Podobno panowie jest jakas photoshopowa metoda sprawdzenia przebiegu pod OSXem? Ktos cos wie na ten temat i na ile jest to prawdziwe?
Mam możliwość kupienia 5D z przebiegiem ponad 5k,jest to przebieg sprawdzony metoda o ktorej napisalem przed chwila.
W tym modelu nagminnie pada lustro więc zwróć uwagę czy jest po wymianie serwisowej - wymiana bezpłatna.
W wielu przypadkach wymieniają cały mirror box. Ogólny wygląd(szczególnie sanki) świadczy o tym czy nie był katowany.
Poza tym nie brałbym egz. który ma grubo ponad 100tyś. przebiegu. Historię zawsze można spr. w e-serwisie po numerze seryjnym.
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
Tak zastanawiam się czy gadacie aby gadać, czy sami mieliście wymieniane lustro?
Użytkuję ten aparat od 2007 r, ani razu w serwisie, lustro jest tam gdzie być powinno więc powielanie informacji bo ktoś miał taki przypadek jest mz głupie i zniechęca ludzi do robienia zakupów.
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
Kolego, autoryzowany serwis Canona naprawia tą usterkę po gwarancji, bo Canon przyznał się że to jest wada fabryczna.
To chyba wystarczający dowód na to, że usterka jest częsta (z AF-em nowej piątki póki co nic nie robią, bo skala zjawiska widocznie za mała).
Nie zaprzeczaj rzeczywistości na podstawie wyłącznie własnych doświadczeń.
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
W oczekiwaniu na odpowiedz na mojego posta,mam dodatkowo jeszcze takie pytanie.
Na co zwracac uwage w wygladzie ogolnym aparatu? Na wnetrznasciach nie znam sie zbytnio wiec nie poznam co bylo wymienione a co nie, ale moze aparat ma jakies cechy charakterystyczne zewnetrzne?
Wyślizgane sanki - to już wiem, coś jeszcze?
Wyślizgany korpus, rysy, pęknięcia, czy działają wszystkie funkcje.
Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
hobbystycznie - brak czasu niestety :-(
Ponoć lustro odkleja się w specyficznych warunkach klimatycznych. U mnie np. odpadło po wejściu z zewnątrz do pomieszczenia. Różnica temperatur była spora bo obiektyw był zaparowany.