Strona 70 z 140 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280120 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 691 do 700 z 1398

Wątek: Sony A7III

Domyślnie Odp: sony A7III

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    Jeszcze taka ciekawostka z polskiego rynku. Kończy się atrakcyjna akcja cashback na sony. Kończy się brakiem wykonania planu sprzedażowego w dziale foto. Nieźle poszły przecenione a7II. Wersja pierwsza a7 za chwilę chyba będzie rozdawana jako gratis (kpina oczywiście). Wersje wyższe pozostają w magazynach. Dlaczego nie sprzedaje się ani a7III, a7rII/III, że o a9 już nie wspomnę? Oczywiście jest to drogi sprzęt, ale jednocześnie nie ma problemu ze sprzedażą w PL Nikona d750 czy d850, a nawet - o zgrozo - Canona 6dII i 5dIV. Czyżby rynek świadomych fotografujących był na tyle nieświadomy, że brnie w zamierzchłe lustrzanki zamiast kapitalnych wyrobów lustra pozbawionych? O co chodzi Waszym zdaniem? Dlaczego nie pomógł "wysyp" wspaniałych szkieł dedykowanych do sony?? Generalnie w Polsce Sony żyje obecnie (w dziale foto) ze sprzedaży a7II oraz a6000/a6300 z PZ. Czy ci ludzie nie czytają forum i nie wiedzą, że kupują za ciężkie pieniądze egzemplarze aparatów, które za chwilę muszą - zgodnie z decyzją fanbojów sony - trafić do muzeum?
    I zagadka na koniec - ile sztuk a9 w Polsce sprzedało się od 01.06.2018 do dziś włącznie :-))

Dawaj dane źródłowe

Nie ma wiele globalnych bezpłatbych danych na temat porównania rynku dslr/mirrorless. Najnowsze jakie znalazłem to 2016 za 2017 trzeba już płacić. Rynek ML to 18% vs 33% dslr. Biorąc pod uwagę, że ML to nowość to po rpsotu wstyd dla rewelacyjnych najlepszych na świecie, jedynych dobrych aparatów czyli dslr. Z każdym rokiem ten stosunek będzie się zmieniał na korzyśc ML. Dalej możesz snuć swoje teorie spiskowe ale to nie zmieni rzeczywistości

https://www.businesswire.com/news/ho...ustry-Analysis

Kolejne dane, które pokazują o ile szybciej rośnie ML od dslr. Też starsze ale widać trend ;-)
    https://photographylife.com/news/a-f...-camera-market

Kolejny raport pokazujący trend:
    https://www.google.pl/search?q=mirro...JNAoKdJW92BpM:

Czekam na odwrotne dane pokazujące jak słaby jest rynek ML i dane statystyczne wskazujące, że ten dział upadnie a dslr się odbije. Dane statystyczne a nie Twój znakomity i zabawny komentarz bo powtarzasz go po raz n-ty i przy każdej okazji

A co do sony i słabości rozwiązań tej firmy to np. nagrody eisa proponuję sprawdzić. Przyznają je sami idioci na pewno bo sony zdeklasowała rywali w ostatniej turze:
    https://www.eisa.eu/awards/photography/

Dane i fakty poproszę nie wnisko spod (od) czapki ;-)

A na koniec czy ktoś tu mówił, ża A9 sprzedaje się lepiej niż 5d4 albo D850? Ja sobie nie przypominam. Na pewno nikt ze zwolenników ML bo to raczej rozsądni ludzie są ;-) :P

--- Kolejny post ---

Przyjmując, że lustrzanki cyfrowe to dziś odpowiednik płyty analogowej => płyta CD to obecne bezlustra => mp3 to będą właściwe bezlustra
    I co dalej?
    Te obecne bezlustra i te z przyszłości są i będą coraz lepszymi rozwiązaniami technologicznymi. Będą robić zdjęcia czyste i ostre. I podobnie jak format mp3 pozbawiony jest ponad połowy dżwięków, tak i te bezlustra będą generować obraz pozbawiony swojej rzeczywistości.

Sorki że wracam do tematu, bez urazy ale po męsku powiem, podobnej bzdury chyba na tym forum jeszcze nie czytałem. Bezlustro wycina Ci informacje z matrycy tak jak to robi kodek mp3 z dźwiękiem? Łomatko bosko....... Opanuj się bo młodziez to też czyta ;-)

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez capo-di_tutti-capi Zobacz posta
    @tomfoot
    te twoje informacje o sprzedaży można traktować na serio
    czy można je wrzucić do wora z np.:

Załącznik 1055
    https://briansmith.com/wp-content/up...2_8_GM_114.jpg
    Dzięki, wiem, że nie jestem sam ale ludzie już odpuścili tej walce z wiatrakami i danymi wysysanymi na poczekaniu z palca. Ja jeszcze trwam no i Ty tez wpuściłeś trochę świeżego powietrza
    KAWAŁEK MOJEGO ŚWIATA - http://bodak.manifo.com

Uzależniony
    Miasto
    Białystok

Są nowsze
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	sept-2017-camera-stats-update-percent-ILC-mirrorless.jpg
Wyświetleń:	74
Rozmiar:	50,4 KB
ID:	1056
    https://photographylife.com/news/cam...reases-in-2017

Dostawy aparatów z wymienną optyką od 2012-2017.
    [w milionach sztuk]
    lustrzanki: 16.2, 13.8, 10.6, 9.7, 8.4, 7.6
    bezlusterkowce: 4, 3.3, 3.3, 3.4, 3.2, 4.1

--- Kolejny post ---

i tu https://www.digitaltrends.com/photog...rrorless-wins/
    Ostatnio edytowane przez capo-di_tutti-capi ; 26-07-2018 o 13:41

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Moi mili. Nie pisałem o globalnych danych sprzedaży, tylko o ciekawostce dotyczącej wyników realizacji planu sprzedaży działu foto sony PL w trakcie trwania obecnej akcji cashback. Dane źródłowe są nielegalne lub też groziłyby zwolnieniem z pracy koleżance I oczywiście dane te nie mają żadnego wpływu na obraz rynku.

Co do obudowy plastikowej - przeca to żart był wyraźny. Jak i kpina z porównań do mp3. Trochę więcej luzu Panowie, bo coś w tym bezlusterkowym świecie strasznie pospinani jesteście (nie możecie się w lustrze przejrzeć czy co )

Ale podbijam pytanie czy wiecie ile a9 się sprzedało w podanym okresie w pięknym nadwiślańskim kraju???? Strzelajcie!
    Ostatnio edytowane przez tomfoot ; 26-07-2018 o 13:55

A to ciekawe. Kolega przytoczył dane z podobnego źródła na forum kkm.... tylko odwrotne - sony jest niekwestionowanym liderem ml w PL. Canon ma udział jednocyfrowy czyli pomijalny ;-)

Ja tam wolę dane, które widać. I właśnie też trafiłem shioment z cipa za 2017. ML to już prawie 60% dslr. O czym tu dyskutować? ;-)

Wg tej koleżanki to pewnie 0 albo 2 :-) Ale to nie jest dziwne. Na razie sony to tylko rynek amatorski a w Polsce na pewno. Ilu amatorów kupiło 1dx2? 3 czy 7 co w stosunku do reszty i tak jest pomijalne.

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Cytat Zamieszczone przez miszak Zobacz posta
    A to ciekawe. Kolega przytoczył dane z podobnego źródła na forum kkm.... tylko odwrotne - sony jest niekwestionowanym liderem ml w PL. Canon ma udział jednocyfrowy czyli pomijalny ;-)

Ja tam wolę dane, które widać. I właśnie też trafiłem shioment z cipa za 2017. ML to już prawie 60% dslr. O czym tu dyskutować? ;-)

Wg tej koleżanki to pewnie 0 albo 2 :-) Ale to nie jest dziwne. Na razie sony to tylko rynek amatorski a w Polsce na pewno. Ilu amatorów kupiło 1dx2? 3 czy 7 co w stosunku do reszty i tak jest pomijalne.
    Tak sobie myślę, że Skaryszewska w Radomiu (AirShow) może być w tym roku niezłym miernikiem co się na rynku dzieje. Sony formalnie ma lepszy AFC wiec spotterzy powinni się na to rzucić.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

A to ciekawe. Kolega przytoczył dane z podobnego źródła na forum kkm.... tylko odwrotne - sony jest niekwestionowanym liderem ml w PL.
    Tak, wiem co Szabla podał :-)

Bezapelacyjnie! Sony jest liderem rynku ML w Polsce. Tysiące sprzedanych a6xxx i zdyskontowanych do progu opłacalności a7II musiały to spowodować. Ba, zaryzykuję nawet, że najlepiej sprzedającym się obiektywem w Polsce w ogóle jest PZ 16-50 (no dobra, chyba przesadziłem). Tyle, że ja nie o tym pisałem.

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    Tak sobie myślę, że Skaryszewska w Radomiu (AirShow) może być w tym roku niezłym miernikiem co się na rynku dzieje. Sony formalnie ma lepszy AFC wiec spotterzy powinni się na to rzucić.
    Dokładnie.

Uzależniony
    Miasto
    Białystok

Ba, zaryzykuję nawet, że najlepiej sprzedającym się obiektywem w Polsce w ogóle jest PZ 16-50
    -Tylko dlatego, że Canon do swoich aparatów daje także, o zgrozo, starego 18-55mm III [bez stabilizacji i USM].
    https://www.ceneo.pl/Aparaty_fotogra...iii;0112-1.htm
    Ostatnio edytowane przez capo-di_tutti-capi ; 26-07-2018 o 15:15

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    Spokojnie na to jest jeszcze czas. Rynek tele będzie padał najwolniej o czym każdy rozgarnięty fotograf doskonale wie i nie powoduje to zaskoczenia u zwolenników ml. Ja również ciągle myślę o zakupie dslr do tele bo w tej kwestii akurat sony jest słabsze ale powoli to się będzie zmieniało.

A cashbacki canona prawie na wszystko to co?

A6300 albo a6000 w swojej cenie pożerają każdą lustrzankę. Nie pomagają też rynkowi dslr modele po 1200 zeta pomimo że tanie a twierdzicie, że cena jest powodem sukcesu ml. Coś tu nie gra...... ;-)

Staracie się "kąsać" ale "ugryźć" nie potraficie. ML wg faktów ciągle rośnie. WG mitów może nie zawsze ;-) Fakty Panowie proszę, fakty nie mity i legendy

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Spokojnie na to jest jeszcze czas. Rynek tele będzie padał najwolniej o czym każdy rozgarnięty fotograf doskonale wie i nie powoduje to zaskoczenia u zwolenników ml. Ja również ciągle myślę o zakupie dslr do tele bo w tej kwestii akurat sony jest słabsze ale powoli to się będzie zmieniało.
    Zaproponowałem miejsce, gdzie są tłumy fotografów i widać na nich rożne rzeczy sprzętowe. Nie pasuje? - ok, ja sobie przy okazji popatrzę.

A cashbacki canona prawie na wszystko to co?
    To do mnie czy znowu Ci się miesza co kto pisze i co komu odpisujesz?

A6300 albo a6000 w swojej cenie pożerają każdą lustrzankę. Nie pomagają też rynkowi dslr modele po 1200 zeta pomimo że tanie a twierdzicie, że cena jest powodem sukcesu ml. Coś tu nie gra...... ;-)
    A6300 to super body. Zawsze tak twierdziłem. Ostatnio sugerowałem je koleżance aby sobie kupiła, pomacała, pooglądała, poczytała i wybrała nikona 7xxx

Staracie się "kąsać" ale "ugryźć" nie potraficie. ML wg faktów ciągle rośnie. WG mitów może nie zawsze ;-) Fakty Panowie proszę, fakty nie mity i legendy
    Nie wiem czy to znowu do mnie ale zakładam, ze albo masz jakiś zwidy i urojenia albo znowu miesza Ci się co, kto, i gdzie napisał i komu odpisujesz

Osobiście powiem Ci, że mam w pupie jaki masz aparat, co kupują inni itp i czy bezlustra stanowią 3% czy 97%. Lubisz się tym podniecać i coś sobie i światu udowadniać? - ok to nie moja to sprawa. Ja kupuje to co ja potrzebuje a nie to co wciskają mi inni - lubisz działać stadnie to działaj, mi nic do tego Jak nie będę mógł kupić tego co ja chce to będę się dopasowywał, obecnie nie mam tego problemu.

ps. zastanawia mnie czy tylko na tym forum prowadzić jakaś kruciatę ML czy w zyciu realnym też tak wszystkich przestawiasz na ML/Sony?
    Ostatnio edytowane przez kmeg ; 26-07-2018 o 19:00

Pełne uzależnienie

Moi mili. Nie pisałem o globalnych danych sprzedaży, tylko o ciekawostce dotyczącej wyników realizacji planu sprzedaży działu foto sony PL w trakcie trwania obecnej akcji cashback. Dane źródłowe są nielegalne lub też groziłyby zwolnieniem z pracy koleżance I oczywiście dane te nie mają żadnego wpływu na obraz rynku.

Co do obudowy plastikowej - przeca to żart był wyraźny. Jak i kpina z porównań do mp3. Trochę więcej luzu Panowie, bo coś w tym bezlusterkowym świecie strasznie pospinani jesteście (nie możecie się w lustrze przejrzeć czy co )

Ale podbijam pytanie czy wiecie ile a9 się sprzedało w podanym okresie w pięknym nadwiślańskim kraju???? Strzelajcie!
    jeden kupiony przez entera bo canony robiły mu nieostre zdjęcia - trafiłem? - i co wygrałem?
    Ostatnio edytowane przez mirror ; 26-07-2018 o 19:49

Strona 70 z 140 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280120 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów