Strona 15 z 82 PierwszyPierwszy ... 513141516172565 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 835

Wątek: Canon EOS 70D z matrycą Dual Pixel CMOS AF

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie Odp: Canon EOS 70D z matrycą Dual Pixel CMOS AF

Cytat Zamieszczone przez wallander Zobacz posta
    nie mam szkieł, bedzie to przesiadka z nikona d3100 którego sprzedałem
    Jeszcze tego Canona "70D" nie ma, ciężko określić jak będzie to wyglądało w praktyce. Ale matryca będzie tak dobra jak w nikonie D7100 to warto zwrócić uwagę na 70D

ps: nie lepiej Nikona d7100 jak od początku? Bardzo dobry sprzęt, Nikoniarze porównują do nawet swoich FX .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

nikoniarze są w bardziej komfortowej sytuacji niż my; na FF mogą używać obiektywów pod DX i starych manuali (b. dobrych optycznie)
    podobnie jest w Pentaksie
    gdybym jeszcze raz zaczynał, pewnie wszedłbym w Nikona

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    nikoniarze są w bardziej komfortowej sytuacji niż my
    dokładnie, nikoniarze mają też większy wybór dobrych, stabilizowanych, cropowych kitowych zoomów:
    18-55 -105 - 140 -200 -300 a wymieniłem tylko te z 18mm na wide, w rzeczywistości wybó jest jeszcze większy, na pewno większy niż w cwanonie...
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Początki nałogu Awatar cohontes
    Miasto
    .

Canon w przypadku apsc strasznie odstaje z oderta obiektywow w porownaniu do Nikona ;/

E: literowka

Sent from my iPad using Tapatalk
    Ostatnio edytowane przez cohontes ; 06-08-2013 o 22:32
    5D | R6 | EF 16-35MM F/4L IS USM | EF 40MM F/2.8 STM | RF 50MM F/1.8 STM | EF 135MM F/2L USM | RF 70-200MM F/4L IS USM
    X-T30 | XF 18-55 mm f/2.8-4.0 R | XF 35 mm f/1.4 R | XF 56 mm f/1.2 R |

Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez cohontes Zobacz posta
    Canon w przypadku apsc strasznie osataje z oderta obiektywow w porownaniu do Nikona ;/

Sent from my iPad using Tapatalk
    ale z matrycami też lepiej o nikonów :-) w apsc

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez cohontes Zobacz posta
    Canon w przypadku apsc strasznie odstaje z oderta obiektywow w porownaniu do Nikona ;/
    czy ja wiem... pod korpus typu 70D mozna kupic wyraznie lepszy optycznie niz nikorrowski odpowiednik 15-85. albo 17-55, ktory nie dosc ze w ogole ma stabilizacje, to jeszcze oprocz tego jest lzejszy i znacznie tanszy... wiec jakby nie patrzyc na obiektywach, od ktorych zaczyna sie dyskusja o optyce, jest wyrazna przewaga dla Canona.

a ze jest ich mniej... ujme to tak: nie robi mi wiele sam fakt napierniczenia stu tysiecy dewiacji przez Nikona (18-55, 18-70, 16-85, 18-105, 18-135, 18-140, 18-200 - cos pominalem?)...

tam gdzie jest roznica to istnienie stalki 35/1.8 i dosc fajnej w miare budzetowej opcji 70-300 VR w Nikonie (canonowski 70-300 IS niestety d* nie urywa).

Cytat Zamieszczone przez wallander Zobacz posta
    szkoda ze w d70 nie wrzucili GPS , jednak niby gadzet a sie przydaje,,,
    wydaje mi sie, ze w czasach kiedy Nikon wypuszczal D70 konsumenci mysleli o GPS sie wylacznie w kontekscie nawigacji samochodowej...

a jesli chodzi o Canona 70D - moim zdaniem bezwzglednie powinien miec GPS. to cos kosztuje grosze, a powinno byc standardem w aparacie juz AD 2010 :/

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    ja ciagle nie moge pojac jaki ma sens posiadanie GPS w lustrzance. Ludzie za przeproszeniem o****i z tymi bajerami w aparatach. Juz bardziej WIFI by sie przydalo niz jakis GPS.
    dla fotografa podrozujacego GPS ma ta zalete, ze potem nie trzeba sleczec nad mapa i szukac jak sie nazywal liczacy 3domy przysiolek, w ktorym zrobilo sie dane zdjecie. dla mnie fantastyczna sprawa, chcialbym miec w swoich aparatach. nie wiem jak LR4/5 sobie radza z wyszukiwaniem lokalizacji (kraj/region/miejscowosc) po kordynatach, bo z braku aparatu z GPS-em nie upgradowalem jeszcze LR3, ale jak kiedys do tego dojdzie i LR bedzie to robil poprawnie - to mi oszczedza kilkadziesiat godzin rocznie. za w sumie psie pieniadze i kosztem jakiejs tam zywotnosci akumulatora, gdzie na chwile obecna taki LP-E6 jest na moje potrzeby potezny...

akurat wifi mi powiewa. jedyne sensowne zastosowanie jakie widze to automatyczna kordynacja czasu aparatu z serwera. oszczedzaloby zachodu przy koordynowaniu dwoch puszek i/lub zmianach strefy czasowej. poza tym, to ja nie wysylam sweetfoci mailem ani nie uzywam fejsbusia (taki relikt epoki dinozaurow, ale mi z tym dobrze...)
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 08-08-2013 o 11:11
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

W ogóle to powinni pomyśleć o zmianie branży, bo na polu foto są chyba skończeni .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    W ogóle to powinni pomyśleć o zmianie branży, bo na polu foto są chyba skończeni .
    Canon chcę być PRO i robić tylko dobry sprzęt dla PRO

a poniżej co jest PRO - chcą wsadzić byle co w bebechy, byle z zewnątrz było dużo zabawek (wifi, gps, odchylane wyświetlacze, super-funkcje do nagrywania filmów, dotykowe lcd) itp itp. Oby teraz nie przesłodzili tego Canona 70D bo jeśli się okaże że matryca nie dorówna do Nikonowskich to śmiech na sali !

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    Canon chcę być PRO i robić tylko dobry sprzęt dla PRO

a poniżej co jest PRO - chcą wsadzić byle co w bebechy, byle z zewnątrz było dużo zabawek (wifi, gps, odchylane wyświetlacze, super-funkcje do nagrywania filmów, dotykowe lcd) itp itp.
    Jasne, bo takie dajmy na to 650D to już w ogóle zdjęć nie robi - wstydzić się powinni Ci co pokazują się z czymś takim na ulicy .
    Zresztą sprzęt PRO też robią do niczego - wystarczy poczytać wiele komentarzy - szczególnie na opiniotwórczych forach typu onet albo inne opaczne gdzie wypowiadają się sami specjaliści, którzy przetestowali stosy sprzętu - wniosek może być wyłącznie jeden nie ma sobie co zawracać głowy tym przestarzałym systemem .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 15 z 82 PierwszyPierwszy ... 513141516172565 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów