Strona 13 z 84 PierwszyPierwszy ... 311121314152363 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 835

Wątek: Canon EOS 70D z matrycą Dual Pixel CMOS AF

Coś już napisał
    Miasto
    Kielce

Domyślnie Odp: Canon EOS 70D z matrycą Dual Pixel CMOS AF

mamy już specyfikację na polskiej stronie Canona Canon EOS 70D - Cyfrowe aparaty z wymienną optyką - Canon Polska

i instrukcjcę obsługi PL EOS 70D
    Ostatnio edytowane przez marjo ; 10-07-2013 o 18:35

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez PoulN Zobacz posta
    Bawić to tutaj bardzo trafne określenie bo do nawet średnio zaawansowanych produkcji fimowych AF odpada nawet taki jak ten nowy w tej puszce.
    Tak naprawdę to w tym momencie sobie troszkę gdybamy, bo tak naprawdę nie wiadomo jak ten korpus sobie radzi z szumem, DR, morą, rolling shutterem, niemniej jednak otwiera to spore możliwości do przesiadki z foto na foto+video.

Jestem fotografem, mam kilka szkieł, które lubię i sprawdzają mi się w fotografi, jednak do filmu są bardzo ciężkie do ostrzenia - zwłaszcza ts-e24 i 135L. Jestem w momencie, gdzie chcę trochę zainwestować w narzędzia, żeby później nie mieć z tym problemów, mając nadal w pamięci że video może nie wypalić. Mogę zainwestować w rozwiązania stricte pod video - blackmagic z obiektywami pod film, jednak ceny za kamerę plus komplet trzech stałek Zeissa, glidecam, porządny statyw video, żuraw, follow focus, zewnętrzny monitor i resztę gratów mogę kupić puszkę do dynamicznych scen, kilka ładnych obiektywów klasy L, graty video i nie dość, że zostaje mi z tego sporo pieniędzy, to jeszcze mam zestaw którego spokojnie mogę użyć przy sesjach fotograficznych. Boli 4.2.0, mora, limity nagrywania, jednak sama uniwersalność, masa konfiguracji i brak konieczności zatrudniania focus pullera do każdej roboty przemawiają zdecydowanie na plus.

To tak jak z fotografią, gdzie teoretycznie nie powinno się podchodzić do zlecenia portretowego bez pełnej klaty i jasnej eLki, jednak szybko okazuje się że gruz foto to fajna sprawa, jednak nie to nam zrobi dobrą robotę.

A jestem realistą i widzę, że dobrze działający AF w trybie video na moim poziomie da lepszy efekt, niż Zeiss CP.2, follow focus i monitor. :-)
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    A jestem realistą i widzę, że dobrze działający AF w trybie video na moim poziomie da lepszy efekt, niż Zeiss CP.2, follow focus i monitor. :-)
    To nie do końca tak, bo ostrość jest częścią kreacji obrazka w filmie (czasem nieostrość) i zdawanie się na automat nie jest dobrym wyjściem. W filmie na ogół AF się nie sprawdza - szczególnie że nie jest dobrze jak zmiany ostrości później widać.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 11-07-2013 o 16:25
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    To nie do końca tak, bo ostrość jest częścią kreacji obrazka w filmie (czasem nieostrość) i zdawanie się na automat nie jest dobrym wyjściem. W filmie na ogół AF się nie sprawdza - szczególnie że nie jest dobrze jak zmiany ostrości później widać.
    Jak robisz coś powiedzmy artystycznego i masz na podorędziu jakąś ekipę pomocników, to jak najbardziej tak. Natomiast do filmowania dokumentalnego (od filmowania rodziny po autorskie ambitne dokumenty) autofokus ma jakiś sens, nawet mimo efektów ubocznych, jakie się wiążą z tym mechanizmem w wideo.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Ja nie robię nic wielce artystycznego (reportaże, koncerty i spektakle teatralne) i mnie AF wręcz przeszkadza - czasem włączam wspomagająco żeby zafiksować, a tak to focus peaking i heja .
    Co do dokumentacji rodzinnej to jak najbardziej tak.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał
    Miasto
    Białystok

Canon 70D Review + Sigma 18-35mm f1.8 lens preview - YouTube

70D z Sigmą 18-35. AF działa

Pozdrawiam
    6D, Tami 24-70, Sigma 70-200 OS

Początki nałogu Awatar luck1985
    Miasto
    Wlkp

4600 na cyfrowe za samo body.

Wybieram N7000 ktory w tej chwili kosztuje 2800 za body.

Cytat Zamieszczone przez luck1985 Zobacz posta
    4600 na cyfrowe za samo body.

Wybieram N7000 ktory w tej chwili kosztuje 2800 za body.
    A ja 40D, używany jest tańszy
    Jeśli chcesz porównać cenowo C z N to raczej 70D z D7100, ale też nie do końca bo 70D jeszcze nie ma a D7100 już troszkę jest

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Fotopstryczek Zobacz posta
    Ja nie robię nic wielce artystycznego (reportaże, koncerty i spektakle teatralne) i mnie AF wręcz przeszkadza - czasem włączam wspomagająco żeby zafiksować, a tak to focus peaking i heja .
    Co do dokumentacji rodzinnej to jak najbardziej tak.
    Na koncertach w ciemnych klubach bez af?
    Też bym chciał...
    Który Canon ma focus peaking?
    Nex ma, ale i tak nie korzystam; jak się artysta giba, to i tak nic z tego

Początki nałogu Awatar luck1985
    Miasto
    Wlkp

Cytat Zamieszczone przez Fotopstryczek Zobacz posta
    A ja 40D, używany jest tańszy
    Jeśli chcesz porównać cenowo C z N to raczej 70D z D7100, ale też nie do końca bo 70D jeszcze nie ma a D7100 już troszkę jest

D7100 drogi, a D7000 kosztuje teraz fajne pieniadze- jak swego czasu 50D. Bralbym 50D zamiast tego 40D.
    Ale chcialbym juz kupic cos nowszego. Ew skoncze z 700D.

Tego 70D odpuszcze, nie ta cena. A cena z kitem, to juz w ogole smiech na sali. Musze poczytac testy i poczekac na 1 relacje osob z forum np. 60D odpuscilem, bo to byl downgrade. A 7D tez sie ceni jak na swoj wiek.

Strona 13 z 84 PierwszyPierwszy ... 311121314152363 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów