Pokaż wyniki od 1 do 10 z 190

Wątek: Canon 100D - watek dyskusyjny

Mieszany widok

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Canon 100D - watek dyskusyjny

w ramach ciekawostki...

w zwiazku z aktualnym cashbackiem 100D debiutuje w sklepach z wyzsza cena niz 700D (650 vs 630 Euro!) przyklad "geniuszu inaczej" w wykonaniu Canona
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 05-05-2013 o 19:49
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Pewnie doszli do wniosku, że okrojenie gabarytów i wagi ma jakąś wartość.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    w ramach ciekawostki...

w zwiazku z aktualnym cashbackiem 100D debiutuje w sklepach z wyzsza cena niz 700D (650 vs 630 Euro!) przyklad "geniuszu inaczej" w wykonaniu Canona
    Jest w tym jakiś "geniusz". Przy zachowaniu pozycjonowania produktów Canon będzie kasował więcej za produkt stojący niżej. A po co? Podejrzewam, że 100D będzie się świetnie sprzedawać, więc trzeba kasować

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

w ramach ciekawostki...

Przecież 100D to wyższy model niż 700D więc powinien być droższy - nie ma w tym nic dziwnego .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Przecież 100D to wyższy model niż 700D więc powinien być droższy - nie ma w tym nic dziwnego .
    czy wyzszy to kwestia dyskusyjna. bardziej chyba: alternatywny ...

mnie bardziej chyba w tym wszystkim bulwersuje 700D. taka porazka, ze od nowosci musi miec cashback...
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

czy wyzszy to kwestia dyskusyjna. bardziej chyba: alternatywny ...
    Niech będzie, że alternatywny . Natomiast z tego co widzę to pozycjonują go jako coś ekstra - lepszego od zwykłego "Rebela".
    Podejrzewam że szatański plan jest taki, że jak zrobią niejednoznaczną nazwę (w końcu nie wiadomo dla laika czy to bardziej seria xxD czy xxxD) to łatwo będzie przemycić niekoniecznie zgodną z rzeczywistością ideę że to model wyższy od zwykłego Rebela. Ale żeby było "lepsze" to nie mogli zbytnio zmodernizować 650D żeby nie przeholować - więc zmienili ... nazwę tego ostatniego no i skoro to coś (100D) jest lepsze to musi być droższe albo cenowo porównywalne (inaczej nikt w to nie uwierzy). Koszty produkcji pozostają praktycznie niezmienione, a pojawia się konkurent w podobnej klasie jednak o pewnych unikalnych zaletach, (czy jak kto woli) cechach), który jako unikat będzie można wepchnąć w wyższej cenie przy prawdopodobnie niższych kosztach produkcji i minimalnych kosztach R&D. Ergo - Canon sprzeda więcej puszek, po wyższej cenie i wszyscy będą szczęśliwi .

mnie bardziej chyba w tym wszystkim bulwersuje 700D. taka porazka, ze od nowosci musi miec cashback...
    W całym tym planie najprawdopodobniej z góry to zakładali . To nie żadna porażka - to nie wojna o to kto ma lepszy korpus w danej klasie (jak pewnie chcielibyśmy to widzieć) tylko o to kto na tym biznesie ukręci lepsze lody.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 05-05-2013 o 23:26
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

w ramach ciekawostki...

tak jak 40/2,8 jest droższy od 50/1,8 albo 24-70/4 od 24-105
    gorszy, a droższy
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Uprawnienia umieszczania postów