Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
jesli ten filtr Lee o czyms swiadczy, to spodziewalbym sie ze wlasnie holder Lee ma wiekszy luz i tam moga byc wieksze problemy z wypadaniem. de facto rozne wyznania o wylatujacych filtrach znam wlasnie od uzytkownikow Lee.
Chodzi mi o prozę życia - zwykłe wypadnięcie z ręki, nie z holdera - wysunięcie się filtra z holdera jest niemożliwe. Osobiście lubię szybkość zakładania holdera Lee i żonglowania między szkłami; jest teoretycznie niewielka szansa że holder może odpaść ale bez ryzyka nie ma zabawy Mi nigdy nie spadł mimo, że chodzę z założonym nieraz przez dłuższy czas.

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
natomiast co do filtrów to mam swoiste watpliwosci. mam cale narecze roznych szarych i ND. Little czy Big Stoppera Lee bym niekupil, bo to farbujace niebiesko gowno, jak nie przymierzajac jakies prywaciarskie dzinsy
Jedni wolą żółty, inni niebieski, każdy filtr daje coś od siebie, Nisi podobno też - tylko mam wrażenie, że brak na sieci niesponsorowanych testów.

Lee ma nową serię ProGlass IRND, która ma podobno lepsze osiągi (cenę też wyższą ).