witam
Jak w temacie. Ktos ma jakies doswiadczenie z tym sloikiem? AF ostrosc itp. Szczegolnie blizej 300mm i przyslony 8-11. Kusi cena ...
pozdrawiam
witam
Jak w temacie. Ktos ma jakies doswiadczenie z tym sloikiem? AF ostrosc itp. Szczegolnie blizej 300mm i przyslony 8-11. Kusi cena ...
pozdrawiam
Owszem, znajomy ma, ja macalem jedynie i pstryknalem kilka fotek jego pentaxem i byłem na kilku wypadach. Spostrzeżenia:
- wymaga monopada chyba ze masz mocarne łapska - ciężki
- brak stabilizacji wymusza szybkie czasy przysłony lub stabilizację
- udane foty ptaków tym szkłem , nawet z telekonwerterem sa genialne!!! Chyba nie ma lepszego szkła na rynku z takim stosunkiem jakości do ceny. Wiec jeśli kupujesz na zwierzaki i masz dobrego cropa -bierz w ciemno!! Sam tego szukam od kilku miesięcy marnym skutkiem. Jeśli masz dojścia do tego daj info na priv - jak zobaczyłem zdjęcia ptaków z tego szkła zapalalem do niego gorąca miłością.
--- Kolejny post ---
Bokeh- bajka!!!, no i ta jasność... A cena !! Porównaj z oryginałem canona to opadnie koparka.
--- Kolejny post ---
W sumie to jeszcze wczoraj miałem okazje oglądać zdjęcia sikorek i chyba zimorodkow z tego szkla. Nawet na jedynie 40 kilku calowym tv HD ptaszki były superostre. Po raz pierwszy w życiu widziałem ptaka w tak dużym formacie i z takimi detalami. Fakt ze praszki robione były z okna , z odległości kilku metrów wiec warunki deczko cieplarniane i sztuczne. Aby coś takiego miec w stricte polowych warunkach trzeba by pewnie użyć 400 albo i 500mm a i to z ukrycia.
C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.pl
Jest do sprzedania tutaj: INTERFOTO: Tamron 300/2.8 SP LD (IF) Canon 300mm (5148050302) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Pozdrawiam
------------Canon 5 D Mark III-----------------------------------------
www.kubis.fotoprzyroda.pl
------------------------------------------------------
Dzięki za linka. Kusi choć cena trochę kosmiczną moim zdaniem biorac pod uwagę iz nie dalej jak miesiąc temu ów znajomy nabył starszy trochę model (szary) za 2300pln. Gdybym miał na zbyciu 4500 PLN na cel foto to pewnie probowalbym to kupić po tej właśnie cenie bo szkło samo w sobie na ptaki czy sport idealne pod warunkiem wszelako ze siedzi Sienna miejscu z workiem piasku bo nawet ze statywem lub monopadem lazenie z tym po lesie jest niewygodne. To jestnobiektyw do siedzenia lub lezenia. Spojrzcie na to światło. W cropie i z eztenderem da sie z tego wycisnac ponad 600mm !!!!!
Ostatnio edytowane przez arturmaksymilian ; 17-03-2015 o 20:44
Tomek1961 - właśnie obejrzalem Twoje foty ze strony www w stopce. Duży szacunek za takie ptasie zdjęcia.
Czy będzie nietaktem jeśli tu zapytam jakim sprzętem robione wroblowate i szponiaste?
I przy okazji zapytam czy zgodzisz sie jako praktyk ze dzikie ptaki trudno zapolować z ogniskowa mniejsza niz 400-500mm ? Jaki jest najlepszy wg Ciebie zestaw na ptaki? Prócz kryjówki i kamuflarzu rzecz jasna - chodzi mi o sprzęt foto.
Ostatnio edytowane przez arturmaksymilian ; 18-03-2015 o 01:25
A, taka chistoria
Czyli ta stabilizacja to raczej skuteczne unieruchomienie aparatu.
Tak czy inaczej, to czasami się ona przydaje. Dokupiłem sobie Canon TCx1,4 i bez monopoda jak bez ręki. Jakość obrazka (z monopodem) - szału nie ma i chyba będę zmierzał w kierunku Canona 300/4,0 L IS USM.
C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.pl
Mogę tylko polecić to szkło, jakość jak dla mnie bardzo dobra, chociaż moje poszło do wymiany modułu AF.
Łapał ostrość z aparatu, ale ręcznie kręcąc pierścieniem skala nie przesuwała się w jedną stroną, a w drugą tak.
Tak było najcześciej jak obiektyw był skierowany do góry. Jak był poziomo, wszystko było dobrze.