"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Między 50D a 70D będzie jakieś 5lat różnicy - a nie muszę pisać, co robi 5lat w technologii
To jakbyś porównał w FF 5Dmk1 i 5dmk2 i napisał że między tymi body nie ma różnicy
Popatrz na takiego APSC nikona d7100 - to jest crop, a Nikoniarze mówią że matryca w tym aparacie jest lepsza/podobna niż w FF Nikonie D700 jeśli chodzi o rozpiętość tonalną i szum.
Może być pod jednym względem gorzej, z ergonomią, bo Canon lubi zaskakiwać, ale to kwestia przyzwyczajenia, w ostateczności liczy się wypluty obraz no i dobre AF !W każdym razie, mam nadzieje że zrobią krok w przód z matrycami apsc i wybiją z głów absurdalne myśli że APSC powoli umiera
moim zdaniem apsc dopiero rozwija skrzydełka, np. mając takiego Nikona d7100 + sigma 18-35 1.8 ( 3stałki w jednym ) dokładając jakąś 50mm albo 85mm można mieść ciekawy zestaw, nawet pod trzepanie kotletów, i zarazem trzepanie ptaków
- jak się ma jakiś jakiś tele
![]()
Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 22-08-2013 o 10:53
Widzisz na tym forum tak się już przyjęło, że tylko FF można robić zdjęcia, ale jak chcesz się przekonać, że i APS-C nadaje się do zdjęć to zajrzyj do galerii użytkownika kurczeblade , zobaczysz, że można robić portrety bez pełnej klatki i to nie byle jak. Poczekaj jeszcze parę dni na 70D, coś czuję, że warto.
Za jakiś rok, może półtorej mam zamiar się przesiąść na 70D.
Pozdrawiam
6D, Tami 24-70, Sigma 70-200 OS
Żeby w PL taka cena była, to już bym zamówił
(no może poczekał bym ze 2 miesiące, aż ktoś sprawdzi czy nie ma radioaktywnej gumy)
Canon EOS 70D 20 2MP DSLR Camera Body 1 Year Warranty D0282 | eBay
są sprzedawcy, którzy "pomagają" nie wspomagać kasy państwa i prawie w każdym przypadku się to udaje.
Kiedyś, kursując często między Wa-wą a Szczecinem, zjeżdzałem sobie z krajówki, żeby się poszwędać po dziurach. Trafiłem w ciekawe miejsce, zrobiłem parę fotek. W domu obejrzałem je i stwierdziłęm, że przydałoby się poprawić to i tamto w kadrowaniu. Próbowałem wiele razy i nie trafiłem tam. Żałuję, że nie miałem GPSa w moim 30D![]()
30D + szpargały