Strona 28 z 35 PierwszyPierwszy ... 182627282930 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 350

Wątek: [test] TAMRON 24-70 f/2.8 VC USD

Domyślnie Odp: [test] TAMRON 24-70 f/2.8 VC USD

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Ja nie twierdzę, że jestem jakąś wyrocznią, ale już sporo osób kupiło to szkiełko i jeszcze żaden (przynajmniej mój) klient na pracę AF nie narzekał (czemu się akurat nie dziwię, bo szkiełko ładnie trafia i jest szybkie). Fakt, jest dość drogie, ale pisanie, że jego jakość jest żenująca to daleko idąca przesada popadająca w skrajność.
    Cichy! Ty naprawde masz problemy z czytaniem? Przeczytaj moj post jeszcze raz i wskaz gdzie jest napisane co do jakosci piszac ogolnie, bo tak napisales co do ogolu calego obiektywu, obiektyw jest ladnie zbudowany i jak dla mnie wszelkie opcje/suwaki pierscienie dzialaja nalezycie, ja pisze tylko i wylacznie o AF ktory jest do **** i koniec kropka, a jak ktos sie cieszy ze zdjec ktore w efekcie nie sa do konca ostre to juz jego osobisty wybor. AF w wielu forach jak i poslkich tak i angielskich jest nieprecyzyjny... nie bez powodu co niektorzy pisza ze nikkor 24-70 ma duzo bardziej precyzyjnego AF i szybszego, porownanie mam bo mialem wczesniej dwa dobre jak dla mnie obiektywy, i byly duzo leprze jesli chodzi o AF, jedynie AF nic innego Cichy!!!
    Ostatnio edytowane przez galian ; 05-04-2013 o 22:07

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Ty za to musisz czytac ze zrozumieniem potrojnie, bo ja wlasnie o Af pisalem w całej rozciąglości ostatniego posta.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Ty za to musisz czytac ze zrozumieniem potrojnie, bo ja wlasnie o Af pisalem w całej rozciąglości ostatniego posta.
    Chyba mamy temat zakonczony na roznych pogladach i doswiadczeniu, no ale bywa i tak!

Moze te dwa linki ponizej do poczytania, dlatego wlasnie ten obiektyw jest do kitu A na forum dpreview jak rozczytac wszystkie posty wyraznie jest opisane co jest nie tak z AF wiec Cichy cos dodac cos ujac? Cos za malo poczytales skoro piszesz ze AF jest wypasiony, niestety dowody przemawiaja same za siebie Aha i pisze AMATOR ktory czyta z uwaga Rowniez link po polsku na temat FS, AF przy tym wszystkim jest wolny i nie ostrzy w penych niedogodnych warunkach swiatla, i takie sa fakty
    Tamron 24-70 VC on D800: Nikon FX SLR (D1-D4, D600-D800) Talk Forum: Digital Photography Review
    http://www.canon-board.info/technika...s-shift-68919/
    Ostatnio edytowane przez szambonur ; 06-04-2013 o 21:01

Uzależniony Awatar kaindox

Kolego jak na razie dałeś tylko jeden link wg którego facet trafił na wadliwą sztukę (inni userzy raportowali że nie mieli problemu z tym zestawem) i jak wynika z ostatniego postu oddał go do sklepu i wymienił na inny obiektyw.
    Tobie radzę zrobić to samo i przestań trolować bo takie problemy zdarzają się przy każdym nawet najdroższym słoiku i normali ludzie po prostu wymieniają obiektyw na taki egzemplarz, który dobrze współpracuje z ich body.

Dopiero zaczyna

Nie wiem coś czepił się tego obiektywu, ale nie masz racji AF jest w nim dobrze oceniany i jak sobie testowałem to trafiał rewelacyjnie. Trafiłeś walniętą wersję i tyle.

Takie wypowiedzi to ja rozumie i sie z nimi zgadzam i dlatego zamiescilem ten post aby ostrzedz innych przed zakupem, i to nie tylko moje spostrzezenie lecz rowniez innych szczegolnie w linku angielskim ktory zamiescilem w poprzednim poscie... i dzieki za rade co do oddania do reklamacji

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez kaindox Zobacz posta
    Tobie radzę zrobić to samo i przestań trolować
    + 1
    _________
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Coś już napisał

witam wszystkich zainteresowanych,
    tamiego posiadam od maja 2012r., powiem szczerze , że po zakupie miałem mieszane uczucia co do tego szkła, na początku tego roku oddałem go do kalibracji razem z body 5d mark III teraz jestem bardziej niż zadowolony choć i tak korzystam z małej mikro regulacji AF w body. W ubiegłą sobotę przeszedł test na weselu, AF praktycznie bezbłędny i bardzo szybki , choć przyznaję ,że światło było dość przyzwoite zarówno na sali jak i w kościele.ISO w 90 procentach na 3200 bez lampki i wszystko dość fajnie wyszło.Żeby nie było tak słodko to dodam,że obrazek z c85 f1.8 chyba jednak ciut ładniejszy ale AF zdecydownaie szybszy w tamim.

Coś już napisał
    Miasto
    Opole

24-70 to podstawowe narzędzie pracy, jednak. Tamron zbliżył się do L24-70, bo Σ24-70 to przepaść jakościowa, jednak ja dalej obstawiam że skoro to jest najważniejszy słoik w szklarni to delikatne detale są bardzo ważne i nadal L jest lepszym wyborem (tzn używka za 4-5 tyśków nie nowy za 7-9 chore ceny)

Strona 28 z 35 PierwszyPierwszy ... 182627282930 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów