Pokaż wyniki od 1 do 10 z 162

Wątek: Filtry fotograficzne

Widok wątkowy

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Filtry fotograficzne

Cytat Zamieszczone przez meg83 Zobacz posta
    Chodzi mi o prozę życia - zwykłe wypadnięcie z ręki, nie z holdera - wysunięcie się filtra z holdera jest niemożliwe.
    opowiedz to tym osobom, ktorym popekaly kosztujace 150 EUR filtry po naglym wyjechaniu z holdera...

Osobiście lubię szybkość zakładania holdera Lee i żonglowania między szkłami; jest teoretycznie niewielka szansa że holder może odpaść ale bez ryzyka nie ma zabawy Mi nigdy nie spadł mimo, że chodzę z założonym nieraz przez dłuższy czas.
    no w Nisi mechanizm blokujacy uchwyt na pierscieniu jest dokladnie taki sam jak w Lee, wiec nie wiem czemu mialoby to byc bardziej podatne na upadanie...

Jedni wolą żółty, inni niebieski, każdy filtr daje coś od siebie, Nisi podobno też - tylko mam wrażenie, że brak na sieci niesponsorowanych testów.
    cos w tym jest, zgadzam sie.

chociaz nie oszukujmy sie, ze z Lee jest rozowo. gdziekolwiek nie zapytasz o gesty filtr ND to i tak przeczytasz bezkrytyczne peany na temat BigStoppera i bicie w piersi, ze "lekkie, latwe do odczyszczenia zafarby"... no... http://www.achim-sieger.de/wp-conten...iew-AutoWB.jpg

osobiscie nie mam doswiadczenia z filtrami Nisi, wiec sie nie wypowiem. mam tylko holder, dla mnie jest rewelacja.

Lee ma nową serię ProGlass IRND, która ma podobno lepsze osiągi (cenę też wyższą ).
    LEE Filters - ProGlass IRND Camera Filters

wyglada to duzo lepiej. i przynajmniej pokazuja uczciwie jak zafarb wyglada, zamiast bic piane o neutralnosci. tylko ta cena...
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 02-01-2018 o 14:32
    www albo tez flickr

Uprawnienia umieszczania postów