Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
eh Sergiusz, Sergiusz.. mam wrazenie, ze chcesz promowac swoje prace na zasadzie "nie wazne co o mnie mowia, byleby bylo glosno i byleby wyraznie wymawiano moje nazwisko"
jezeli tak, to faktycznie - promocja dziala, bo ciezko przejsc obojetnie obok Twoich zdjec, czyli fatalnych zdjec osoby, ktora prowadzi warsztaty foto i uczy innych jak nalezy fotografowac.
ja nie kupuje twojego stylu promowania sie, poczucia estetyki czy calokosztaltu tworczosci fotograficznej.
ale mniejsza o to.
jedyne co naprawde podziwiam, to twoj wieloletni upór i determinacje w nieustannym wystawianiu Twoich zdjec, ktora regularnie sa przez w zasadzie wszystkich krytykowane za wszystko ;]
moja rada: kup wkoncu jakis pozadny aparat i obiektywy, bo od czasow premiery E-30 technika poszla zdeka do przodu
z tego olka i ciemnych zoom'ow to wychodza zdjecia plaskie jak kałuża.
chociazbys nie wiem jak bardzo chcial reporterskiego akcentu im nadac.
pokaze Ci jak w moim odczuciu, powinno wygladac street photo, czy ogolnie reporterka - przy wykorzystaniu najnowszych osiagniec techniki w dziedzinie dslr.
Grzegorz Welnicki Photographer
dostrzegasz te subtelna roznice, miedzy Twoimi pstrykami a fotami z tej www?![]()
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
dlaczego musicie ciągle powtarzać i wyrzucać autorowi wątku, że jego "pstryki" są "nędzne", "fatalne" itd? to jego wątek i wrzuca co mu sie podoba, a z tego co widzę duża grupa osób próbuje go uświadamiać/poprawiać/usprawniać (niepotrzebne skreślić)...
i ciągnie się to przez 152 strony wątku. widzę, że niektórzy z Was chcą bardzo być strażnikami fotograficznej normalności, tudzież estetyzmu;] (a czasami nie podpierając się swoimi fotkami, tylko jakiś tam autorytetów.. pff)
i żeby nie było - Sergiusza adwokatem nie jestem.
ebe ebe
Mam wysłać lornetkę aby ktoś zobaczył moje plecy? Bo nie bardzo łapię cel w jakim linkujesz inne strony. Ja idę swoją drogą i nie ściągam z innych stron.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
uwazasz ze nalezy przyklaskiwac autorowi ktory robi kiepskie zdjecia? To jest forum, miejsce w ktorym zdjecia sie pokazuje i nie koniecznie musza sie one podobac, ja gdyby mi ktos pisal pod zdjeciami, ze sa fatalne zastanowil bym sie nad swoja fotografia i wyciagnal wnioski, nie traktowal tego jako atak na mnie, nie obrazal sie, zrobil bym cos aby moje przyszle zdjecia staly sie lepsze.
--- Kolejny post ---
ja mysle ze jako moderator Ty powinienes o to bardziej zadbac![]()
Ale jak o fatalności zdjęć piszą ciągle ci sami autorzy, to może trącić jakimś uprzedzeniem!
Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!