Strona 11 z 29 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 294

Wątek: Czy warto kupować jeszcze 5D classic ?

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Czy warto kupować jeszcze 5D classic ?

Kolega posiada stara piątkę i jak narazie nie narzeka na brak jakości i do tej pory go nie zawiodła. Zależy jeszcze kto, co robi.
    Do portretów, czy studio to chyba najtańszy i najlepszy wybór + oczywiście jakies fajne szkielko

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez michael_key Zobacz posta
    Samą wymianą migawki nie ma się co przejmować. Człowiek może popaść w lęki przed użytkowaniem aparatu ;-)
    Poza tym nie się nigdy dnia, ani godziny. Równie dobrze może paść przy przebiegu 30.000 i mniejszym.
    A no może i pada (mnie padła).
    Z perspektywy 5d2, 5dc jest nadal bardzo dobrym aparatem. U mnie ulubionym.
    Względna tanioszka i jakość, bezkonkurencyjne połączenie.

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

5D miło wspominam. Doskonała puszka. Brać!

Coś już napisał
    Miasto
    Krosno

Właśnie zrobiłem przesiadkę z 30d na 5d super. Polecam.
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 24-02-2013 o 11:44

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lublin

Witam wszystkich jestem tu chyba nowy i zastanawiam się nad 5D czy warto obecnie posiadam nikona D300 i kilka szkieł ale myśle poważnie nad zamianą co mi czasem przeszkadza to obrazek a dokładnie np kolor skóry nie zawsze ale jednak zdarza się ,to co wypluwa 5D jak nad takiego staruszka -jestem pod wrażeniem plastyka , niektórzy twierdzą że następcy 5d nie mają już takich kolorów owszem pixeli przybywa af jest sprawniejszy filmowanie itd.
    5D to taki niedościgniony wzór z przed lat...
    Pozdrawiam

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez chodziu Zobacz posta
    Właśnie zrobiłem przesiadkę z 30d na 5d super. Polecam.
    Miałem identyczny skok z 30D. Różnica była zauważalna i to znacząco. Jakość w niskich ISO nie ustępuje 6D, a nawet dodałbym, że wręcz jest znacznie lepiej.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez grzesiula Zobacz posta
    Witam wszystkich jestem tu chyba nowy i zastanawiam się nad 5D czy warto obecnie posiadam nikona D300 i kilka szkieł ale myśle poważnie nad zamianą co mi czasem przeszkadza to obrazek a dokładnie np kolor skóry nie zawsze ale jednak zdarza się ,to co wypluwa 5D jak nad takiego staruszka -jestem pod wrażeniem plastyka , niektórzy twierdzą że następcy 5d nie mają już takich kolorów owszem pixeli przybywa af jest sprawniejszy filmowanie itd.
    5D to taki niedościgniony wzór z przed lat...
    Pozdrawiam
    Hej odezwij się na GG:2723, mam dużo sampli, z pewnością cię to przekona. Nikona D300 znam akurat dobrze i akurat powiem że calkiem miło go wspominam.

5D MK1 nie filmuje , to ostatni sprawiedliwy
    Ostatnio edytowane przez ekrowa ; 25-02-2013 o 16:06

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lublin

No jak juz ktoś jest prawie zdecydowany to na co zwracać uwagę przy kupnie 5D oprócz przebiegu,oglądałem dziś jedno body niestety nie miało podany ilosci klapnięć zewnętrznie ok ale co tam w środku ?
    Coś podpowiecie jakie elementy zużywają się najszybciej ?

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

prawdopodobnie prędzej czy później odklei się lustro - znana przypadłość 5D, jest na to cały osobny wątek w dziale Usterki/naprawy/pierwsza pomoc. Sprawdź, czy mirrorbox nie był wymieniany - jeśli był to tym lepiej dla Ciebie, jeśli nie - to jeśli będziesz miał pecha sam przez to przejdziesz, a nie jest to nic przyjemnego. A zgodnie z prawem Murphy'ego zdarza się w najmniej spodziewanym momencie ja przez to przeszedłem prawie dwa lata temu, mając na migawce ok 27tys. klapnięć
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez cauchy Zobacz posta
    prawdopodobnie prędzej czy później odklei się lustro - znana przypadłość 5D, jest na to cały osobny wątek w dziale Usterki/naprawy/pierwsza pomoc. Sprawdź, czy mirrorbox nie był wymieniany - jeśli był to tym lepiej dla Ciebie, jeśli nie - to jeśli będziesz miał pecha sam przez to przejdziesz, a nie jest to nic przyjemnego. A zgodnie z prawem Murphy'ego zdarza się w najmniej spodziewanym momencie ja przez to przeszedłem prawie dwa lata temu, mając na migawce ok 27tys. klapnięć
    Jakie koszty były związane z wymianą tych elementów?
    Bo zaraz pomysle że to body jest drogie w utrzymaniu,a na co konkretnie zrucić uwage przy zakupie?
    I co to jest ten mirrorbox i jak sprawdzić czy byl wymieniany ?

Pełne uzależnienie Awatar cauchy
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez grzesiula Zobacz posta
    Jakie koszty były związane z wymianą tych elementów?
    Bo zaraz pomysle że to body jest drogie w utrzymaniu,a na co konkretnie zrucić uwage przy zakupie?
    I co to jest ten mirrorbox i jak sprawdzić czy byl wymieniany ?
    Jeśli lustro samoczynnie odpadło to wymiana jest gratis, ponieważ jest to wada fabryczna. Mi wymienili nie tylko lustro, ale cały mirrorbox, czyli cały mechanizm lustrzany, plus założyli klipsy na lustro. Wszystko jak mówię gratis, bez okazywania jakichkolwiek dowodów kupna, czy czegoś takiego. Pan który przyjmował ode mnie aparat robił to w taki sposób, jakby to był chleb powszedni.

Koszty są raczej na psychice i na czasie - jesteś na urlopie w bardzo malowniczym miejscu, juz widzisz, jakie fajne foty będziesz miał a tu bach - pierwszego dnia lustro odpada. Ja sobie radziłem w ten sposób, że przed każdym zdjęciem ustawiałem lustro w odpowiednim miejscu, zapinałem obiektyw i strzelałem Przy kolejnej fotce to samo. Po powrocie trzeba było oddać aparat, potem czekać 10 dni, ale za to wszystko w środku wyczyszczone, matryca również, podano mi przebieg migawki. Od tamtej pory jest lux. Piątka ma u mnie dożywocie i nie zanosi się na upgrade.
    EOS R5 | EOS R6 | RF 14-35 | RF 70-200 | RF 85 | RF 400 | DJI Mini 3 Pro
    Flickr | YT

Strona 11 z 29 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów