Strona 71 z 140 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381121 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 701 do 710 z 1398

Wątek: Sony A7III

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie Odp: sony A7III

Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
    jeden kupiony przez entera bo canony robiły mu nieostre zdjęcia - trafiłem?
    Udzieliłeś w 50% poprawnej odpowiedzi! Dwie sztuki. W Polsce. Całej.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    blisko było, oj blisko widac ktoś jeszcze robił nieostre zdjęcia

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Cytat Zamieszczone przez mirror Zobacz posta
    blisko było, oj blisko widac ktoś jeszcze robił nieostre zdjęcia
    Ale i tak najbardziej podoba mi się opinia o A9 zamieszczona przez kupującego w sklepie przypadkowo należącym do właściciela tego forum:
    "...rozsądne narzędzie, parametry jak najbardziej zawodowe, a dla osób które dopiero budują swój system znacząca alternatywa wobec produktów innych firm. Poza tym Sony dołącza do zestawu ładowarkę, szkoda że w modelach serii a7 nie było to oczywiste, ale cóż... błędy młodości..."

I w zasadzie nie rozumiem dlaczego ta informacja nie wpłynęła na "wysyp" kupujących.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez miszak Zobacz posta
    ...

Nie ma wiele globalnych bezpłatbych danych na temat porównania rynku dslr/mirrorless. ...
    Najlepszym źródłem danych jest oferta optyki producentów niezależnych. Bardzo wyraźnie widać które systemy są mocne, a które ledwo zipią.

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    Zaproponowałem miejsce, gdzie są tłumy fotografów i widać na nich rożne rzeczy sprzętowe. Nie pasuje? - ok, ja sobie przy okazji popatrzę.

To do mnie czy znowu Ci się miesza co kto pisze i co komu odpisujesz?

A6300 to super body. Zawsze tak twierdziłem. Ostatnio sugerowałem je koleżance aby sobie kupiła, pomacała, pooglądała, poczytała i wybrała nikona 7xxx

Nie wiem czy to znowu do mnie ale zakładam, ze albo masz jakiś zwidy i urojenia albo znowu miesza Ci się co, kto, i gdzie napisał i komu odpisujesz

Osobiście powiem Ci, że mam w pupie jaki masz aparat, co kupują inni itp i czy bezlustra stanowią 3% czy 97%. Lubisz się tym podniecać i coś sobie i światu udowadniać? - ok to nie moja to sprawa. Ja kupuje to co ja potrzebuje a nie to co wciskają mi inni - lubisz działać stadnie to działaj, mi nic do tego Jak nie będę mógł kupić tego co ja chce to będę się dopasowywał, obecnie nie mam tego problemu.

ps. zastanawia mnie czy tylko na tym forum prowadzić jakaś kruciatę ML czy w zyciu realnym też tak wszystkich przestawiasz na ML/Sony?
    Frustracja i agresja tylko? Jeśli masz w ... to sobie miej tylko daj spokój bo nikogo to nie obchodzi co i gdzie masz. I w końcu zejdź z mojej osoby a wypowiadaj się o sprzęcie... jeśli coś masz jeszcze do powiedzenia !!! Podajemy dane statystyczne o segmentach rynku a Ty, że koleżanka jednak kupiła nikona a ma skaryszewskiej nie ma sony.... właściwie nie warto komentować ;-)

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Najlepszym źródłem danych jest oferta optyki producentów niezależnych. Bardzo wyraźnie widać które systemy są mocne, a które ledwo zipią.
    Na pewno? To chyba jasne, że jest więcej do systemu kilkudziesięcioletniego niż do nowego co dla nikogo nie jest zaskoczeniem.... albo nie powinno być ;-)

--- Kolejny post ---

Ale i tak najbardziej podoba mi się opinia o A9 zamieszczona przez kupującego w sklepie przypadkowo należącym do właściciela tego forum:
    "...rozsądne narzędzie, parametry jak najbardziej zawodowe, a dla osób które dopiero budują swój system znacząca alternatywa wobec produktów innych firm. Poza tym Sony dołącza do zestawu ładowarkę, szkoda że w modelach serii a7 nie było to oczywiste, ale cóż... błędy młodości..."

I w zasadzie nie rozumiem dlaczego ta informacja nie wpłynęła na "wysyp" kupujących.
    A jest ładowarka usb załączana do dslr? Nie ma. A do sony jest bo inaczej jest to pomyślane. Zdecydowanie lepiej. Myślenie, że ma być tak samo jak było...... zaraz ltoś powie że w ml brakuje lustra... ;-)

--- Kolejny post ---

Tak strzeliłem wvześniej ale niestety jury jest tendencyjne ;-)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Raczej masz obawy przed zmianami :P
    Gadżet to jest coś o ograniczonej funkcjonalniści natomiast bezlustro ma w stosunku do dslr rozszerzoną funkcjonalność.
    Jak wchodziły cyfrówki to na pewno ostro broniłeś kliszy ..... a teraz? ;-) :P Chociaż może Ty jeszcze młody ciałem jesteś to nie wiesz co to zmiana?
    Podam przykłady:
    Lepszą płytę analogową zamieniliśmy na cd potem mp3.
    Porządne gaźniki zastąpiliśmy wtryskiem.
    Najlepsze żeliwne, duże i ciężkie, kotły co zastąpiły słabe, lekkie i blaszane kotły kondensacyjne.
    Świetne silniki 3,0 v6 zastąpił 1,8 turbo. Albo już 1,6 ;-)
    Zmiana - tak, ocena już nie. To co dla jednego jest lepsze dla innego gorsze - kwestia potrzeb, zapatrywań, kryteriów itd. Takim generalizowaniem to można udowodnić każdą tezę.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Frustracja i agresja tylko? Jeśli masz w ... to sobie miej tylko daj spokój bo nikogo to nie obchodzi co i gdzie masz. I w końcu zejdź z mojej osoby a wypowiadaj się o sprzęcie... jeśli coś masz jeszcze do powiedzenia !!! Podajemy dane statystyczne o segmentach rynku a Ty, że koleżanka jednak kupiła nikona a ma skaryszewskiej nie ma sony.... właściwie nie warto komentować ;-)
    Jak komuś nerwy puszczają tak jak Tobie to znak, że szkoda dyskutować Jak do tego dochodzi jeszcze problem czytania ze zrozumieniem to już czas na EOT

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Zmiana - tak, ocena już nie. To co dla jednego jest lepsze dla innego gorsze - kwestia potrzeb, zapatrywań, kryteriów itd. Takim generalizowaniem to można udowodnić każdą tezę.
    Ależ masz rację. Dlatego staram się przenieść dyskusję na płaszczyznę jakichkolwiek danych statystycznych , parametrów, ficzerów itp. a nie subiektywnych wrażeń i preferencji użytkowników i dołączania do tego ideologii dotyczącej ogółu. Przykład - dane statystyczne opublikowane oficjalnie na świecie vs udział marek na górce skaryszewskiej i opinia koleżanki, która jednak nie wybrała sony tylko nikona. Każde twarde dane można próbować obalać tezą " a ja to uważam inaczej...." z naciskiem na "mozna próbować" ;-) Jeśli dyskusja toczyłaby się na płaszczyźnie co bardziej lubi użytkownik x, y czy z to ok. Myślę, że większość z nas to doskonale rozumie ale rozumiem też zajadłość kolegów bo na forum canona jest jakiś wiecznie żywy wątek o sony a z drugiej strony ludziom przywiązanym do dslr ktoś mówi, że idzie nowe i przynajmniej nie jest gorsze
    Chociaż wiele kwestii dotyczy ogónie rynku ML a więc i canona też

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    Jak komuś nerwy puszczają tak jak Tobie to znak, że szkoda dyskutować Jak do tego dochodzi jeszcze problem czytania ze zrozumieniem to już czas na EOT
    Prawdziwi faceci dotrzymują słowa ;-) Dzięki za dyskusję, chyba przez jakiś czas będzie mi jej brakowało
    KAWAŁEK MOJEGO ŚWIATA - http://bodak.manifo.com

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

W zasadzie wątek można w całości zamknąć. Przecież za 26 dni globalna premiera, więc sony trafi na muzealną półkę. To koniec krótkiej niedorozwiniętej kariery

1. Co będziesz pisał o bezlustrach Canona? Chwalił, bo będą Canona, czy ganił bo to będą bezlustra?

2. Chodzi o to, że A7 to Sony, czy o to, że to bezlustra?

3. Czy lubisz firmę Nikon, bo chciałbym wiedzieć z jakiego powodu ich produkty będą krytykowane.

Strona 71 z 140 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381121 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów