Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Canon 580 exII nie działa w ettl-u tylko wali pełnym błyskiem

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Nysa

Domyślnie Canon 580 exII nie działa w ettl-u tylko wali pełnym błyskiem

Witam.
    Problem dotyczy w/wym lampy. Jak jest ustawiona w ettl-u to błyska tylko pełną mocą. W trybie manualnym działa regulacja mocą błysku. Doradzi ktoś co to może być? Doradzi jakiś sensowny serwis w okolicy Wrocławia, Opola?
    Fototronik to rzetelna firma czy słać na Żytnią?

RobertS
    40d z gripem, 17-55 2,8 IS, 85 1,8 70-200 4,0L IS, 300d z gripem, 18-55, 50 1.8 II, 28-135 IS USM, 420 EX

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Domyślnie Odp: Canon 580 exII nie działa w ettl-u tylko wali pełnym błyskiem

Przeczyść styki w korpusie i w lampie.
    Czy przy pomiarowym przedbłysku też wali pełną mocą?
    Czy zoom lampy działa zgodnie z ogniskową obiektywu?
    R3 + RF85LDS

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Nysa

Cytat Zamieszczone przez adawro Zobacz posta
    Przeczyść styki w korpusie i w lampie.
    Czy przy pomiarowym przedbłysku też wali pełną mocą?
    Czy zoom lampy działa zgodnie z ogniskową obiektywu?
    Pierwsze co zrobiłem to przeczyściłem styki właśnie.
    Nie widzę żeby w ogóle robił pomiarowy przedbłysk, tylko pełna moc od razu.
    Zoom na lampie raz działa a raz nie, pomaga poruszanie lampą na stopce ale na chwilę.
    Nic nie pomaga natomiast jeśli chodzi o siłę błysku, za każdym razem pełna moc.
    Sprawdzone na kilku korpusach m.in na nowym 6d, na każdym niestety to samo...
    40d z gripem, 17-55 2,8 IS, 85 1,8 70-200 4,0L IS, 300d z gripem, 18-55, 50 1.8 II, 28-135 IS USM, 420 EX

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Niektórzy chwalili serwis Canona w Berlinie - jako lepiej kompetentny niż CSI
    R3 + RF85LDS

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gdańsk

Kolego, niedawno wysłałem mój zapas do naprawy (430EX), padł moduł sterujący błyskiem. Serwis w Krakowie, moją lampkę naprawili sprawnie, wygląda na to że solidna firma, zadzwoń, pogadaj .
    Fotoserwis - naprawa sprztu fotograficznego, Krakw Zapolskiej 42 (przeniesiony z Czapskich 1) - naprawa lamp byskowych Canon Nikon Krakw
    Canon-fajna puszka i kilka szkiełek

Dopiero zaczyna

Było na forum kilka tematów, typowy problem 580tek - najprawdopodobniej serwis do naprawy przeznaczy palnik i elektronikę sterującą za połowę wartości lampy.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Nysa

Cytat Zamieszczone przez asfot1 Zobacz posta
    Kolego, niedawno wysłałem mój zapas do naprawy (430EX), padł moduł sterujący błyskiem. Serwis w Krakowie, moją lampkę naprawili sprawnie, wygląda na to że solidna firma, zadzwoń, pogadaj .
    Fotoserwis - naprawa sprztu fotograficznego, Krakw Zapolskiej 42 (przeniesiony z Czapskich 1) - naprawa lamp byskowych Canon Nikon Krakw
    Spróbuję jutro, dziękuję za linka.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Barthek1983 Zobacz posta
    Było na forum kilka tematów, typowy problem 580tek - najprawdopodobniej serwis do naprawy przeznaczy palnik i elektronikę sterującą za połowę wartości lampy.
    No właśnie tego się obawiam

Dopiero zaczyna

Cześć, Barthek1983 - a mógłbyś podać jakieś linki do tych wątków? Mam podobny problem co RobertS ale moja lampa jeszcze do tego nie ma synchronów z puszką. Wali pełną mocą ale jakby ułamek sekundy przed wyzwoleniem migawki. Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów