Strona 15 z 19 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 190

Wątek: Canon 100D - watek dyskusyjny

Początki nałogu Awatar rysib
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie Odp: Canon 100D - watek dyskusyjny

Też prawda...
    Pozdrawiam Rysiek

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez rysib Zobacz posta
    Nie, no ja też nie narzekałem (przez 5 lat pracy na tym korpusie). Przynajmniej do czasu gdy z piątki na jeden dzień chwyciłem znowu 350-tę. I ku mojemu zaskoczeniu zatęskniłem za większym rozmiarem korpusu. Czas weryfikuje nasze/moje odczucia.
    Nie no ja nigdy ani nie miałem, ani nie trzymałem większego korpusu .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar rysib
    Miasto
    Bydgoszcz

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie no ja nigdy ani nie miałem, ani nie trzymałem większego korpusu .

Widzisz, moje wrażenia z użytkowania 350 te zapamiętane zostały trochę zweryfikowane przez czas i porównane z konkretnym odczuciem po dłuższym okresie przerwy. I śmiem twierdzić że 350 to nadal przyzwoity korpus. A piszę o tym wszystkim, ponieważ zaczynam się zastanawiać i weryfikować pogląd kupna małego (mniejszego od korpusu XXXD) aparatu "do noszenia przy sobie". I tu właśnie nawiązanie do 100D (żeby nie było OT, bo mnie admini pogonią ). Chyba muszę przemyśleć moje stanowisko nad małym aparatem do kieszeni. Co nie zmienia faktu, że dla kogoś innego opcja 100D może być idealna.
    Pozdrawiam Rysiek

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez rysib Zobacz posta

Widzisz, moje wrażenia z użytkowania 350 te zapamiętane zostały trochę zweryfikowane przez czas i porównane z konkretnym odczuciem po dłuższym okresie przerwy. I śmiem twierdzić że 350 to nadal przyzwoity korpus. A piszę o tym wszystkim, ponieważ zaczynam się zastanawiać i weryfikować pogląd kupna małego (mniejszego od korpusu XXXD) aparatu "do noszenia przy sobie". I tu właśnie nawiązanie do 100D (żeby nie było OT, bo mnie admini pogonią ). Chyba muszę przemyśleć moje stanowisko nad małym aparatem do kieszeni. Co nie zmienia faktu, że dla kogoś innego opcja 100D może być idealna.
    to jest bardzo zdrowe podejscie i jak najbardziej powinno sie kombinowac pod siebie. bo marketing, szczegolnie spod znaku m4/3, wciska ludziom wersje o koniecznosci kupowania bardzo malego, bo im wieksze tym bardziej passe. a to wcale nie jest ogolna prawda...

ja dla siebie korpus "do torebki" chcialem kupic z ta sama dziura co duzy, rowniez coby w plenerze miec 70-300 na stale podpiety. wiec sila rzeczy musial byc Canon. mial byc 60D ale jako szanujacy sie mieszkaniec kraju wiatrakow nie bylbym soba, gdybym nie wykorzystal kazdej mozliwosci przyciecia kasy - wiec mimo, ze bylem zdecydowany, przemacalem jeszcze 600D. i na nim sie skonczylo, bo mi zupelnie spasowal (a kosztuje zauwazalnie mniej). wbrew pozorom bardzo mi to dobrze w lapie lezy (nawyklej do 10D czy 5D) a te male wymiary maja wiele zalet. co do 100D... no to juz bym musial zobaczyc w realu. nie jestem pewny, bo moglby juz byc za maly
    www albo tez flickr

Miasto
    Pod Tatrami

"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

w ramach ciekawostki...

w zwiazku z aktualnym cashbackiem 100D debiutuje w sklepach z wyzsza cena niz 700D (650 vs 630 Euro!) przyklad "geniuszu inaczej" w wykonaniu Canona
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 05-05-2013 o 19:49
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Pewnie doszli do wniosku, że okrojenie gabarytów i wagi ma jakąś wartość.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    w ramach ciekawostki...

w zwiazku z aktualnym cashbackiem 100D debiutuje w sklepach z wyzsza cena niz 700D (650 vs 630 Euro!) przyklad "geniuszu inaczej" w wykonaniu Canona
    Jest w tym jakiś "geniusz". Przy zachowaniu pozycjonowania produktów Canon będzie kasował więcej za produkt stojący niżej. A po co? Podejrzewam, że 100D będzie się świetnie sprzedawać, więc trzeba kasować

Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    w ramach ciekawostki...

Przecież 100D to wyższy model niż 700D więc powinien być droższy - nie ma w tym nic dziwnego .
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Przecież 100D to wyższy model niż 700D więc powinien być droższy - nie ma w tym nic dziwnego .
    czy wyzszy to kwestia dyskusyjna. bardziej chyba: alternatywny ...

mnie bardziej chyba w tym wszystkim bulwersuje 700D. taka porazka, ze od nowosci musi miec cashback...
    www albo tez flickr

Strona 15 z 19 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów