Pokaż wyniki od 1 do 10 z 136

Wątek: Canon czy Nikon

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    Stargard

Domyślnie Odp: Canon czy Nikon

Ja też polecam na początek nowe body a nie używkę. Jak się trafi zajechany egzemplarz, zakurzony w środku, wizjer z paprochami, brudne lustro itp to może zniechęcić. Nowe to nowe. Do tego standardowy zoom kitowy i chociaż najtańszą jasną stałkę czyli 50mm f/1.8 - da dużo radości

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez e-pic Zobacz posta
    Ja też polecam na początek nowe body a nie używkę. Jak się trafi zajechany egzemplarz, zakurzony w środku, wizjer z paprochami, brudne lustro itp to może zniechęcić. Nowe to nowe.
    Ja w nowym 30D miałem pajęczynę w komorze lustra. Tak więc nowe to nowe
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Coś już napisał
    Miasto
    Stargard

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Hehehe to chyba ten nowy egzemplarz dłuuugo gdzieś stał
    Ale takie rzeczy to sporadyczne przypadki a brudne body od środka to normalka wśród używanych sprzętów... Piszę to z własnego doświadczenia

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez e-pic Zobacz posta
    Hehehe to chyba ten nowy egzemplarz dłuuugo gdzieś stał
    Ale takie rzeczy to sporadyczne przypadki a brudne body od środka to normalka wśród używanych sprzętów... Piszę to z własnego doświadczenia
    ja mam inne doswiadczenia. od blisko 10 lat moje glowne body to, poza jednym wyjatkiem, zawsze byla/jest uzywka. i nigdy nie mialem problemow,
    tyle co 5D mkI musialem sobie zawiezc do gruntownego wyczyszczenia matrycy, bo byla uswiniona.

i poki co zamierzam jak najbardziej stolowac sie uzywanymi body. jakos mi te oszczedzone pieniadze nie smierdza, a i staram sie trzymac dobra karme,
    bo jak patrze po portfolio, to z tego jedynego "nowego" body mam najmniejszy odsetek wypasnych fot, a z uzywek zawsze mi jakos lepiej szlo

z tym ze to byly/sa xxD albo 5D, wiec solidne konstrukcje. nad uzywanym trabantem bym sie zastanawial...
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Razem z lokatorem ?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

W tej klasie, to bez różnicy. Zobacz, który lepiej Ci leży w dłoni. Wydaje mi się, że 1100d ma więcej funkcji wyciągniętych na klawisze i nie trzeba grzebać w menu, żeby włączyć/wyłączyć. Canony lepiej współpracują ze starymi ruskimi obiektywami. Poza tym Nikon ma full HD jeżeli chcesz filmować, a Canon tylko HD. Ale jeżeli filmowanie nie interesuje Cię, to chyba Canon będzie bardziej poręczny. Ale to tylko moja sugestia, bo sam miałem podobny dylemat i po długim macaniu padło na C. Nie żałuję ;-)

Uprawnienia umieszczania postów