Samą wymianą migawki nie ma się co przejmować. Człowiek może popaść w lęki przed użytkowaniem aparatu ;-)
Poza tym nie się nigdy dnia, ani godziny. Równie dobrze może paść przy przebiegu 30.000 i mniejszym.
Samą wymianą migawki nie ma się co przejmować. Człowiek może popaść w lęki przed użytkowaniem aparatu ;-)
Poza tym nie się nigdy dnia, ani godziny. Równie dobrze może paść przy przebiegu 30.000 i mniejszym.
Kolega posiada stara piątkę i jak narazie nie narzeka na brak jakości i do tej pory go nie zawiodła. Zależy jeszcze kto, co robi.
Do portretów, czy studio to chyba najtańszy i najlepszy wybór + oczywiście jakies fajne szkielko![]()
Nie ma to jak komfortowe klapki na oczach.. sam spotkałem fotografa (sprzedawałem mu szkło), który "wychował się" na sprzęcie analogowym i z przyzwyczajenia najpierw myśli a potem robi zdjęcie. Przez kilka lat zrobił 5d chyba ze 2000 zdjęć, z tego 500 ma jednym weselu, gdy go znajomy poprosił o reportaż. Tak więc da się ROBIĆ zdjęcia i nie przegrzewać migawki![]()
Canon 5dm2, C 100/2.0, C35/2.0, Tamron 28-75/2.8, Sigma 50/1.4, S14/2.8, 580EX II
5D miło wspominam. Doskonała puszka. Brać!
Właśnie zrobiłem przesiadkę z 30d na 5d super. Polecam.
Ostatnio edytowane przez Merde ; 24-02-2013 o 11:44
Witam wszystkich jestem tu chyba nowy i zastanawiam się nad 5D czy warto obecnie posiadam nikona D300 i kilka szkieł ale myśle poważnie nad zamianą co mi czasem przeszkadza to obrazek a dokładnie np kolor skóry nie zawsze ale jednak zdarza się ,to co wypluwa 5D jak nad takiego staruszka -jestem pod wrażeniem plastyka , niektórzy twierdzą że następcy 5d nie mają już takich kolorów owszem pixeli przybywa af jest sprawniejszy filmowanie itd.
5D to taki niedościgniony wzór z przed lat...
Pozdrawiam
Miałem identyczny skok z 30D. Różnica była zauważalna i to znacząco. Jakość w niskich ISO nie ustępuje 6D, a nawet dodałbym, że wręcz jest znacznie lepiej.
--- Kolejny post ---
Hej odezwij się na GG:2723, mam dużo sampli, z pewnością cię to przekona. Nikona D300 znam akurat dobrze i akurat powiem że calkiem miło go wspominam.
5D MK1 nie filmuje, to ostatni sprawiedliwy
![]()
Ostatnio edytowane przez ekrowa ; 25-02-2013 o 16:06
No jak juz ktoś jest prawie zdecydowany to na co zwracać uwagę przy kupnie 5D oprócz przebiegu,oglądałem dziś jedno body niestety nie miało podany ilosci klapnięć zewnętrznie ok ale co tam w środku ?
Coś podpowiecie jakie elementy zużywają się najszybciej ?