Strona 3 z 14 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 136

Wątek: Canon czy Nikon

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie Odp: Canon czy Nikon

Cytat Zamieszczone przez ketras Zobacz posta
    Im więcej człowiek nie wie tym lepiej :P Oczywiście klasy puszek nie te ale sam fakt :P

wyciąganie z ceni w nikonie i canonie
    uwielbiam bezpośrednie porównania aparatów różnych segmentów, gdzie jeden od drugiego jest 100% droższy...
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez ketras Zobacz posta
    Im więcej człowiek nie wie tym lepiej :P Oczywiście klasy puszek nie te ale sam fakt :P

wyciąganie z ceni w nikonie i canonie
    na pewno celna analiza dla osob, ktorym uzycie swiatlomierza jest obce, wszeteczne, wrogie i sprzeczne z natura... a fotografia okienna i korekta +4EV w postprocesie jest na porzadku dziennym...

zeby nie bylo niejasnoci - wyniki mowia same za siebie i z tym nie polemizuje. rozchodzi mi sie tylko o sens rozwodzenia sie nad czyms takim, kiedy to nijak do rzeczywistosci nie przystaje. albo moze to ja jestem starej daty i radze sobie z ekspozycja. albo landszaft, ktorym sie zajmuje, nie jest pod tym wzgledem wymagajacy, chociaz zawsze wydawalo mi sie, ze jednak jest...

kurcze... na Velvii kiedys ludzie robili i nie narzekali na te w porywach do 4,5 EV rozpietosci. teraz aparaty maja na dzien dobry z 7EV a i tak malo... slonce inaczej swieci, fotografia sie zmienila czy co...?
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar ketras
    Miasto
    Kościan / Leszno / Poznań

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    uwielbiam bezpośrednie porównania aparatów różnych segmentów, gdzie jeden od drugiego jest 100% droższy...
    Dlatego zaznaczyłem fakt klasy puszek.

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    na pewno celna analiza dla osob, ktorym uzycie swiatlomierza jest obce, wszeteczne, wrogie i sprzeczne z natura... a fotografia okienna i korekta +4EV w postprocesie jest na porzadku dziennym...(..)
    Dlatego jakoś się tym nie przejmuję, a przy korekcie góra +/-1EV róznicy wielkiej nie czuje. Zresztą od czego jest dla nie pewnych brackteking :-P

(..)zeby nie bylo niejasnoci - wyniki mowia same za siebie i z tym nie polemizuje. rozchodzi mi sie tylko o sens rozwodzenia sie nad czyms takim, kiedy to nijak do rzeczywistosci nie przystaje. (..)
    dlatego najlepiej chwycić do ręki, spojrzeć na ceny szklarni i pstrykać...
    gorzej jak się ma taką zagwostkę jak ja czy wybór konkretnego modelu w systemie 50D czy 5D :-P
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Dopiero zaczyna

Co dziwnego, forum Canona a większość propozycji na Nikona.

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez slaw2006 Zobacz posta
    Co dziwnego, forum Canona a większość propozycji na Nikona.
    I to się ceni, OBIEKTYWIZM...

Wysłane z I9100 za pomocą Tapatalk 2

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    D5100 wypluwa śliczne jpg więc to dobry trop.
    Noooo... w tym temacie, to rzecz gustu - mnie się nie podobają
    Pod tym względem IMHO Olek nie ma sobie równych
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    To weź sobie do tego porównania po stronie Canona 1Dx. Możemy się założyć o wynik... ;-) (czy też raczej: )
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

na pewno celna analiza dla osob, ktorym uzycie swiatlomierza jest obce, wszeteczne, wrogie i sprzeczne z natura... a fotografia okienna i korekta +4EV w postprocesie jest na porzadku dziennym...

zeby nie bylo niejasnoci - wyniki mowia same za siebie i z tym nie polemizuje. rozchodzi mi sie tylko o sens rozwodzenia sie nad czyms takim, kiedy to nijak do rzeczywistosci nie przystaje. albo moze to ja jestem starej daty i radze sobie z ekspozycja. albo landszaft, ktorym sie zajmuje, nie jest pod tym wzgledem wymagajacy, chociaz zawsze wydawalo mi sie, ze jednak jest...

kurcze... na Velvii kiedys ludzie robili i nie narzekali na te w porywach do 4,5 EV rozpietosci. teraz aparaty maja na dzien dobry z 7EV a i tak malo... slonce inaczej swieci, fotografia sie zmienila czy co...?
    Jest remedium na tą patologię dotyczącą "wyciągania z cieni". Pozwoliłem sobie rozjaśnić o +4EV RAWy z 6D i wyniki są bardzo przyzwoite. Uważam, że jest to lek na to schorzenie. Za chwilę usłyszymy "na co komu wyciąganie z cieni" (słusznie zresztą). Po prostu Canon podciąga matryce w te okolice i jak to zrobi w odniesieniu do większej ilości modeli to przeciwnicy stosowania światłomierzy i ustalania ekspozycji w postprocesie się zamkną.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Bywalec

jako użytkownik obu systemów, poleciłbym jednak bardziej nikona ze względu na moim zdaniem "łatwiejsze" robienie zdjęć. Chodzi mi tu o m.in. lepsze naświetlanie w trybach automatycznych, zdecydowanie lepszy AWB, współpracę z lampą błyskową. Ale jeśli chcesz mieć ładniejszy obrazek to jednak canon...
    Ostatnio edytowane przez af-p ; 12-03-2013 o 15:11

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez Mike7 Zobacz posta
    Tylko PENTAX jeżeli nie wybierasz systemu. Za 2500zł kupisz używany Pentax K-5 i 18-55 WR. Da Ci najlepszy obrazek spośród wszystkich puszek do tej ceny na rynku!!
    znane wszystkim portale aukcyjne i itp. - 0 ofert
    chyba sprzęt mało rozpowszechniony

Strona 3 z 14 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów