Strona 23 z 84 PierwszyPierwszy ... 1321222324253373 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 835

Wątek: Canon EOS 70D z matrycą Dual Pixel CMOS AF

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Canon EOS 70D z matrycą Dual Pixel CMOS AF

Cytat Zamieszczone przez iras11 Zobacz posta
    Dużo osób na tym forum pisze że z 60D i 50D nie ma sensu przesiadać na 70D.
    I jesteś pewien że te osoby swoje opinie opierają na gruntownej znajomości tych puszek - szczególnie tej ostatniej .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

Jestem przed zmianą puszki i zastanawiam się nad 7D lub 70D. Aktualnie mam 600D. Za 70D przemawia wifi które by mi się przydało. Dużo osób na tym forum pisze że z 60D i 50D nie ma sensu przesiadać na 70D. A co jeśli przesiadka jest z 600D ? warto czekać na konkretne testy 70D? czy lepiej brac odrazu 7D?
    Między 50D a 70D będzie jakieś 5lat różnicy - a nie muszę pisać, co robi 5lat w technologii

To jakbyś porównał w FF 5Dmk1 i 5dmk2 i napisał że między tymi body nie ma różnicy

Popatrz na takiego APSC nikona d7100 - to jest crop, a Nikoniarze mówią że matryca w tym aparacie jest lepsza/podobna niż w FF Nikonie D700 jeśli chodzi o rozpiętość tonalną i szum.

Może być pod jednym względem gorzej, z ergonomią, bo Canon lubi zaskakiwać, ale to kwestia przyzwyczajenia, w ostateczności liczy się wypluty obraz no i dobre AF ! W każdym razie, mam nadzieje że zrobią krok w przód z matrycami apsc i wybiją z głów absurdalne myśli że APSC powoli umiera moim zdaniem apsc dopiero rozwija skrzydełka, np. mając takiego Nikona d7100 + sigma 18-35 1.8 ( 3stałki w jednym ) dokładając jakąś 50mm albo 85mm można mieść ciekawy zestaw, nawet pod trzepanie kotletów, i zarazem trzepanie ptaków - jak się ma jakiś jakiś tele
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 22-08-2013 o 10:53

kolejna sprawa to taka ze wszedzie czytam ze bez pelnej klatki lepiej nie podchodzic do portretow. Pelna klatka jak dla mnie jest za droga wiec pomyslalem o wymianie na cos lepszego, szybszego od tego 600d
    Widzisz na tym forum tak się już przyjęło, że tylko FF można robić zdjęcia, ale jak chcesz się przekonać, że i APS-C nadaje się do zdjęć to zajrzyj do galerii użytkownika kurczeblade , zobaczysz, że można robić portrety bez pełnej klatki i to nie byle jak. Poczekaj jeszcze parę dni na 70D, coś czuję, że warto.

Coś już napisał
    Miasto
    Białystok

Za jakiś rok, może półtorej mam zamiar się przesiąść na 70D.

Pozdrawiam
    6D, Tami 24-70, Sigma 70-200 OS

Żeby w PL taka cena była, to już bym zamówił
    (no może poczekał bym ze 2 miesiące, aż ktoś sprawdzi czy nie ma radioaktywnej gumy)

Canon EOS 70D 20 2MP DSLR Camera Body 1 Year Warranty D0282 | eBay

Cytat Zamieszczone przez Fotopstryczek Zobacz posta
    Żeby w PL taka cena była, to już bym zamówił
    (no może poczekał bym ze 2 miesiące, aż ktoś sprawdzi czy nie ma radioaktywnej gumy)

Canon EOS 70D 20 2MP DSLR Camera Body 1 Year Warranty D0282 | eBay
    a przecież nic na przeszkodzie nie stoi aby z HK zamówić.

Cytat Zamieszczone przez jaroz Zobacz posta
    a przecież nic na przeszkodzie nie stoi aby z HK zamówić.
    A kto zapłaci cło i vat?

są sprzedawcy, którzy "pomagają" nie wspomagać kasy państwa i prawie w każdym przypadku się to udaje.

Bywalec Awatar Sielan
    Miasto
    Polska

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    ja ciagle nie moge pojac jaki ma sens posiadanie GPS w lustrzance. Ludzie za przeproszeniem o****i z tymi bajerami w aparatach. Juz bardziej WIFI by sie przydalo niz jakis GPS.
    Kiedyś, kursując często między Wa-wą a Szczecinem, zjeżdzałem sobie z krajówki, żeby się poszwędać po dziurach. Trafiłem w ciekawe miejsce, zrobiłem parę fotek. W domu obejrzałem je i stwierdziłęm, że przydałoby się poprawić to i tamto w kadrowaniu. Próbowałem wiele razy i nie trafiłem tam. Żałuję, że nie miałem GPSa w moim 30D
    30D + szpargały

Strona 23 z 84 PierwszyPierwszy ... 1321222324253373 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów