Ale i tak najbardziej podoba mi się opinia o A9 zamieszczona przez kupującego w sklepie przypadkowo należącym do właściciela tego forum:
"...rozsądne narzędzie, parametry jak najbardziej zawodowe, a dla osób które dopiero budują swój system znacząca alternatywa wobec produktów innych firm. Poza tym Sony dołącza do zestawu ładowarkę, szkoda że w modelach serii a7 nie było to oczywiste, ale cóż... błędy młodości..."
I w zasadzie nie rozumiem dlaczego ta informacja nie wpłynęła na "wysyp" kupujących.
Frustracja i agresja tylko? Jeśli masz w ... to sobie miej tylko daj spokój bo nikogo to nie obchodzi co i gdzie masz. I w końcu zejdź z mojej osoby a wypowiadaj się o sprzęcie... jeśli coś masz jeszcze do powiedzenia !!! Podajemy dane statystyczne o segmentach rynku a Ty, że koleżanka jednak kupiła nikona a ma skaryszewskiej nie ma sony.... właściwie nie warto komentować ;-)
--- Kolejny post ---
Na pewno? To chyba jasne, że jest więcej do systemu kilkudziesięcioletniego niż do nowego co dla nikogo nie jest zaskoczeniem.... albo nie powinno być ;-)
--- Kolejny post ---
A jest ładowarka usb załączana do dslr? Nie ma. A do sony jest bo inaczej jest to pomyślane. Zdecydowanie lepiej. Myślenie, że ma być tak samo jak było...... zaraz ltoś powie że w ml brakuje lustra... ;-)
--- Kolejny post ---
Tak strzeliłem wvześniej ale niestety jury jest tendencyjne ;-)
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ależ masz rację. Dlatego staram się przenieść dyskusję na płaszczyznę jakichkolwiek danych statystycznych , parametrów, ficzerów itp. a nie subiektywnych wrażeń i preferencji użytkowników i dołączania do tego ideologii dotyczącej ogółu. Przykład - dane statystyczne opublikowane oficjalnie na świecie vs udział marek na górce skaryszewskiej i opinia koleżanki, która jednak nie wybrała sony tylko nikona. Każde twarde dane można próbować obalać tezą " a ja to uważam inaczej...." z naciskiem na "mozna próbować" ;-) Jeśli dyskusja toczyłaby się na płaszczyźnie co bardziej lubi użytkownik x, y czy z to ok. Myślę, że większość z nas to doskonale rozumie ale rozumiem też zajadłość kolegów bo na forum canona jest jakiś wiecznie żywy wątek o sony a z drugiej strony ludziom przywiązanym do dslr ktoś mówi, że idzie nowe i przynajmniej nie jest gorsze![]()
Chociaż wiele kwestii dotyczy ogónie rynku ML a więc i canona też
--- Kolejny post ---
Prawdziwi faceci dotrzymują słowa ;-) Dzięki za dyskusję, chyba przez jakiś czas będzie mi jej brakowało![]()
KAWAŁEK MOJEGO ŚWIATA - http://bodak.manifo.com
W zasadzie wątek można w całości zamknąć. Przecież za 26 dni globalna premiera, więc sony trafi na muzealną półkę. To koniec krótkiej niedorozwiniętej kariery![]()
1. Co będziesz pisał o bezlustrach Canona? Chwalił, bo będą Canona, czy ganił bo to będą bezlustra?
2. Chodzi o to, że A7 to Sony, czy o to, że to bezlustra?
3. Czy lubisz firmę Nikon, bo chciałbym wiedzieć z jakiego powodu ich produkty będą krytykowane.