Strona 27 z 35 PierwszyPierwszy ... 172526272829 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 350

Wątek: [test] TAMRON 24-70 f/2.8 VC USD

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: [test] TAMRON 24-70 f/2.8 VC USD

Tak to ustawia ostrość 17-50VC w słabym świetle, ale na pewno nie 24-70.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

mk
    Guest

Może kilka słów ode mnie, jako użytkownika tego Tamrona 24-70.
    Pierwsze co mi się rzuciło po pierwszym razie z tym obiektywem to ciężar, niestety ale z 5dmk2 + grip + lampa + 24-70 troszkę ważą ale coś za coś ; )! Obleciałem nim dwa śluby, bez żadnych ceregieli, jak dla mnie szkiełko bardzo dobre, ostrością nie grzeszy, stabilizacja w kościele baaardzo się przydała zdjęcia na 1/15 wychodzą ostre, co jest wielkim plusem dla tego obiektywu. Ktoś zarzucił mu z tego co czytałem, że jest wolny... Jak dla mnie, nie jest on wolny (Tamron 24-70 2.8 Di VC USD speed test - YouTube , Tamron 24-70 2.8 Di VC USD speed test - YouTube ) dwa moje testy na szybko szybkości, w pierwszym ostrość łapana przez górny punkt AF a nie środkowy, jakość filmików słaba bo nagrywane telefonem...
    W słabych warunkach oświetleniowych również daje rade, wiadome, że nie wyostrzy tam gdzie jest totalnie ciemno i nie ma jak nawet złapać ostrości bez pomocy wspomagania AF z lampy...
    Budowa, według mnie również na PLUS, pierścienie chodzą dość ciasno z należytym oporem (czyli tak jak lubię, nie lubię masła pod ręką, gdzie kręcę i nie czuję oporu), fakt jest plastikowy, może komuś to przeszkadzać mi jakoś to nie przeszkadza ; )
    Zdjęcia zawsze mam ostre, jeśli oczywiście sam ich nie spierniczę (mówię o ewidentnym poruszeniu się), tam gdzie chcę i nigdy nie narzekałem, że mam nieostre zdjęcia z tamrona...
    Według mnie jeśli ktoś nie chce wydać 9 tysiecy na nowego canona 24-70 L II to może spokojnie kupić właśnie Tamrona i będzie zadowolony, może ja trafiłem na dobry egzemplarz ale nie zmienia to faktu, że jest to bardzo dobry obiektyw i raczej szybko się z nim nie pożegnam ; ))!

Witam, jestem tutaj nowy i zaznacze ze amatorem fotografii, jednak przeszlo przeze mnie juz pare obiektywow jak nikon 18-200 vr II , sigma 50-500 f4.5 uzywajac nikona d300s.
    Napisze wprost Tamron 24-70 f2.8 vc... to jedna wielka porazka nie pomyslalbym ze obiektyw takiej klasy ze wzgledu na cene i pod FX moze byc tak malo precyzyjny ze wzgledu na AF, czesto nie ostrzy i musze powtornie nacisnac spust, prze AF-C jest troszke lepiej jednak czesto jak to sie chyba nazywa" przekadrowuje" wiec blokuje i przekadrowuje a w tym przypadku istotne jest aby AF nie zawiódł. Obecnie nie mam innego obiektywu a zdjecia wykonuje zazwyczaj w domu dzieciom wiec nalezy wziasc pod uwage iz swiatlo nie jest dobre jednak nie zmienia to faktu zeby AF byl tak bardzo wadliwy. Napisze rowniez ze nawet jesli wydawac by sie mialo przez wizjer iz ostrosc jest dobra to i tak po przegladnieciu na kompie lub powiekszeniu zdjecia na wyswietlaczu sa nie do konca ostre w porownaniu jak mialo to miejsce w nikonie 18-200 uzywajac aparatu 12mpx a w chwili obecnej uzywam 36mpx uzywajac "lepszego" obiektywu przy nikonie d800. Nie mialem w ogole takiego problemu z obiektywami ktore wymienilem na wstepie a to znaczy ze cos w tym jest a roznica jest olbrzymia!!! totalna zapasc i jestem bardzo rozczarowany. Widze ze tutaj milosnicy Canona ale ja pisze o Tamronie.... Przestrzegam przed kupnem tego badziewia, omincie - byc moze ten jedyny - egzemplarz 24-70 f2.8 vc usd
    Ostatnio edytowane przez galian ; 04-04-2013 o 14:45

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez galian Zobacz posta
    Witam, jestem tutaj nowy i zaznacze ze amatorem fotografii (...)
    I będziesz to na wszystkich forach pisał ? Tutaj też złe miejsce, bo forum Canona...

Cichy! to ze wpadlem na forum Canona nic nie oznacza, pisze o obiektywie firmy Tamron, w ogole masz ten obiektyw? robiles zdjecia nim? najwyrazniej nie i poczytaj wiecej na nikoniarze gdzie rozpisalem sie wiecej, pozdro

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez galian Zobacz posta
    Cichy! to ze wpadlem na forum Canona nic nie oznacza, pisze o obiektywie firmy Tamron, w ogole masz ten obiektyw? robiles zdjecia nim? najwyrazniej nie i poczytaj wiecej na nikoniarze gdzie rozpisalem sie wiecej, pozdro

Tak, tak, tak... tamron jest be, a świstak siedzi i zawija...

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Jak znam (wirtualnie) Cichego, to jest ostatnią osobą, która mogłaby mieć w łapach ten obiektyw...
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Uzależniony

Cichy, to jak to jest, miałeś ten obiektyw w rękach?

A czy obrót jakimś asortymentem obliguje handlowca do zostawiania na nim swoich odcisków palców? Do tego, oraz do budowania legendy służą przecież egzemplarze testowe
    "C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Ja nie twierdzę, że jestem jakąś wyrocznią, ale już sporo osób kupiło to szkiełko i jeszcze żaden (przynajmniej mój) klient na pracę AF nie narzekał (czemu się akurat nie dziwię, bo szkiełko ładnie trafia i jest szybkie). Fakt, jest dość drogie, ale pisanie, że jego jakość jest żenująca to daleko idąca przesada popadająca w skrajność.

Strona 27 z 35 PierwszyPierwszy ... 172526272829 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów