EOS R

Cytat Zamieszczone przez candar Zobacz posta
    ISO 200 w X-T2 to ISO natywne.
    No i masz odpowiedź gdzie leży problem. Rką zrobiłbyś to zdjęcie bez podpinania filtra na iso 100 i 1/8000 sec. Nie wspomnę już o tym, że mógłbyś spokojnie przymknąć przysłonę dla takiej samej głębi ostrości jak w tym APS-C (wtedy 1/5000 by wystarczyła). Dodatkowo do R-ki miałbyś sporo szkieł do wyboru, a w Fuji masz tylko to co masz.

Cytat Zamieszczone przez szandor Zobacz posta
    Nie jestem pewien, czy w praktyce da się odróżnić 5600 punktów AF od 800. Ostrzenie do -6EV to szkieł o świetle 1,2, a ja takich pewnie nie będę miał. Podczas moich wypadów robię około 300 zdjęć, oraz kilka mim filmu dziennie. Aby to wykonać A7II potrzebuje 3 akumulatorów, kłopot nie polega na ilości, ale w trudnościach z ich ładowaniem. 3 akumulatorki to niedużo miejsca w bagażu w przeciwieństwie do klamotów do ładowania, czasami jedyną deską ratunku jest powerbank. Dziękuję za twoją opinię, bardzo poważnie biorę ją pod uwagę, jak zaznaczyłem jeszcze się waham.
    Oczywiście nie chodzi o ilość, a raczej o ich rozmieszczenie na powierzchni praktycznie całej klatki. Dla szkieł F2, dalej będziesz miał -4,5 EV. 300 zdjęć + kilka minut filmu zrobisz w R-ce na jednym aku ze sporym zapasem.
    Ostatnio edytowane przez sv ; 11-11-2018 o 13:10

Uprawnienia umieszczania postów