Jaka jest średnica filtra w tym szkiełku ?
Jaka jest średnica filtra w tym szkiełku ?
C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L
mozliwe nie mialem pewnosci , na zdjeciach nie moglem rozpoznac.
ale pytanie bylo o srednice filtrow - a to oznacza, ze pytanie bylo o filtry nakladane z przodu.
i napisalem , nie stosuje sie gdyz wypukly z przodu - zgodnie z przeczytana informacja w specyfikacji , gdyz z bliska nie widzialem.
Ostatnio edytowane przez Bechamot ; 06-02-2015 o 20:42
Nic na temat średnicy nie pisałem, lecz zwróciłem uwagę , że piszesz nieprawdę, i tylko tyle. Ale widzę , że i dwa razy już nieprawdę napisałeś.
Miło pozdrawiam i radzę być w pisaniu precyzyjnym, kiedy podaje się fakty, bo one są jakie są.
Panowie - nie ma o co kruszyć kopii. Ja zadając pytanie może nie do końca je sprecyzowałem. Ktoś inny odpowiadając na nie, siłą rzeczy nie końca dał też sprecyzowaną odpowiedz. A patrząc na to szkiełko - może być ono zacne .................... tylko ta cena................ Uważam, że 7 tys. to maks za nie.
C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L
co wy o tych filtrach - to cudo ma wypukłą soczewkę więc pozostaje Lee 150 (holderek dorobi Lee albo żółte małe rączki) z ceną odpowiednią do ceny tego cuda i oczywiście wybór filtrów skromniejszy lub żelatynowe od tyłu.
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Wszyscy nie kupią ale wielu podnosi ciśnienie.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner