Pokaż wyniki od 1 do 10 z 59

Wątek: Brak szczegółowości / ostrości - 50D+25-104L

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie Odp: Brak szczegółowości / ostrości - 50D+25-104L

Mydło że hej, po jednym zdjęciu trudno powiedzieć po jakiej stronie jest wina. Wcześniej też używałem takiego zeztawu i wszystko było dobrze, matryca nie jest taka stara
    CMEHA - reszta to upgrade

Bywalec Awatar Canonierzysta
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie Odp: Brak szczegółowości / ostrości - 50D+25-104L

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Front focus jak diabli
    Problem w tym, że jeszcze przed zakupem wysłałem body do kalibracji do wzorca... byłem święcie przekonany, że po tym nie będę miał problemów z AF...czyżby w serwisie coś skopali?

Cytat Zamieszczone przez latant Zobacz posta
    Mydło że hej, po jednym zdjęciu trudno powiedzieć po jakiej stronie jest wina. Wcześniej też używałem takiego zeztawu i wszystko było dobrze, matryca nie jest taka stara
    No właśnie dla mnie też wygląda to jak mydło, ale robione na mniejszej przesłonie powinno to mydło likwidować, a tu nic, na wyższych wartościach przysłony jest podobnie...

Jutro po południu wrzucę więcej zdjęć z różnymi przysłonami i czasami dla porównania...

A do tego czasu mogę coś samemu spróbować testować naprawiać? W sobotę jadę na imprezę i muszę mieć sprzęt choć w miarę sprawny...

Dzięki za podpowiedzi.
    R

--- Kolejny post ---

Jednak tak na szybko dwie bardzo podobne fotki.
    Jedno robione na f/11 drugie f/4. Oba robione na statywie, oba zdjęcia były ostrzone z ręki używając zbliżenia w trybie LV. Na podglądzie obraz wydawał się żyleta, a RAW-y... sami oceńcie.

TU1

TU2

Na drugim zdjęciu widać gdzie powinna znajdować się ostrość, ale nawet w tym miejscu nie ma w mojej opinii dostatecznych szczegółów....
    EOS R|EOS 50D|C24-105L|50mm 1,8STM|Samyang 8mm|Stroboss 60evo|430EXII|Nieustanny rozwój w pakiecie z nieustanną pasją;-)

--==<<Jeśli martwi się nie żywią, to dlaczego żywi się martwią>>==--

Uprawnienia umieszczania postów