Strona 69 z 140 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 681 do 690 z 1398

Wątek: Sony A7III

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: sony A7III

Linia Sony A7 zaczyna pachnieć nieboszczykiem. Skopany bagnet, szkła Canona... już nie ma powodu, żeby w to wchodzić

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Zapomniałeś dodać jeszcze zasilania z powerbanków przez kabel

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

25 kwietnia w tym wątku napisałem, że pewnie Sony zamiecie pod dywan problem z A7 III i wygląda na to, że miałem rację.
    Szczerze powiedziawszy Ameryki nie odkryłem i ani mnie to ziębi ani grzeje. Bardziej ciekawi mnie natura techniczna tego problemu i czy będę na niego narażony gdybym (teoretycznie ) chciał kupić kiedyś aparat Sony. Prawdopodobnie jednak się nie dowiem...

Gdyby ktoś natrafił na dalszy ciąg sprawy, to chętnie się dowiem, nie śledzę już.
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 26-07-2018 o 12:11

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    O właśnie o to chodzi!!!
    Przyjmując, że lustrzanki cyfrowe to dziś odpowiednik płyty analogowej => płyta CD to obecne bezlustra => mp3 to będą właściwe bezlustra
    I co dalej?
    Te obecne bezlustra i te z przyszłości są i będą coraz lepszymi rozwiązaniami technologicznymi. Będą robić zdjęcia czyste i ostre. I podobnie jak format mp3 pozbawiony jest ponad połowy dżwięków, tak i te bezlustra będą generować obraz pozbawiony swojej rzeczywistości.
    I tak jak dziś chcąc posłuchać naprawdę dobrej i prawdziwej muzyki bierzemy płytę analogową (ze wszystkimi jej konsekwencjami w postaci szumów i trzasków), tak i za chwilę chcąc obejrzeć fotografię bliższą temu, co w rzeczywistości widzi oko będziemy sięgać na muzealną półkę po lustrzankę cyfrową. Do czasu. Do czasu, aż nastapi prawdziwy przełom w fotografii i rejestracji obrazu. Bo to co oferują aparaty pozbawione lustra nie jest żadnym rozwojem nowej technologii. To wyłącznie marketing i ślamazarna ewolucja cyfrowej rejestracji obrazu, w dodatku w przypadku aparatów fotograficznych obarczona mnóstwem błedów.
    Noooo zgadzamy się w częsci audio ;-) No i teraz porównaj rynek jaki ma muzyka cyfrowa a jaki płyta analogowa. To mniej więcej tak będzie z dslr prędzej czy później.

ML i dslr mają identyczną rejestrację obrazu tak więc jakość obrazka jest i będzie taka sama. Mój zestaw odchudził się ponad dwukrotnie a Ty ciągle mówisz, że to marketing. Jeśli tak to masz rację ten marketing jest jednak zbawieniem dla mojego kręgosłupa ;-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Jeszcze taka ciekawostka z polskiego rynku. Kończy się atrakcyjna akcja cashback na sony. Kończy się brakiem wykonania planu sprzedażowego w dziale foto. Nieźle poszły przecenione a7II. Wersja pierwsza a7 za chwilę chyba będzie rozdawana jako gratis (kpina oczywiście). Wersje wyższe pozostają w magazynach. Dlaczego nie sprzedaje się ani a7III, a7rII/III, że o a9 już nie wspomnę? Oczywiście jest to drogi sprzęt, ale jednocześnie nie ma problemu ze sprzedażą w PL Nikona d750 czy d850, a nawet - o zgrozo - Canona 6dII i 5dIV. Czyżby rynek świadomych fotografujących był na tyle nieświadomy, że brnie w zamierzchłe lustrzanki zamiast kapitalnych wyrobów lustra pozbawionych? O co chodzi Waszym zdaniem? Dlaczego nie pomógł "wysyp" wspaniałych szkieł dedykowanych do sony?? Generalnie w Polsce Sony żyje obecnie (w dziale foto) ze sprzedaży a7II oraz a6000/a6300 z PZ. Czy ci ludzie nie czytają forum i nie wiedzą, że kupują za ciężkie pieniądze egzemplarze aparatów, które za chwilę muszą - zgodnie z decyzją fanbojów sony - trafić do muzeum?
    I zagadka na koniec - ile sztuk a9 w Polsce sprzedało się od 01.06.2018 do dziś włącznie :-))

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

u nas bezlustra głownie idą w ręce amatorów a dla nich Sony jest po prostu za drogi
    przynajmniej dla mnie jest za drogi a myślałem o S jako alternatywie dla C
    i póki co postawiłem na F
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    u nas bezlustra głownie idą w ręce amatorów a dla nich Sony jest po prostu za drogi
    przynajmniej dla mnie jest za drogi a myślałem o S jako alternatywie dla C
    i póki co postawiłem na F
    Polemizowałbym. Cena pierwszych wersji a7 to szok cenowy (pierwsza wersja to szok szoków), jak masz szklarnie Canona i kupisz przejściówkę to wyjdzie taniej niż 6d

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Cytat Zamieszczone przez miszak Zobacz posta
    Mój zestaw odchudził się ponad dwukrotnie a Ty ciągle mówisz, że to marketing. Jeśli tak to masz rację ten marketing jest jednak zbawieniem dla mojego kręgosłupa ;-)
    Ale ja wcale tego nie neguję. Masz a6300, który jest świetnym aparatem do zastosowań, do których go używasz. Ba, powiem więcej - sam się zastanawiałem i nad a6xxx i nad rx100 i rx10 (właśnie ze względu na ów kręgosłup w powiedzmy turystyce). Wybrałem ... Olympusa tg-5, bo kompletnie wali mnie czy mi upadnie w błoto, śnieg, mogę z nim zanurkować, nie dźwigam obudowy podwodnej, etc. etc. A jakość obrazka pozwala mi nawet olać rawy.
    Jeżeli jednak bardzo zależy mi na zdjęciach to dalej dźwigam 5d3. I bezlustro żadne póki co nie ma wg. mnie żadnej ciekawej alternatywy (ciekawej, tzn. nie wymagającej ruchu wykonanego przez Jana Pawlaka - czyli sprzedania z dyskontem sprzętu, po to by kupić inny nieadekwatnie drogi do jego możliwości). Nie jest mi też potrzebna matryca większa niż 20kilka Mpx. Bo do czego? Do generowania cięższych plików chyba.

Bezlustro? Tak. Leica Q.

Uzależniony
    Miasto
    Białystok

Jeszcze taka ciekawostka z polskiego rynku. Kończy się atrakcyjna akcja cashback na sony. Kończy się brakiem wykonania planu sprzedażowego w dziale foto. Nieźle poszły przecenione a7II. Wersja pierwsza a7 za chwilę chyba będzie rozdawana jako gratis (kpina oczywiście). Wersje wyższe pozostają w magazynach. Dlaczego nie sprzedaje się ani a7III, a7rII/III, że o a9 już nie wspomnę? Oczywiście jest to drogi sprzęt, ale jednocześnie nie ma problemu ze sprzedażą w PL Nikona d750 czy d850, a nawet - o zgrozo - Canona 6dII i 5dIV.
    @tomfoot
    te twoje informacje o sprzedaży można traktować na serio
    czy można je wrzucić do wora z np.:
    Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    Kilogram lżejszy od EF 400mm f/2.8L IS II USM
    https://www.sonyalpharumors.com/here...f-2-8-fe-lens/
    Plastik jest lekki.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Sony_FE_400_2_8_GM_114.jpg
Wyświetleń:	65
Rozmiar:	50,7 KB
ID:	1055
    https://briansmith.com/wp-content/up...2_8_GM_114.jpg
    Magnesium alloy construction provides durability to hold up to heavy use yet it’s light weight helps trim two pounds from the weight of competing lenses.
    https://briansmith.com/tag/sony-fe-lenses/

Przyjmując, że lustrzanki cyfrowe to dziś odpowiednik płyty analogowej => płyta CD to obecne bezlustra => mp3 to będą właściwe bezlustra
    I co dalej?
    Te obecne bezlustra i te z przyszłości są i będą coraz lepszymi rozwiązaniami technologicznymi. Będą robić zdjęcia czyste i ostre. I podobnie jak format mp3 pozbawiony jest ponad połowy dżwięków, tak i te bezlustra będą generować obraz pozbawiony swojej rzeczywistości.
    I tak jak dziś chcąc posłuchać naprawdę dobrej i prawdziwej muzyki bierzemy płytę analogową (ze wszystkimi jej konsekwencjami w postaci szumów i trzasków), tak i za chwilę chcąc obejrzeć fotografię bliższą temu, co w rzeczywistości widzi oko będziemy sięgać na muzealną półkę po lustrzankę cyfrową.
    Ostatnio edytowane przez capo-di_tutti-capi ; 26-07-2018 o 13:27

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    Polemizowałbym. Cena pierwszych wersji a7 to szok cenowy (pierwsza wersja to szok szoków), jak masz szklarnie Canona i kupisz przejściówkę to wyjdzie taniej niż 6d
    ale jeśli coś ma być alternatywa dla C i jego eLek to jaki sens jest dalej używać eLki?
    w F dostałem bardzo przyjemny mały obiektyw 10-24, przypięcie z powrotem 16-35 to zaprzeczenie idei
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Strona 69 z 140 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów