Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 52

Wątek: Dlaczego Canon nie uczy się od Nikona?

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Dlaczego Canon nie uczy się od Nikona?

Cytat Zamieszczone przez renes Zobacz posta
    Spodziewałem się obrony Częstochowy, ale nie wysypu tylu zaślepionych canonierzy u których nie ma nikogo (może pół osoby), kogo stać jest na przyznanie że seria stałek nikona G/1.8 to świetny ruch - obiektywów nie drogich, dobrych optycznie, nie dużych i w miarę jasnych. Matko, 2-3 osoby nawiązały rzeczowo do sprawy, .
    Ojcze - a jak tu nawiazac rzeczowo do bezsensownego postu jaki splodziles?
    toc napisales banialuki wyssane z palca.
    C jest najwiekszym producentem sprzetu o najwiekszym potencjale badawczym , sprzedajacym najwiecej aparatow , majacym najwieksza oferte obiektywow.
    Jesli jak piszesz daje sobie w dupencje , to co inni i w co sobie daja ?

znasz powiedzenie o slabej baletnicy , ktorej sukienka przeszadza w tancu?

Przeszkadza brak przyslony 1,8 akurat ?

nie znam ani jednego przypadku aby ktos uskarzyl sie , ze nie zrobil zdjecia dlatego ze nie mial 1,8.

wyciagasz zupelnie jakies horendalne wnioski.
    ja wysuwam inny - nie robisz zdjec rzeczywiscie - raczej jestes teoretykiem - fantasta. Od czasu do czasu jakis pstryk - malo udany.

Nie ma mozliwosci , zeby majac do dyspozycji 2.0 brak 1,8 uniemozliwial wykonanie zdjecia.

rozni producenci maja w programie rozne obiektywy.

jakbys mial pretensje do fiata , ze nie produkuje mercedesa - tylko wlasnie fiata, ktorys rozni sie od mercedesa .
    no pelny absurd.

absurdalne posty zawsze wywoluja najwiecej komentarzy.
    To jest tzw czynnik interwencyjny - w mysl teorii Tschekoteina .

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

O jakich stałkach jest głośno na CR?
    EF 35 mm f/1.4L USM
    EF 50 mm f/1.2L II
    EF 400 mm f/5.6L IS
    EF 50MM 1.8 IS

nowa 85 i 135...
    Ostatnio edytowane przez zdebik ; 16-03-2015 o 23:26

Początki nałogu
    Miasto
    Poznań

renes, szukasz systemu z trochę jaśniejszymi od tych ciemnych szkłami po taniości, jakością mocno odstającymi od L-ek i odkrywczo go znalazłeś. Musisz mieć tego Nikona

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    EF 35 mm f/1.4L USM
    EF 50 mm f/1.2L II
    EF 400 mm f/5.6L IS
    EF 50MM 1.8 IS

nowa 85 i 135...
    To się nazywa niepoprawny optymizm Dłuuuuuuuuuuuuuuugo trzeba będzie czekać na te zabawki, a zwłaszcza jedną z nich

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Spodziewałem się obrony Częstochowy, ale nie wysypu tylu zaślepionych canonierzy u których nie ma nikogo (może pół osoby), kogo stać jest na przyznanie że seria stałek nikona G/1.8 to świetny ruch - obiektywów nie drogich, dobrych optycznie, nie dużych i w miarę jasnych
    A ja się spodziewam,że rzetelnie przetestujesz tę serię tych świetnych ,tanich jasnych obiektywów.
    I wyniki zaprezentujesz.I wtedy będę gorzko żałował ,że P zmieniłem na C a nie na N.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Pewnie chodzi o ceny obiektywów dla amatorów... A tu oprucz 50 1.8 jest do 1000 jeszcze 40 2.8 a fajniej jak by było 35 1.8, o to chodziło?

Nie mam super jasnych stałek, ale staram się nie kupować szkieł powyżej f/2,8 (f/4,0 itd) i tu akurat Canon jest dla mnie wystarczający.
    Jakimś dziwnym trafem nie spotkałem na hali, czy boisku nikogo z Soniakiem, a udział Nikonów w sporcie (z tego co zauważyłem) to jakieś 30 max 40%. Kiedyś wg oceny starego fotografa z PAP było 25÷30%.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Spodziewałem się obrony Częstochowy, ale nie wysypu tylu zaślepionych canonierzy u których nie ma nikogo (może pół osoby), kogo stać jest na przyznanie że seria stałek nikona G/1.8 to świetny ruch - obiektywów nie drogich, dobrych optycznie, nie dużych i w miarę jasnych.
    mujboze... skad ja wiedzialem, ze ten watek jest skazany na "nie zgadzaja sie ze mna - sa zaslepionymi fanboyami"... no skad?
    www albo tez flickr

Bywalec

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    Nie mam super jasnych stałek, ale staram się nie kupować szkieł powyżej f/2,8 (f/4,0 itd) i tu akurat Canon jest dla mnie wystarczający.
    Jakimś dziwnym trafem nie spotkałem na hali, czy boisku nikogo z Soniakiem, a udział Nikonów w sporcie (z tego co zauważyłem) to jakieś 30 max 40%. Kiedyś wg oceny starego fotografa z PAP było 25÷30%.
    Na PEKAO Szczecin Open Nikoś stanowił minimum połowę aparatów, na co dzień było więcej Canonów, ale na finale (ach ta szlachta) zjawiło się sporo Nikonów.

Oczywiście wiem, że to nijak ma się do pełnej statystyki, piszę to czysto informacyjnie.
    | D7100 | 12-24/4 | 70-200/2.8 | 150-600/5-6.3 |

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez busz Zobacz posta
    Na PEKAO Szczecin Open Nikoś stanowił minimum połowę aparatów, na co dzień było więcej Canonów, ale na finale (ach ta szlachta) zjawiło się sporo Nikonów.

Oczywiście wiem, że to nijak ma się do pełnej statystyki, piszę to czysto informacyjnie.
    a to widziales:

www albo tez flickr

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów