Strona 13 z 16 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 154

Wątek: EF 11-24mm f/4L USM

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: EF 11-24mm f/4L USM

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    No jak Canon wycenia kabel OC-E3 tyle, co własną drukarkę atramentową to co się dziwić cenom za
    Canon = naciąganie.
    Ceny wywindowane w kosmos, co nie raz udowodnili producenci jak np. Sigma, że można taniej i lepiej :>
    Nie rozumiem w takim razie co tu jeszcze robisz?
    Skoro czujesz się tak dalece wykorzystywany przez tę okrutną fimę i na dodatek są jeszcze inne lepsze i tańsze to po kiego grzyba się tak męczyć i zawracać innym głowę takim biadoleniem.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie rozumiem w takim razie co tu jeszcze robisz?
    Gdzie Twoim zdaniem mam pójść milordzie?
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Tam gdzie nie naciągają.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    Tam gdzie nie naciągają.
    Możesz podać ich adres?

Miasto
    Szczecin

Właśnie sęk w tym, że na cenną sugestię Kolekcjonera nie ma pokrycia w rzeczywistości
    Wybrałem Canona, bo imho daje najwięcej możliwości i najmniej ograniczeń sprzętowych.
    Co nie zmienia faktu, że firma Canon to naciągactwo premium.
    Prawie jak firma Apple

Miasto
    Pod Tatrami

Właśnie sęk w tym, że na cenną sugestię Kolekcjonera nie ma pokrycia w rzeczywistości
    Wybrałem Canona, bo imho daje najwięcej możliwości i najmniej ograniczeń sprzętowych.
    Co nie zmienia faktu, że firma Canon to naciągactwo premium.
    Prawie jak firma Apple
    No jak gdzie, sam napisałeś że u Sigmy cód miód i orzeszki- zapraszamy zatem .

Rozumiem że Ty prowadząc firmę działasz wyłącznie charytatywnie, bo przecież gdzie byś śmiał zarobić na czymkolwiek - przynajmniej tak wynika z tych filozofii które tu serwujesz .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Szczecin

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No jak gdzie, sam napisałeś że u Sigmy cód miód i orzeszki- zapraszamy zatem .

Rozumiem że Ty prowadząc firmę działasz wyłącznie charytatywnie, bo przecież gdzie byś śmiał zarobić na czymkolwiek - przynajmniej tak wynika z tych filozofii które tu serwujesz .
    Co innego prowadzić działalność i zarabiać na usłudze oferując "normalne" ceny, a co innego wyceniać swoje produkty rodem ze światu high-end
    Nie wiem czego Ty teraz chcesz bronić - że niby Canon wycenia swoje akcesoria na uczciwym poziomie?
    No daj spokój
    Ceny są wywindowane w kosmos, a najlepszym przykładem jest:
    OC-E3
    MG4250
    Wiadomym jest przecież, że kabel OC-E3 to masa elektroniki w środku (wyświetlacze, silniki, głowice itp)
    Drukarka jest o wiele mniej skomplikowaną konstrukcją niż kabel OC-E3, stąd jej niższa cena

Canon 11-24/4 L to super szkło, nie ma co do tego wątpliwości.
    Jest przy tym unikatowe, co pozwala wirtuozowi naciągania cen - Canonowi - ustanowić cenę za obiektyw na poziomie graniczącym z abstrakcją.

Sigma nie ma póki co DSLR z matrycą FF, dlatego nie pcham się w całości w ten system.
    Aczkolwiek gdy to już nastąpi /Gdy Sigma stworzy puszkę FF dla profesjonalistów/, na pewno mocno będę rozważał przejście do systemu Sigmy

Miasto
    Pod Tatrami

Ja zaś nie wiem czego Ty chcesz dowieść? Sigma jak sam zauważyłeś ma ofertę niepełną (delikatnie mówiąc). Ergo - jednak nie jest takim cudem.
    Natomiast nie znam firmy która mogąc za coś skasować tego nie robi. Wiesz ile kosztuje pin (kawałek drutu) do EAW - odpowiem: 100 $. Kabel do miksera Yamaha - niemal dwa tysiące. Zestaw naprawczy D&B (recone kit) do monitora scenicznego -> niemal 1000$, a jest to kawałek wytłoczonej blaszki z drutem. Mogę takich przykładów podawać setki, a nawet nie wchodzę na terytorium samochodowe, bo to jest dopiero bandytyzm. Znajomego za czujnik ciśnienia do mercedesa chcieli skasować w serwisie na dwadzieścia tysięcy - to nie pomyłka! Wychodzi na to że Canon to taniocha .
    Krótko mówiąc pisanie tu o "uczciwości", rzucanie hasłami o "oszustach" czy innych naciagaczach to klasyczne plucie na wiatr .
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Canon 11-24/4 L to super szkło, nie ma co do tego wątpliwości.
    Nie ulega także żadnej wątpliwości, że biorąc pod uwagę jego światłosiłę i brak IS to ta cena jest po prostu rozbojem w biały dzień.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    Nie ulega także żadnej wątpliwości, że biorąc pod uwagę jego światłosiłę i brak IS to ta cena jest po prostu rozbojem w biały dzień.

Jago czy ktoś Ci przystawia pistolet do skroni, czy też nóż do gardła?

Strona 13 z 16 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów